МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 305
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте мами и пухкави бебоци!

Bubilina вчера те видях в Щъркел,но ти май не ме позна(аз бях онази едричката, която ти се усмихна и те поздрави),направо ти завиждам благородно,изобщо не ти личи че си била бременна,поздравления.

Ужас, толкова съм разсеяна!!! Сега като се замисля, вярно че ми се усмихна, но да знаеш изобщо не те познах! Пък не знам дали си забелязала, че като се видят две непознати мами и така си се усмихват и аз реших, че е било така  #Crazy - кърмачески мозък!
Ама, и ти си бой - защо не ми се обади? Ама май нещо си си сменила цвета на косата от когато се виждахме, нещо по-светла ми се стори сега като се опитвам да си спомня, или просто така ми се е сторило.
Мерси за комплимента, то с тоя режим кърмачески, нито фитнес, нищо не ми трябва.

Мимикрия, аз родих секцио на 23 май. Лохиите почти са ми спрели, от време на време по няколко капки на ден. Доктора ми каза да отида на преглед след 2-3 месеца след раждането, и то за да не забременея пак, иначе за секциото не. Аз си мажа  шева (е като имам време) с Контратубекс за заличаване на белези. Вие какво ползвате?

Хубав ден и  Hug по дупетата на малките мушмороци!

# 61
Аз не съм раждала секцио, но да споделя как е тук.
Моята докторка ми каза 6 седмици никакъв секс, плуване в басейн и къпане във вана и след това на контролен преглед.

Да питам майките раждали секцио: 1. Ходихте ли и кога и къде на контролен преглед? 2. Кога възобновихте сексуалния си живот?  Embarassed 3. Кога ви спря кървенето?

Дано не съм ви досадила много  Blush
Приятен ден   bouquet[/color]

# 62
  • Пловдив
Здравейте майски майчета,
Надявам се да ме приемете във вашата компания. Открих ви след като се роди моята принцеса, но бях заета тъй като ни предстоеше пътуване до България със бебе на 20 дни. Казвам се Пенка и съм от Пловдив, в момента работя в Белгия, но до Октомври съм в майчинство и ще съм в Пловдив. Приятен ден от мен и моята принцеса Хрисtina

[/url]

# 63
Благодаря ви за бързите отговори, мамчета   bouquet

Такам... мъж ми няма да остане доволен  Mr. Green от инфото, което Катето е дала, но аз ще съм спокойна. Нали ме правиха спешно секцио и хич не съм в час какво и как. Благодаря ви отново!
Bubilina, с нищо не мажа белега, той е почти незабележим, а и на татито не му пречи   Crazy Но една приятелка ми препоръча Контратубекс-а, тя има операция на видно място и каза, че е доволна от ефекта на мазилото.

welcome pepsun Добре дошла в нашите редици!

# 64
  • В сърцето на любимите мъже!
Мимикрия, на мен доктора, дет ми прави операцията, ми каза да отида на контр преглед като спра да кърмя. Аз му викам: "Ами ако кърмя 3 години?", пък той: "Ами след една година тогава ела!" А пък аз на него си му имам доверие, но ще взема все пак след 6-ия месец да отида.
Лохиите ... ами имам още някакви леееки капки - по-скоро нещо кафяво, отколкото кръв, но си има по нещо всеки ден. А за секса - не ми се говори. Моят мъж гледал в някакво предаване по телевизията, че може да се прави секс след 40 ден, но не било желателно, трябвало да се изчака поне до 2 месеца, защото било опасно за жената. то и аз го гледах с него де, ама на мен нещо не ми повлия, но той - не, та не... опасно било... и сега...  Cry сух режим... Чудя се дали пък не си търси повод, че аз с тази увиснала кожа на корема и тези стрии не съм много за секс.  newsm45 smile3518

А да ви кажа за кърмата - с това често кърмене сега спокойно мога да храня още поне 2 деца... Гледам да не цедя много-много да не стимулирам гърдите още повече, ама то не се търпи, тече непрекъснато и дори след като яде Момчо, пак са си пълни. Днес какво ми се случи, да умреш от смях. Влизам да се къпя, но първо да мина през 00, и сядам на тоалетната чиния и леко се напъвам  Embarassed и от гърдата ми 4 яки струйки като звръкнаха, та чак до вратата на банята. Ужас - да се смееш ли, да плачеш ли? Не мога да ги спра... та под душа пак цедих...

Вие, изключителкно кърмещите мами, как сте в това отношение?

# 65
  • София
Привет и от нас Laughing,
браво Крейзи много е сладка темичката.
Майчета, много ми е хубаво да ви чета и да събира полезно инфо, но от много разходки все не ни остава време да се включим. Ние също наддаваме добре на килограми - Кали е вече към 5 кг. и 55 см. и за сега сме само на кърма.
Да се оплача и аз не знам как да се оправям с нащо педи, понеже каза да започваме със сокчетата, а аз изобщо нямам намерение и се чудя какво да й кажа. Това беше преди три седмици и до следващата консултация трябва да измисля нещо.
Колики слава богу имаме много рядко, а със сок сигурно веднага ще се появят. Абе изобщо що не вземат тези педита малко да си сверят часовниците, като гледам не сме единствените с този проблем.

Сега отивам да си гъргорим с Кали, вече е много сладичък за общуване, постоянно се смее и включва нови звуци в репертоара. Днес си свалих от интернет детски песнички и започваме активно да си пеем, то и аз съм една певица ама айде...., добре че бебчо се радва на всичко стига да се занимаваш с него.

# 66
Здравейте и от нас със Ивчо!
Добре дошла на pepsun и Христина-радвам се е се включваш-винаги се радваме на новите мами и бебоци..Като сте си в Пловдив можете да се включите в групата за разходки-събираме се в Градската градина и се надяваме скоро да станем по голяма група....
ol4eto ,мила не се впрягай-ако имаш нерви опонирай-ако ли не просто ги остави да си говорят и си прави каквото знаеш...И на мен миналия път ми говореха за солта и маста,за жълтъци и други разни глупости при къпане/ при толкова качествена козметика/,и сега педито ми разправя да мажа със зехтин...ивече ми напомня за захранването...и водато да е със захар/две лъжици на 100мл!!!/,и майка ми все навличаше Сами като и го оставя,караха ме зда забелвам пишлето и да не го гушкам/това го обясняваше стринка ми-тя работи в дом "Майка и дете"/но след няколко скандала с по близките и по сериозни разговора с по далечните-вече съм обявена за "не приемаща акъл" и повече никой не спори с мен-щото толкова аргументи имам в запас,че ще стане страшно.
Аз да питам пък естествено родилите мами-абе при вас кога спряха лохиите-при мен имаше сериозен теч до 10тия ден и сега е само колкото да се каже ,че тече нещо...а като си спомня миналия път откарах два месеца със сериозно течение.. newsm78
bubinka, аз вече съм го пременила само с боди с къс ръкав или потниче ,защото тук термометъра на пада под 25градуса...къпем се на стайна температура и не мисля ,че го преохлаждам...макар ,че по улиците ме гледат лошо-не стига че го вадя толкова малък,ами и не го обличам...а и на всичкото отгоре го завиваам с най-тънката пелена/ и то я мятам върху количката,не директно в/у него....колкото да не му става течение...абе според кварталните клюкарко съм направо за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Игибери,дано повече не ви се случват такива премеждия-ама като гледам и аз как прелитам напоследък...май само господ ме пази/ а и  бебо/,че все забравям като минавам покрай вратите и някой ден направо ще му цапардосам главичката в някоя каса...А за кърмата и аз съм така и ми писна вече от пране...ама по-долбре да има...още повече ,че тия дни и при нас започна голямото ядене-все е гладин...май жегата не му пречи...
А за секса-май трябва вие да се чуствате добре-и честно казано на мен два месеца ми се вижда твърде дълъг срок!!! Embarassedно не знам за секциото-трябва да ви каже някой с опит...Аз мисля,че като поспрат лохиите и вече може.А за прегледа след раждане-и двамата доктори при които ходех казаха -30-40 дни след раждането,не по-късно...ако има проблем да се вземат мерки навреме...

# 67
  • София

А да ви кажа за кърмата - с това често кърмене сега спокойно мога да храня още поне 2 деца... Гледам да не цедя много-много да не стимулирам гърдите още повече, ама то не се търпи, тече непрекъснато и дори след като яде Момчо, пак са си пълни. Днес какво ми се случи, да умреш от смях. Влизам да се къпя, но първо да мина през 00, и сядам на тоалетната чиния и леко се напъвам  Embarassed и от гърдата ми 4 яки струйки като звръкнаха, та чак до вратата на банята. Ужас - да се смееш ли, да плачеш ли? Не мога да ги спра... та под душа пак цедих...

Вие, изключителкно кърмещите мами, как сте в това отношение?

Iggi, направо ми просветна от тоя твои пост   bouquet Нали имаше проблеми преди и си ми живото доказателство, че явно с повече упористост става /е, или най-малкото при вас се е оправило положението с кърмата, дай Боже и при нас  Praynig http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107933.0 / А колко време беше периода на   постоянното сукане?

Crazy, много ти благодаря за отговора в кърмаческия   bouquet  - дано си права!

Ох, от много притеснения забравих да пиша, че днес станахме на 40 дни и заведох Косьо в църквата. Той миличкият се държа като ангелче, молитвата беше дълга и попът доста пъти го взима да го държи на ръце и да го разняся на разни места из храма, а той си седеше кротичко и "гък" не каза!

# 68
  • Варна
Здравейте момичета! Влизам само на бързо за да ви питам за памперсите. Доста дискутирана тема, ще пусна и търсачката....
Та проблема ми е, че все е мокро и напикано синчето ми. Ползвам марката "Памперс", уж пристягам добре, но нали си имаме чурка и я слагам нагоре. Като вземе да рита заради коликите явно се поразхлабва папмперса. И идва вечното сменяне на дрехи, чаршавчета и пелени.
От коя марка сте доволни вие?

# 69
Има някакви нови.....поне за мен .....марката е Happy.....някой ако ги ползва нека каже дали е доволен Simple Smile

Ние бяхме с такива за новородено-най-малките кг.Супер са много съм доволна.В м-на като питах за най-хубавите памперси за новородено ми извадиха тия , а м-на е много голям и супер зареден с памперси и такова неща,имаше всякакви марки,но ми препоръчаха тия..
Ние всяка вечер от 21 до 24 не спим,тогава будуваме,но после правим 6 часа сън и аз съм доволна.А вчера даже ходихме на изложението във Варна с нея,много слуша детето  Simple Smileи за награда има много тоалети пак  Crazy
В момента сме с Либеро.Много са хубави.
Добре дошла на новата мама -Пенка   bouquet

Последна редакция: пн, 19 юни 2006, 16:22 от mimozata

# 70
Игги и аз вече съм така
Станала съм като часовник.....тече на всеки кръгъл час
и си изтичат по 60-70 мл. от двете гърди....
И доста отива в канала на банята.....то сега с теси жеги......
Благодарение на колекторите започнах да зареждам камерата
Мони вече се храни на 3 часа ....... и аз съм на режим
една доза хранене+една за камерата+една доза за додаване към храненето че маймунката вече суче.....ама аз си додавам....че знам ли го колко суче....
Но оследната седмица със сигурност сме наддали.....вече ми тежи Simple Smile

В четвъртък сме на ваксина......тогава ще видим колко сме наддали

Днес се сърдим на завивките......само ги рита
При вас как е......малчовците как издържат на жегите

# 71
Руми, четох темата ти в кърмаческия. И Килиан така прави, аз попитах на консултацията и акушерката или сеатрата (незнам как се нарича), ми каза, че струята не му е много силна и затова се нерви. Каза ми като започне така да прави да вдигам, уригвам и да давам другата гърда. Това било пинг-понг кърмене.
На мен тези номера ми ги прави вечер.

Познайте къде ме свари Килиан днес гладен? - В автобуса!!! Като ревна и нямаше как, дадох си му на човека манджата.

Здравейте момичета! Влизам само на бързо за да ви питам за памперсите. Доста дискутирана тема, ще пусна и търсачката....
Та проблема ми е, че все е мокро и напикано синчето ми. Ползвам марката "Памперс", уж пристягам добре, но нали си имаме чурка и я слагам нагоре. Като вземе да рита заради коликите явно се поразхлабва папмперса. И идва вечното сменяне на дрехи, чаршавчета и пелени.
От коя марка сте доволни вие?

Недей му вдигай чурката нагоре и няма да ти се опикава. Незнам защо трябва атрибута да е в такова положение?? Иначе аз от Хъджис съм най-доволна. Досега не е изпуснал нито един.

За съветите: За щастие тук няма такива доброжелатели - роднини. Свекърва ми само един път ме попита кога ще започна да му давам чай и аз й казах, че друго освен кърма преди шестия месец не смятам да му давам. Тя направи физиономия, но аз й обясних, че в болницата консултанта по кърмене ми е казал така и тя се съгласи.

Ох, отивам да пазарувам, тъкмо никой няма в супермаркета. Всички гледат мача Швейцария-Того.

# 72
МОМИЧЕТА КАК СЕ ПРАВИ КОМПРЕСИЯ?????

# 73
  • В сърцето на любимите мъже!
МОМИЧЕТА КАК СЕ ПРАВИ КОМПРЕСИЯ?????

Виж тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683

а тук има много полезно филмче: http://www.thebirthden.com/Newman.html

# 74
нали си имаме чурка и я слагам нагоре.
докато я слагаш нагоре ще си недоволна от всички марки памперси  Wink Peace
Не я намествай пишката, остави я да падне на където си иска, само да не е защипана, де...

Днес много жега беее  #Crazy Чакам да се охлади малко и да излизаме, ама като гледам май ще завали  Tired Голям късмет...
Аз да си похваля детенцето - предната нощ спа 12 часа - от 22.00 до 10.00 като се събуди само в 1 път през нощта  Hug Heart Eyes Чак аз му се очудих. Иначе нямам проблем и съм ЗА нощното кърмене, когато той си поиска. Ама явно си иска детето рядко  Flutter За разлика от нощно време, през деня яде през 30 минути...
А снощи както съм го оставила да спи - така се събудих след 10 чАса... Май в просъницата съм му намествала цицата по някое време, ама толкова бях съненена, че не съм сигурна. Уж щях да го държа на тая страна до 3-4 и после да го сменя, та да яде от дръгата гърда, ама съм заспала  Blush  И е ял каквото е имало  Joy А явно не е било малко, щото не е ревал или мрънкал, та да ни събуди с таткото  Mr. Green
Малко щеше да ми гръмне другата гърда на сутринта, ама карай, ще го преживея тоя момент  Grinning

Иначе при нас е ужасна жега - стаята ни е южна, а другите източни  ooooh! Направо не се диша. Бебето вчера и днес ревеше като лудо, че му беше много топло и го оставих само по памперс по едно време.  Flutter
Млъкна на момента, както го съблякох - все едно всички проблеми му изчезнаха и почна да се кокори и да ми вика АГУУУ  Heart Eyes
Иначе се усмихва от около седмица, а АгУУУ ми вика за 3-ти път от 2 дена насам  Flutter
Утре ставаме на месец, но съм забелязала, че мойто чаве се развива с 1 седмица по-бързо от това, което дават по книжките.

Чакайте да ви кажа какво измислих за "доброжелателите"  Joy
Изцеждам малко предно мляко и го оставям да стои в хладилника. До него слагам малко задно, ама от последното. Ясно е, че задното става на каймак повече от половината. КАто дойде някоя патка и ми развива теория, че кърмата била ХРАНА, пък водата си е ВОДА, .... да не би да ми е рядка кърмата, та нервничи... да не са му коликите от НЕХРАНИТЕЛНА КЪРМА и т.н. вадя задното мляко и показвам колко каймак има (демек - доказвам ,че е хранителна Wink ). А аргумента за недаването на вода боря с предното мляко - ето, има и по-воднисто. След като покажа и двете чашки следва един опулен поглед  Tired и аз казвам, че едното мляко е от едната гърда, другото е от другата  Joy Така детето се наяжда, после се напива и да не ми говорят глупости повече  Peace Joy
Засега съм го правила пред 2 жени, незнам дали са се вързали, ама замълчаха и нищо повече не са ме "Съветвали"

Общи условия

Активация на акаунт