Дневникът - тема 96 - Да отслабнем всички заедно!

• 43 718
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
И аз съм "за" да си организираме нещо заедно!
Ако мога да съдействам, с удоволствие.

# 421
Книжката която четох беше много весела. Приятелки с деца и без и приятелки на приятелки и разни познати кой кой поканил ... се настаняват за един уикенд в една голяма вила с голяма градина насред природата и край река. Пристигат по различно време и си разправят разни неща ... всяка пълни хладилника с каквото е донесла ... още първите две докопват градинаря, млад и готин, който в крайна сметка се оказва собственика, кото  пък е наследил вилата и се чуди как да я издържа и я дава под наем ...
Голяма веселба падна.

Но да си кажа , че 6 дена бяхме на ски  и беше супер със сняг и слънце. Имаше поне 1 м. сняг. Ски гардеробите са на пазарлък и може да излезнат доста добре ...
Има няколко вилички, които могат да се наемат и има симпатяги инструктори.

От пролетта нататък готини спортове са Нордик Уолкинг , колоездене и риболов , комбиниран с йога ... т.е. докато чакаш рибата да се хване стоиш в някаква поза и гледаш да не я плашиш ... после следваща поза следващата риба ... докато накрая на вечеря има риба на скара ...

Повече няма да спамя. По идеите съм ... останалите да му мислят Yum

Сега се занимавам с това как да не кача свалените през ваканцията килограми. Най ме дразни хладилника вечер .

Като гледам как върви темата май всички смятаме да се разработим сериозно от понеделника. Сега само загряваме.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 16:41 от bella_ciao

# 422
  • София
Niya, изписано ти е лечение ли щото не знаех какво е това и го проверих било за лечение на диабет Simple Smile
Аз вярвам в Дюкан но не умея да го спазвам
Herzen ти не си имала енергия ли когато си го спазвала Simple Smile

Рязко качих кг и есички останали признаци и отидох на изследвания, инсулинът ми е излязъл пак от норма. Според лекарят обаче тялото ми се държи добре, не смята, че е опасно, отчита го на стрес и неспане. Задължително обаче ми каза да почна лекарствата, докато се почувствам по-добре.

Сега съм 68,5кг, 10 кг качих. Но съм оптимистична вече, мисля, че ми дейстеат добре лекарствата, щом не съм качила по празниците, така че запретвам ръкави.
Минус е, че тези лекарства са си силни, боли корем, понякога и повръщам, важно е да са след хранене т. е.  всякакви фастове не стават и трябва редовно и В да ям като хляб и ориз, иначе ми се разбива коремът. Та така, слушам си тялото и действам.
По празниците бях стигнала до 69.9 кг на гладно, така че ето, че влизам в норма.
Сега е и сезонът на кънките на лед, мисля да съм редовна на леда.

# 423
  • Козлодуй
Niya, ние сме с теб Simple Smile Да движението сваля кръвната захар и кънките са доста натоварващи Simple Smile Сигурна съм че ще се справим с тия килограми колкото и упорити да са Simple Smile Аз не съм ходила на изследвания но много трудно свалям а качвам лесно въпреки че никога не се отпускам и съчетано с постоянния ми глад и наследствени фактори сигурно и аз имам отклонения но предпочитам да не знам за да имам сили да гледам позитивно и да ги преборя с хранене тези проблеми Simple Smile

# 424
  • София
Аз не съм привърженик на схващането, че всичко се лекува с храна и спорт, да, те са основни, но има здравословни проблеми, при които човек трябва да помогне на тялото си.
Аз се хранех здравословно и спортувах, когато пак вдигнах инсулина и ако не го бях проверила, можеше да си карам така докато не се сдобия с диабет.

Сега ми е трети път на хапчета за диабет за общо 9 години и планът ми е като предните пъти - три месеца да ги пия колкото тялото да влезе в правия път и после продължавам само с диетата и спорта.

# 425
Аз пък съм на мнение, че безвредни хапчета няма - за едно помагат, а развалят други две...

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 06:37 от beki8

# 426
  • София
Аз също не смятам, че има безвредни лекарства, тези, които приемам са си доста тежки даже, затова и не мисля да ги пия година, както е по лекарско предписание.
Но и не смятам, че диета и спорт могат да дадат задоволително бързи резултати, така че да не си изразходвам инсулина месеци наред. Тъй като и тогава не се хранех безразборно, колкото и да бях затегнала режима, трябват доста месеци с несигурен резултат.
Впрочем хормоните също са ми били периодично не в норма, но тях отказах да ги пипам, защото оправиш един, друг се разбутва. Най-често съм имала проблеми с тесторено. Ще ги мисля като ми дойде времето за бебе.

