Коледа 2018

  • 103 785
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 945
  • Русе
  • Мнения: 6 232
Варена сгущенка и дулсе де лече е едно и също.Simple Smile

# 946
  • София
  • Мнения: 12 229
Сгущенка и дулсе де лече е едно и също. Рускините му викат сгущенка,  на запад - второто. Това е готовият, за употреба, карамел.
Ако купите подсладено кондензирано мляко в метална кутия и го варите в тенджера пълна с вода, като се стремите консервата винаги да е покрита с вода, от 2 до 3 часа след това ще получите сгущенка/дулсе де лече..Simple Smile
Да, ама не е точно така, това което ползвам е като тежък шоколад, като Нутела и показвам . Има го в магазинната мрежа или до скоро го имаше. Испанско е. За мен има разлика, ползвам и едното и другото.  Peace
Скрит текст:
.
Не искам да отварям нов буркан за да се види разликата, защото в момента не ми трябва и така ще ми остане отворен.

# 947
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 952
Марчева, кое не е точно така?

# 948
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 952
Варена сгущенка и дулсе де лече е едно и също.Simple Smile
Аха, ти твърдиш, че просто сгущенка е подсладено мляко, така ли? Ами то на консервата си го пише "Мляко със захар"
Марчева, аз взимам сгущенка и е също толкова гъста. Много често я разбивам с течна сметана иначе няма нанасяне.

# 949
  • Мнения: 6 154
Синьорина, купувала съм ги от Галбо-бг, посочен е и линк към сайта им в предходен мой коментар.

*sve*, какви са тези красотички, едвам ме нави да ги пробвам 😁 Ако утре ги забъркам до Коледа нищо няма да им има предполагам?

Снощи бях на Коледен банкет и като се прибрах забърках още една доза от линцерите на Наталина. Малко претупах нещата и тестото се получи леко по-различно от обичайното, но ще го видя довечера като тръгна да пека. Ма така е, на 4 чаши вино и в полузаспало състояние 😁

# 950
  • София
  • Мнения: 12 229
Марчева, кое не е точно така?

Имат разлика двете, това е. Не че едното е по-лошо от другото, но практиката ме е научила, че са  различни, дали при варенето, дали нещо му се добавя ,  това което показах е като тежък шоколад, но разлика има.  Peace Предпочитам да ползвам това което съм показала, при наличност купувам от него.
peych, приятелю, има някаква разлика и по цвят и по консистенция и по вкус, вярно е че е двете ще свършат работа, но аз съм за това което показах и при наличност го предпочитам, по-добро е. Но не е толкова важно, какво аз предпочитам, всеки  си намира това което му е удобно и му върши работа.

# 951
  • Мнения: 22 867
marchеva14 е права, технологията на приготвяне не е еднаква. И, ако има човек възможност да пробва едното и другото (руска варенка и от бурканчето на Марчева) ще види разликата. Не става въпрос, че са коренно различни неща, но вкус, консистенция......има разлика.

# 952
  • Русе
  • Мнения: 6 232
Варена сгущенка и дулсе де лече е едно и също.Simple Smile
Аха, ти твърдиш, че просто сгущенка е подсладено мляко, така ли? Ами то на консервата си го пише "Мляко със захар"
Марчева, аз взимам сгущенка и е също толкова гъста. Много често я разбивам с течна сметана иначе няма нанасяне.

Сгущенката е подсладено КОНДЕНЗИРАНО мляко. Има разлика от подсладено мляко.
Да не говорим за разликата в цвят, вкус и консистенция между кондензираното мляко и дулсе де лече.
Основата е една, но технологията на приготвяне е различна.

# 953
  • гр.Добрич
  • Мнения: 2 536
Как въобще лептите със Сгушчонка? Тя колкото и да е гъста, все пак се разтича. Като я метна с лъжицата от консервата и .............

# 954
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 952
Варена сгущенка и дулсе де лече е едно и също.Simple Smile
Аха, ти твърдиш, че просто сгущенка е подсладено мляко, така ли? Ами то на консервата си го пише "Мляко със захар"
Марчева, аз взимам сгущенка и е също толкова гъста. Много често я разбивам с течна сметана иначе няма нанасяне.

Сгущенката е подсладено КОНДЕНЗИРАНО мляко. Има разлика от подсладено мляко.
Да не говорим за разликата в цвят, вкус и консистенция между кондензираното мляко и дулсе де лече.
Основата е една, но технологията на приготвяне е различна.
Да, и аз това имах предвид. Wink просто не съм добавила КОНДЕНЗИРАНО.

# 955
  • Мнения: 354
Здравейте,
Направих меденките на Джули, като замених малко от брашното с какао, защото обичам по-шоколадов вкус. Направих една тава по-малки звездички и една с по-големи под формата на меденки, но ми станаха твърди и хрупкави (особено звездичките). Вероятно съм прекалила с печенето Thinking
Въпросът ми е трябва ли да престояват в кутия и има ли начин малко да омекнат?

# 956
  • София
  • Мнения: 6 645
Здравейте,
Направих меденките на Джули, като замених малко от брашното с какао, защото обичам по-шоколадов вкус. Направих една тава по-малки звездички и една с по-големи под формата на меденки, но ми станаха твърди и хрупкави (особено звездичките). Вероятно съм прекалила с печенето Thinking
Въпросът ми е трябва ли да престояват в кутия и има ли начин малко да омекнат?

АКо си прекалила с печенето, не мисля, че ще омекнат кой знае колко. Слепу ги с мармалад и след 2 дена ще са мекички.

# 957
  • Мнения: 15 066
Сложи нарязана ябълка в кутията. Така омеквали по-бързо.

# 958
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
От 9:30 до сега, а тепърва имам да украсявам сладки и да лепя къщичка. Нещо се нацених.

# 959
  • Мнения: 24 348
Направила съм заготовката за рохлите и линцерите днес. Ще ги пека тази вечер или утре. Мислете му, ако не са ви добри рецептите. Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт