МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 363
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Ох,ами като забравих...Елла е качила 600 гр за 4 седмици-това не е ли малко?Тя все още няма колики/пу да плюя/-кога наи-късно започват?И сега да се включа по темите:моите лохии още си текат,макар и кафеви и малко.Кога можем да започваме с упражнения за корем някои знае ли?За секса-не знам дали изобщо някога ще стигна там.Така ми се спи...така ми се спи...И да знаете,че по-голо дете от моето няма и щом още тя не се е разболяла/пак да плюя/,събличаите яко без да се притеснявате. Wink

# 136
  • София
Ирче, честита годишнина и на теб, желая ти много любов и разбирателство, хармония и топлота! 1dating luvbed kiss
И след някоя и друга година едно сладко братче на Елла!!!  Wink
ха ха  smile3532 как си го върнах това пожелание... hahaha

# 137
  • София
Тя все още няма колики/пу да плюя/-кога наи-късно започват?.Кога можем да започваме с упражнения за корем някои знае ли?
Доколкото знам има бебета, които нямат колики или са много слаби, а иначе могат да са  в периода от втората седмица до края на третия месец обикновено. За упражнения, при нормално раждане може да се започне след 6-тата седмица, но е добре да е след консултация с лекар. Аз утре съм на преглед и ако докторът разреши започвам да ходя на плуване 2-3 пъти седмично. Ох, дали тази отпусната кожа ще се прибере, мамите с опит споделете кога горе-долу става Wink

# 138
Здравейте мами. Най-накрая с голямоооо закъснение  Simple Smile.
Имам си още един син - Калоян, така както ми бяха казали. Роди се нормално на 22.05 с размери 3.880 и 54 см.
Слуша бебчо пу-пу. Спинка вечер, плаче когато е гладен. Кърмим  се за сега. Общо взето - доволна съм. Да чукам на дърво.
Нямам време да сменям лентичката - може би по-късно и това ще направя.

# 139
       Здравейте и от нас с Ради!Нямам време да пиша и чета.Майка е при мен и много ми помага,но гледам да съм с нея,че не бяхме се виждали отдавна,иначе бебо спинка,хапка и пълни памперсите!Пу,пу дано е така послушен и след време!Рядко излизаме навън,защото нещо ме заболя от скоро операцията,нормално ли е?Чувството е,все едно ме смъди и дърпа отвътре иначе отвън белега е изглейда добре!
    Мерси за пожеланията но рожденният ми ден е в петък  bouquetНо в кю-то трябва да е точна датата!
   За сега токлова от мен,малко по малко ще навляза в тукашните теми!Браво на КРЕЙЗИ за оформлението на темичката?Целувки за бебоците!

# 140
Леле , много съм зле  #Crazy , откъде да започна , то се пънах , пънах да запомня без да си записвам , ама ... Banghead

Аниии -  newsm51 txtloves Two Hearts  mrstraetz Flowers Rose Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover ... с една дума - благодаря !!!

Ира - честита ви годишнина !!! ...и за Париж - не спирай да се надяваш ... а няма ли някой заобиколен начин да му напомниш къде иска да те заведе !!! Айде , успех и да се похвалиш ! Много ме разсмя с това за смукането на ръчичките , защото и ние сме така - направо  hahahaще се самоизядем , ама са много сладки като го правят това . smile3504. А книжката не може ли да се " дръпне " от Интернет ??? newsm78 И не се притеснявай - по СЗО изискванията минимумът  за месец е 450 гр.!

Кат , да прибира се кожата , ама след 11 години не си спомням кога . Обаче  щом ще плуваш и ще правиш упражнения ще бъдеш супер в най- скоро време . Сега след второто раждане нещата стават доста по - бааавно  / то си е и от годинките , де !  Embarassed/ , но си спомням , че при мен най-добър резултат имаше от каланетиката .

welcome на мамазори / втора адашка , май ? newsm78/ и на Gerssy !

Paizy , купи си хомеопатичното лекарство Staphysagria 200 C и си взимай 3-4 дни по веднъж дневно няколко капки под езика или перли . То е специално за постоперативни проблеми със шевове , за придърпване , бодежи , смъдене  и т. н. , а освен това помага и белегът да бъде по- малък .
Айде ... изчерпах се - чао и целувки !  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 141
Ураааа , качих цели 3 снимки !!!

Ани - пак  newsm51!!!

# 142
Здравейте и от нас!Днес при нас пак положението е доста спокойно-та чак почвам да се притеснявам...нали знаете като си нямаме проблеми си ги измисляме...ама след онзиденшното мрънкан,вече два дни Иво е като ангелче-яде ,спи ,ака/само тогава по малко глас се чува/...ама аз съм приготвила Инфакола и съм в бойна готовност...А пък вече си мисля,че това са постановки за пред родата-я иди се оплачи после....
Честита годишнина на Ирка-дано още много години да сте щастливи заедно...и  да си идвате по-често/предполагам,че България Ви липсва.../Радвам се ,че си се поуспокоила-ако има нещо-пиши-виждаш ,че поне морална подкрепа винаги ще получиш...А за книгата-не съм я срещала тук,а и честно тия дни нещо все не остава време за четене,но в обши линии и аз така се опитвам да правя-а и от опит знам,че идва момент когато започваш да усещаш какво иска бебчо...и аще нещо-забрави за часовници и кантари-ако бебка изглежда доволна и щастлива...просто не ти трябват...пък ако ще това да е с цената на цял ден висене на цицата...

# 143
  • Русе
   Вечерница, виждам, че си успяла със снимките Grinning Анито много добре ти е обяснила thumbsup
   Нашата количка е Чиполино-модел "Пуки". Аз я харесах още в първия магазин, но мъжът ми искаше да обиколим целия град. Доволна съм от нея-лека е-9 кг, само сенника се върти и бързо става от лятна на зимна.

# 144
  • Бургас
Ирка, честита годишнина! Да сте заедно още дълги години и да сте много щастливи!
Честит втори месец на Анастасия на мама FY! Да расте весела, здрава и много палава!
Ирка моята докторка ми каза, че за момиченцата било нормално да качват около 600-800 гр.на месец. И с нашите 1200 ме заплаши с рахит, ама аз какво да направя гладна ли да я държа.
 welcome на новите майчета!

# 145
Ураааа , качих цели 3 снимки !!!

Ани - пак  newsm51!!!

Няма нужда. На мен пък това ми е горе долу работата. Внедрявам софтуер и после обучавам оператори и съм свикнала така да обяснявам - първо , второ, трето.  Wink

Ира, аз вече започнах с упражненията , но още за корем не съм правила. Започнах да работя за крака, гърди и паласки. В петък пак съм на фитнес и вече включваме и пресата. Вече не мога да го гледам това шкембе  Sad Такива мацки има във фитнеса, а пък на мен не ми пише на челото че съм родила скоро.

Герси , честит ти син Калоян.

# 146
  • София
mami,
ходих да взема акта за раждане на малката и бяхме със слинга. служителката ме погледна и ми каза: "внимавайте да не го убиете детето в това нещо!"  Close Close Close

вие носите ли слинговете?
 моят малко се отпусна на връщане и ми беше трудно да го стегна, та се изтормозих, но с бебе порта много лесно обикаляме по каета и градинки и спим на воля. дори кърмя навън и хич н еми пука, мятам пеленката отгоре и така, не се съобразявам с часове и прочие.

та за служителката ми беше болката да споделя, щях да падна направо  hahaha

пс. а помощта от 200 лева взехте ли и след подаването на молбата колко се чака?

# 147
ИРА-Честита годишнина!!  bouquetА за Париж -пожелавам ти го .на мен това ми е мечтата..

пс. а помощта от 200 лева взехте ли и след подаването на молбата колко се чака?
да. взех я,чака се 1 месец..

# 148
И да знаете,че по-голо дете от моето няма
има има - моето  Mr. Green днес беше по гол гъз, чистак-бърсак голо бебе. Седя така почти целия ден, опика си чаршафа, ама то беше пригодено специално. Аз нали го слагам по корем от няколко дни и ми е много сладък така голичък  Heart Eyes Тъкмо не му  жега  Flutter После като му сложих бодито и веднага се изпоти  Confused Ама няма как..
cat11 , с твойта рокля съм се смяла с глас  Joy Joy Joy Била си цветна картинка сигурно. Добре, че бебето не разбира, иначе и то щеше да се смее  hahaha Flutter

Аз да ви кажа за памперсите...на мен също ми изпускат ПАМПЕРС 3 до 6 кг. Днес 2 пъти даже. То детето имаше точно 2 наакани, иначе сигурно щяха да са повече  newsm78 . Ние сме купили и един пакет 4 до 7 кг ПАЗМПЕРС, ама после реших, че са му големи  Crazy и са V-об разно и взехме пак малки. Малките държат краката раздалечени и попиват течни изпражнения, обаче взехме прекалено много - 78 бр. пакет и сега май ще ги подарявам на някой, че ни се отпечатват, а ако не ги стегна изпускат откъм краката и гърба  Sick
Мисля да пробвам и аз ЛИБЕРО, много ги хвалят мамите тук. А една приятелка похвали и МОЛФИКС, та ще опитаме и с тях.

Масажи не правя. Ако бутане с крачетата на моите длани се води масаж, значи правя  Crazy Аз вобще не знам на толквоа малки бебета какво се води масажа...за 6-7 месечни знам горе-долу, а и имам една книжка-притурка от бремелинските списания. Я кажете вие какви масажи правите на бебетата си?

Пишка не забелвам, няма и да го правя скоро. Достатъчно има в библиотеката тук, прочетете и тогава преценете за собственото си дете как да процедирате. След като се забели трябва ВСЕКИ ПЪТ много старателно да се измива там, защото риска от инфекции се увеличава многократно, а има и шанс като забелиш, така да си остане и да не можеш да върнеш кожата обратно. И айде до бърза помощ да го оправят  #Crazy
Обаче пък, ако не се забелва се събира смегма отвътре и трябва да се почиства. Ако не се - пак инфекция  #Crazy
Определено трябв да прецениете за себе си как ще процедирате с децата. Мен ме е страх малко, но по много причини ще изчакам, към 6-7 месец, даже годинката ще пробвам да забеля. Ако не - имаме педиатър-приятел, дето е навитак да свърши тая работа  Joy

Ние се прибрахме преид малко. Забравих да се похваля - излязохме в 20.00  Crazy Flutter Бабичките пред блока ни гледаха като индианци  hahaha Mr. Green Ходихме на китайски, Лео през цялото време спа  Heart Eyes Черпих мъжо една вечеря по случай РД-то ми. Като изкарах пари да платя и той вика - "Сега аз ще платя, ти довечера ще "почерпиш"  luvbed " Един от съседната маса е обърна с очуден поглед, ама като видя бебето и само се ухили  Mr. Green smile3533 newsm62

Иначе вчера бяхме от 12.00 до 20,30 навън. Обиколих целия град 2 пъти и всички дрехи ми стоят ОТВРАТ! Исках пола, потник и чехли с мъниста, от тия циганските  Crazy Ама ми седяха...просто комично  rotfImao #Silly Даже и за циганка не мога да мина. Накрая си тръгнахме и аз викам - айде по тая улица, че има още 2 магазина. Мъжо горкия краката го боляха, ама склони. И в предпоследния си купих пола  Mr. Green После ААААЙДЕ ОБРАТНО ЗА ПОТНИК и той полудя  Tired Купих си един сладурски, става за кърмене  newsm10
И на РД-то ми подариха една блуза, дето ставаза кърмене. Ама тя по случайност  Grinning
После си намерих и чехли за 10 лв! Те пък просто са върха и са мн евтини. Някакви преоценени, че едното мънисто било ожулено. То и аз ще ги ужуля, та няма значение Hug

Май попрекалих с писането (сефте..), та ще спирам засега. Утре повече   bouquet

# 149
Е,сега вече да се намеся и аз...
За масажа-аз правя лек масаж-потупване и пощипане при всяко мазане с олио или крем-след баня/при нас поне два пъти дневно/и като го обърна по корем също.А иначе и много си го гушкам и мачкам и нашите комшийки пък се пулят всеки път катовидят как го размятам.Днес даже имаше коментар,че съм го хванала кот коте-пък аз им обясних,че в родилното са ми казали,че тоя модел така се ползва и  #Crazy #Crazy #Crazyама пък ми писна-как веднъж пък не им угодих-то не го обличам,не го храня,не спазваме режим...пенсионери...-малко сериали дават в тая държава,нямат бабите работа...Та като се замисля,Самуил само господ го пази,че с такава майка...
И по въпроса с пишлето-понеже иминалия път пак слушах педито и си мъчих детето-повече такива грешки не правя...подържането на добра хигиена/измиване/е напълно достатъчно.Четох и теми във форума,че май само ние си издевателстваме в/у дечицата/и арабите,ама там е друго/и вече не пипам...още повече,че около мене пълно с деца опрели до хирург след подобни намеси/вкл.и моя мъж/
За коремните упражнения-според мен като спрат нацяло лохиите-може...А кожата,че не се прибира...и това ще стане-не може девет месеца да се разпъва и за един да се прибере нацяло.
За дрехите-и аз съм същата смешка-като се натъпча в някоя рокля или блузка...и циците все са ми отвън...иначе надолу се ядва....иИ да ви се похваля-кака ми донесе един куфар нови дрехи-така,че съм супер щастлива...и все са тесни и къси...така,че имам страхотен стимул да вляза във форма...А понеже оня ден разбрах ,че свеки разправяла ,че съм имара грозен пъп-до края на лятото ако не сложа я обичка,я татус там и с гол корем да ходя...да не се казвам Люба....
И последно-ние открихме секса отново-е тоя доктор заслужава да го позлатим...няма и помен от болките дето миналия път имах...

Общи условия

Активация на акаунт