# 427
  • Бургас
Белла, идеите ти са прекрасни! Мен по зимните спортове ме няма (освен да зяпам по готини инструктори), ама запролети ли се, съм готова за приключения. На теб определено ваканциите ти действат чудесно на формата и килограмите, пожелавам ти да ги умножиш - като за начало на всеки 3 месеца, после - всеки месец Simple Smile
Ния, аз не съм голям спец, но за мен няма логика да пиеш силни лекарства за намаляване на инсулина и да ядеш въглехидрати, които го вдигат. При положение, че нямаш диабет, аз бих заложила на храна без бързи въглехидрати, спорт и без лекарства. Но това съм аз де, ти си знаеш и решаваш за себе си.

# 428
Аз не съм привърженик на схващането, че всичко се лекува с храна и спорт, да, те са основни, но има здравословни проблеми, при които човек трябва да помогне на тялото си.

Напълно подкрепям. Едни хормони да ти се разбъркат и ако ще да се умира от глад, и да не се излиза от залата все тая.

Добро утро на всички
Аз си изкарах фаста, изчистих още малко вода и днес ще съм на свински пържоли с домашна лютеница, малко сирене и люти чушки. От онзиден ги мисля тези вратни пържолки мммммммм.

# 429
Здравейте!
Аз основно Ви чета и не пиша, но минавам да отчета 59кг на кантара вчера сутринта (ако не ме подвежда сериозно, понеже е аналогов, но го центровам всяка сутрин).
От 78кг юли месец, много съм доволна. Има и още какво да се желае, но вече не бързам.
Не съм органичавала групи храни, само калории.

# 430
Добро утро и от мен Simple Smile Сутринта се събудих с идеята, че темата ще бъде по-позитивна, ако си редактирам поста и не натоварвам излишно с моите проблеми..
Lady Cassiopeia Duval, права си за хормоните, но и не бива да се лежи на тази кълка, че няма оправия с тях и няма смисъл да опитваш, защото нещата ще стават по-зле. Може поне да се контролира положението чрез хранене и спорт (ако е възможно). При мен така се получава към момента и съм доволна на това, като знам какво беше преди да започна режим. Дори и самият факт, че правим нещо за себе си, действа позитивно Hug

# 431
Котаранка ти си доста дисциплинирана. Браво че успяваш.
tanya_79 искам наистина на всеки месец ваканция . Така бих се радвала. Но пък началството и то трябва да е съгласно.
Аз даже проведох един разговор от сорта > Ами ти можеш повече ваканция, но в неплатени дни ... < Аха това става след като се махне преразхода @деца@ и @разноски и жилищтно пространство@ ... < Ами да ... тогава значи. < Ама децата ми тогава ще са пораснали и няма да имам времето с тях, времето сега ми трябва ... < Като поостарееш друго ще кажеш ...
И така до никъде не стигнахме.
Хем ми трябва време с децата, хем сега имам повече разходи покрай тях и ми трябва заплата ...

Усетих последните дни да се замислям за Италия...
Ще видя къде ще я сбутам. 

Аз не започвам добре годината, т.е. не е както си пожелах. Исках повече време за движение, но ми е студено и се уморявам бързо , та не се движа добре. Затова намалих доста яденето с резултат вечер умора, раздразнение из къщи и накрая ... снощи палачинки !
Много неефективно действам. Сега ще преформатирам плана и ще опитам наново. За сега само 4 дена съм пропиляла.
beki8 смятам твоята стратегия за правилна, но доста трудно постижима при напрегнато ежедневие. Мисля, че хората излизат от релси , когато и ежедневния график и грижи излезнат.
Не се нарича мързел това според мен, а проблеми.

# 432
  • София
По хубаво от това да се случат нещата без лекарства няма, обаче приятелка беше дълго време на диета, ограничаваше се, а резултат слаб, никакъв. Пусна си изследвания ТСХ над 100 Frowning  Аз мислех че е лабораторна грешка, не бях виждала такъв резултат, дори нямаше стойност а пишеше 100+. Та просто нямаше как да стане без лекарства. Вече нещата тръгнаха в правилната посока.

# 433

От 78кг юли месец, много съм доволна. Има и още какво да се желае, но вече не бързам.
Не съм органичавала групи храни, само калории.

Поздравления! Сериозно постижение! Искам след няколко месеца и аз да се похваля с минус 10 кг. А ти с намаляване на теглото коригираше ли и калориите? Аз сега се въртя около 1300.

# 434
  • Козлодуй
Старая се с хранене и спорт да се справя но понякога прибягвам към добавки ако не успея предните седмици въпреки че строго спазвам протеинов четвъртък нямам спад и днес също макар вчера да бях строго диетична имам само 100 гр спад това означава че нещо не работи както трябва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт