Да си поговорим за домашната шунка, шунковарите и други вкуснотии - 4-та

• 37 409
  • 275
  •   1
Отговори
# 225
През 0,1г е, пак електронна. Просто не е плоска везна да слагаш нещо отгоре ами си е една лъжица, много е удобна точно за такива неща.
Нормална везна наистина не става, те са през 1 цял грам.

# 226
  • до най-прекрасния мъж
Аз взех малка бижутерска, двадесетина лева беше. Върши перфектна работа. Има и такива,които мерят до 0.01, но нещо не уцелих моята да е такава, а и не е нужно.

# 227
Много ви благодаря за отзивите, ще направя за празниците сега, та очаквайте включване Grinning термометри какви взехте, че аз имам един с пластмасова глава, която те става да е във фурната?

# 228
  • до най-прекрасния мъж
Много ви благодаря за отзивите, ще направя за празниците сега, та очаквайте включване Grinning термометри какви взехте, че аз имам един с пластмасова глава, която те става да е във фурната?
Сонда за месо от ИКЕА. Можеш да й зададеш Т, която искаш да достигне и тя издава звуков сигнал, когато я достигне. На мен ми е много удобна. Имам също и на Tescoma термометър, който показва вярно и е качествен. Но неудобството при него е, че трябва периодично да го поглеждаш.

# 229
Моят е съвсем прост аналогов, вижда се на едната снимка. Бодвам го така че да се вижда през стъклото на фурната и си стои така в месото докато не изстине след изваждане. Да, трябва да го поглеждаш но то не е да трябва да му "баеш" постоянно, при 80 градуса температура на фурната нещата се случват бавно и без това, а и няколко минути в повече не са фатални, особено за голямо парче месо. Не е фино сладкарство че да тичам на пожар да не ми се провали печивото ако се забавя.
Сондите са удобни, спор няма. Просто не бива човек да се отказва ако не намери или не са му в бюджета. И с термометър от няколко лева става, моят май струваше около 6.

# 230
  • до най-прекрасния мъж
Икейската е евтина, към 17-18 лв беше. Не е нещо уау като цена. Имам и като твоята, вършела ми е работа, но покрай детето започнах повече да се разсейвам. Та да не стават гафове, по-добре нещо там да писка.

# 231
Много добре звучи тогава, трябва да ги погледна някой път. Тези които бях гледала бяха все на доста по-солени цени, с по 3 цифри всичките.

# 232
  • до най-прекрасния мъж
Много добре звучи тогава, трябва да ги погледна някой път. Тези които бях гледала бяха все на доста по-солени цени, с по 3 цифри всичките.
https://www.ikea.bg/products/fantast-termometar-taimer-za-meso/20103016/
Ето я. Задаваш си примерно 72°С, тя си показва и текущата Т и като ги достигне, се включва зумер. Доволна съм.

# 233
https://www.ikea.bg/products/fantast-termometar-taimer-za-meso/20103016/
Ето я. Задаваш си примерно 72°С, тя си показва и текущата Т и като ги достигне, се включва зумер. Доволна съм.

И сондата вътре, а отвън е този дисплей, найс, не знаех, че имат.

# 234
Всъщност това за фурна ОК, ами не знам еърфраерът ще може ли да се затвори добре с това нещо. Ще е полезно ако някой сподели, че той няма изобщо да се включи ако не е добре затворен, докато повечето фурни не ги бърка толкова.

# 235
Нат, взе ми въпроса от устата - тъкмо щях да питам добре ли се затваря фурната с този външен кабел, че все пак не е пригодена моята за тази цел. 

# 236
То е тъничко и гъвкаво, не си представяй сериозен кабел. За фурна знам че не е дерт ама на еърфраера мъничко му трябва за да откаже да се включи.
Иначе ако ти е по-голям бюджетът, има и безжични такива. Ръгваш го  там в месото и се го гледаш примерно на телефона.

# 237
Благодаря, Нат! Не знаех за безжичните, а може би трябваше да се досетя.Той бюджетът е, колкото го определя. За някои работи не го гледам твърде.
Допълвам се: Това чудо дали става?
https://enders.bg/product/barbekyuta/aksesoari-za-barbekyu/meate … meso-meater-plus/
Ако го одобрите, ще подаря и на сина си.

# 238
Гледах из някакви клипчета, особено като примерно опушват нещо, в барбекю и от сорта или тия големите американските стекове пак на барбекюто, то там не върви да затиснат кабелче дори и тънко. И гледам ръгат нещо си, пък гледат на телефона... я, каква играчка! Grinning
За в еърфраер пак с такова съм виждала да показват. Хлопват му "чекмеджето" и не го мислят, модерна работа Grinning
Търси нещо с много отзиви според мен, тук едва ли да събереш голяма извадка с мнения за конкретен модел.

# 239
Мерси, Нат! Синът сигурно ще го проучи по-добре от мен, ама искам пък да го изненадвам (и той си прави разни домашни мезета, пък и готви и е семейният специалист по барбекю), та не знам доколко бих се справила. Да ставаше дума за сервизи и покривки, хич нямаше и да питам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт