МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 328
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мами!
От няколко дни забелязвам че Ивко съвсем съзнателно си играе с играчките на количката и на шезлонга. Много ми е сладък как ги бумка с малите си ръчици.  Rolling Eyes

Дрешките ги гладя. И аз незнам за какво е това гладене, но предпочитам да са изгладени защото стоят по добре така.
Кате, искам да ми пратиш упражненията за пребиране на таза, но само ако ще има ефект от цялата работа (стига да не съм закъсняла). ИИИИ защо  и тука няма такива курсове. Добре сте си вие там. Аз инъче си се потя във фитнеса, но за пребиране на таз нямам идея какво да правя. Даже и не знаех че има упражнения за това. Днес започнах с пресите. То гадна работа било. Сега се чудя как ги правех преди по 100 на ден. Че и докато бях бременна малко правих. Толкова бях загряла с пресите че тъкмо щях да започвам да ги правя с тежести върху гърдите и хоп теста положителен.  baby_neutral Сега кога ли ще стигна до това ниво.  Crazy

Пайзи , честит рожден ден. Бъди все така красива и само хубави моменти да съпътстват дните ти!

# 196
Кате, искам да ми пратиш упражненията за пребиране на таза, но само ако ще има ефект от цялата работа (стига да не съм закъсняла). ИИИИ защо  и тука няма такива курсове.
И аз ги искам Grinning Grinning

# 197
Кате , я организирай набързо един курс тука, че като гледам много фенки станахме.  Mr. Green

# 198
Ми като се събира отбор за гимнастиката-пишете ме и мен...макар,че аз си се харесвам и така-да приличам поне малко на нещо,че като знам като тръгне Иво пак ще остана на арматура...
Понеже одеве не можах/че звяра пак ревна за манджа/,но днес Ивайло запръв път ми се усмихна съзнателно/няколко пъти/....е струва си всичките мъки и очакване-само заради моменти като този..
Ще си допиша тук да не пълня само темата-че одеве докато пишех и пак дойде време за манджа...При нас тия дни се занимаваме основно с това,ама явно и нас ни застигна бум-а....Та за хигиената-абе не ,че не се втелясвам,ама го карам по по-мързеливите начини-стерилизирам всичко в микровълновата/то няма много за стерилизиране-едно шише и една биба/,пера само на пералня/ и с нашия прах вече/,за гладенето-по принцип всичко си гладя,та и неговите дрешки,но просот не му се престаравам...щото с баткото такайава истерична треска за стерилност имах,че подлудявах всички около мен... и как не си пховредих детето и аз незнам/овреме се осъзнах/-щото то и от престараване може да се получат нежелани последствия...добре е детето да си изгражда имунитет-все пак няма да живее в стерилна среда.

Последна редакция: пт, 23 юни 2006, 23:36 от Анонимен

# 199
  • В сърцето на любимите мъже!
Здравейте и от нас с Момчо.

Днес и ние миткахме цял ден из София и за малко се разминахме с градушката - следобяд бяхме с Младост, а там беше слаба работа.

Като ви чета, се убеждавам, че аз съм най-небрежната майка, а детето ми най-голямото цигане.

Най-фрапиращи са ни памперсите - ами колкото и да се старая, не сменям повече от 4 на денонощие - излизат си бая пълни, но нали ползваме големи размери Памперс и Хъджис - засега сме имали само веднъж тотално осиране, и то щото го бях забравила горкия 12 часа без да го сменям. Дупето ни си е екстра, нямаме нито зачервявания, нито пъпчици. При всяка смяна, обаче го мия обилно в едно малко легенче с вода и го мажа обилно по всички гънчици с олио. Засега явно е достатъчно.

Дрешките си ги носим доста - по 3 дни, но и аз спазвам това - това, което е за навън, си е за навън. Вътре с друго! В жегите сме само по боди, никакви чорапи и никакви пелени, но и ние никога не излизаме с количката, щото в нея много ревем. Виж слинга е друго нещо - в момента, в който го сложа вътре и заспива. В тия жеги как диша това дете - не знам.

Но все ще се намерят разни хора да ми дават акъл: "това дете ще го умориш така, виж как си го сгърчила, ще му се разтегнат крачетата така разтворени, ауууу и босо, ужас, бебета трябва винаги да са с чорапи..." и т.н. глупости, но днес една ме уби... Понеже аз го слагам в слинга в захват като кенгуру, и тя (абсолютно непозната жена) идва и го пипа по крака (идеше ми дя тресна) и вика: "Това бебе е много малко да го носите така, ще му слезе кръвта в краката" Паднах, ами къде да му отиде, в главата ли? Викам "Ами вие отде разбрахте колко е голямо?" а тя: "Ами нали го виждам 3-4 месеца", а пък аз " Ами да, ама е на 1 месец" Оная направо се изуми...а аз супер се изкефих... да и гледам опулената физиономия... Абе що не си гледат работата тия хора не ми е ясно....

За стерлизирането - то не че и има какво да стерлизирам де, но залъгалката дето я ползаме основно за плюене, я стерлизирам веднъж седмично.

Дрешките ги гладя - вечер - доставя ми удоволствие, ама те не са и много , щото аз пера една пералня веднъж седмично с тая "честа" смяна на дрехи дет му я прилагам.

Иначе и ние в жегите си ядем най-много през 2 часа, ама си пишкаме много, та не се притеснявам.

Колики имаме, давам Инфакол и напоследък, дали от него, но се уригваме и пърдим като хайдути, страшна работа, ама поне след такава изява се успокоява детето.

Та такива ми ти работи, аз се улях наистина, ама понеже отдавна не съм писала.... аз пък другата седмица имам изпити и сега два дни ще уча - да се чудиш какво ли пък ще науча, ама нейсе... да ми стискате палци - 3 изпита са...

Целувки по нааканите дупета и по босите крачета... Simple Smile

# 200
 smile3525  Поздрави на всички празнуващи с пожелания за здраве и много красиви мигове с малките бебоци!!!

Кате, и аз ги искам тия упражнения, дали не може да ги пуснеш някъде като отделна тема ли, нещо такова, като гледам доста народ искаме да се възползваме от тях..

Аз стерилизирам веднъж на 2-3 дена шишето за чай и залъгалките, но ако не беше стерилизатора за микровълнова едва ли щях много да се занимавам с изваряване и да вися до печката. По принцип мразя да гладя, но гладенето на детските дрешки ми доставя стахотно удоволствие. Много ме е яд обаче, че ни умаляват сума ти неща, още не съм им се нарадвала.
И нас който ни срещне с количката само ни се бърка "Не му ли е топло на детето", след пет крачки други "Не е ли много отвито", "Ауууу и с голи крачета", в 30 градуса ме карат елече да му обличам...... Много се дразня, ей...  #2gunfire  #2gunfire
И аз днес забелязах, че бебо размахва ръчички към висящите играчки, мислех, че не е умишлено, но той доста време така си се забавляваше. Голяма работа ни върши тая играчка и много успешно го успива понякога  Laughing . Освен това много съсредоточено гледа мачовете по телевизията, май ще е запалянко като татко си...

Хайде стига толкова засега. Спокойна вечер на всички!!!

# 201
Хайде и аз да се включа да се отчета!
От няколко дни тъкмо ви изчета и да пиша и Вики се обади, ама много ви се кефя, колко сте активни и ви се чудя как намирате толкова свободно време( искрено ви завиждам за което).

Кате - пиши ме и мен към групата от нуждаещи се за упражненията Laughing Laughing Laughing

Явно аз съм от маниачките. Всичко стерилизирам всеки ден, но ние сме на смесено хранене. Само шишетата за чай и вода си позволявам да ги стерилизирам на 2-3 дни.

За обличането - тия дни се престраших да я съблека по голи крачета и ръчички

С акането все още си имаме проблем- по веднъж на ден , но през ден два. Варих овесени ядки, млякото смених, но резултат няма - все сме си с термометъра вечер. Колики като че ли все още няма. Гърчи ми се от време на време , но не пищи. Като видя зор и давам капки. В тази връзка, кажете ми има ли ефект от тях или трябва да се дават редовно????????

Ани, от твоите инструкции успях да си кача снимки и аз на бебка в албум, но не разбрах как да сменя адреса с надпис в подписа. Щер се радвам да ме светнеш и мен по въпроса.

Много се радвам, че ви има!!!!!! Тъкмо изникне някакъв проблем и вие вече сте го дискутирали и много ми помагате, за което голямо БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ.

Засега да чукна на дърво сме спокойни и спим от 22-23ч. до към 6-7 на сутринта.
Лека и спокойна нощ от нас!

# 202
Кабранска, видях че си на линия!
Днес за малко не тръгнахме за Пловдив. Нашият татко имаше работа там, но се отложи за по- нататък. Може ли да ти се обадя като дойдем да се видим. То ще бъде за малко , но все пак ще се радвам да се запознаем

# 203
Винаги!И не само ти-която и да е от вас момичета-по всяко време...а и нали ми имате телефона от щъркеловия ми период.

# 204
Я и аз да се отчета!
Най-накрая да смогна..  Tired Аз нали живея със свеки, тя всичко прави по домакинството. Ама от няколко дена съм се хванала да оправям и почиствам аз и направо ще се гръмна...Аз съм забравила какво е  Crazy

Вчера бяхме на консултация - качили сме 3 см и 1,600 кг само на кърма  Mr. Green за 1 месец(5030 кг, 57 см сме) . Докторката и сестрата пак се изумяваха - САМО НА КЪРМА  #Crazy newsm78 И аз ДАААА  Mr. Green , ама с най-гордата си усмивка  hahaha bowuu Страшно се гордея с това кърмене, ще си поръчам тези дни и такава тениска  Crazy Party
Изписаха ни Вигантол по 1 капка на ден, че било лятно бебе, а на зимните се увеличавали капките..
Каза си и за соковете, въпреки, че 100 пъти повторих ЩЕ ЗАХРАНВАМ КЪСНО като го записвахме. И 100 пъти съм и казала вече, че ни изписаха на 2-рия ден (все едно всяко дете го изписват на 2рия ден  Rolling Eyes ) и тя все не може да запомни....Поне името му запомни от раз  Mr. Green
Каза да почвам със сок от ябълка, че се приемал по-добре. Изслушахме я с татито и нищо не казахме  Joy Тя май се усети ,че няма да даваме. Добре, че съм го образовала от форума, подкрепя ме за това  newsm10 Ама аз така съм му го обяснила "интифарата" , че няма как да не е на моя страна  smile3508

За памперсите - и аз бях като Иги  Blush по едно време, проблеми не сме имали - да чукна на дърво. Ама после като купихме голям пакет от малките памперси, реших да ги сменям по-честичко, че да не ги пазя за 2-рото  Crazy Twisted Evil Сега на час и малко махам памперса, колко пикае мойто дете не е истина  ooooh! Ама нека, така съм сигурна, че всичко му е наред  Flutter

Аз ли съм единствената, дето не завива детето си  newsm78 Rolling Eyes През деня и аз ползвам пелената за НАД количката, не върху бебето  Mr. Green У нас само по памперс седим и е ясно, че няма да го завия. Чорапи слагам мнооого рядко, да не кажа хич... Вечер спи до мен, и двамата сме отвити. Спи само по боди с къс ръкав, вече и пижама не слагам. Та той се поти повече от мен, кво да го обличам...
Дрехите ги носим по 2-3 пъти. Мятам за пране само ако са изпотени, повърнати или налигавени след ядене. Ако са чисти и миришат хубаво не виждам смисъл да ги пера. Аз нали съм икономична, а и не искам да ми се захабяват излишно  Joy

На Лео, да се оплача, вече му стават само около 4-5 бодита и 3 чифта ританки. Имаме и 2 гащеризона и 2 комплктчета с къс ръкав и крачол. Всчико друго му е малко (всичко друго са още 6 парцала, де...ама ние много дрехи нямахме). Та за една пералня....всички дрехи да му пусна, пак няма да я напълня. Пера на половин пералня неговите мръсно дрехи, събирани няколко дена (като свършат чистите) + 3-4 мои тениски, че нали се допира до тях с личицето.

Днес с майка ми бяхме по институции цял ден, пускахме документи за детски, за 200-та лева и за майчинство. Оправих си разплащателните сметки, че то много сложно стана, изтеглихме болнични и първите 160 лв  newsm44 Кърмих го в една фрашкана пицария, май най-същисания поглед беше на майка ми   newsm09 smile3532 , после пред социалните на една пейка (на главна улица) и накрая в един магазин за платове (смилиха се над мен и ми отстъпиха едно столче насред магазина  Joy ). Целия град ме разбра, че кърмя когато бебето поиска. А пред пустите социални даже смених и насран памперс, там ни заваля и оревахме коридорите  Crazy накрая мама ми купи един чадър и ми го донесе. НЯма да ви обяснявам как ме гледаха бабичките - количката с дъждобрана, аз с големия чадър и си вървя спокоооойно...Те се ориентират по коша - че е в легнало положение и бебето е малко. Ама като им кажа колко малко всъщност и се пулят  Shocked Shocked Shocked

По път за у нас минах да купя едно боди за Лео. Взех 62 номер, а продавачката ( и тя с бебе на 1 месец) се опули. Тя хранела с Хумана, била най-хубавото нещо, незнам си кво... Като казах, че 62 номер ни става и сме само на кърма - тя  #Shocked #Puppy dog Ама си призна, че сама е предпочела АМ и така повече и харесва  Rolling Eyes То всеки си прави избора, де.

Айде, че пак се отплеснах, а имам да правя и други неща (освен среднощното ядене на шоколад  #Silly )
Цунки на всички бебоци по гъзетата  Heart Eyes

# 205
crazy, браво на вас Simple Smile Май скоро ще се говори за теб и Лео в целия Пазарджик. Така и други майки могат да се престрашат да кърмят навън, а и изобщо да кърмят.
Ние днес спахме здраво от 17 до 20. И сега си върша домакинската работа. Остана ми гладенето. Направих сладкиш с кроасани и крем карамел. От известно време се каня да го направя, но все не ми се започваше.
На Криси засега не му става само един комплект, който е за новородени. Другите му дрехи са 0-3 месеца и точно сега му седят добре. В началото си му бяха малко големи. С голяма гордост дадох част от дрехите му на братовчедка ми. Кристиан наддава и расте добре Simple Smile Тя ми очаква бебе през ноември. И сега, каквото ни умалее направо й го прехвърлям, за да не се чудя къде да ги пазя.
Момичета, има една гимнастика на Cindy Crawford. Тя е точно с упражнения за след раждане. Ако не се лъжа е в арената. 1 DVD е. И е на английски и руски.
Само че не знам от кога мога да започа с нея. Дали след 2-рия месец ще е позволено? Чудя се заради секциото.
Имам още един въпрос към тези, които използват слинг. Интересува ме модела, който си е парче плат. Колко метра е вашия и удобен ли е?
Ще си поръчвам на една позната в Германия, но не ми се дава повече от 40 евро. Дидимос са към 100 евро. Та се чудя колко да е дълъг.

# 206
  • София
крейзи,
би ли написала какви док. и къде за тези детските надбавки?

страйпър, мерси мила за окуражаването, ще продължавам така и дечко ще е добре, можем пък акто вас за седмица да отскочим Simple Smile

целувки на всички бебенца!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 207
vaniliaice , документите не знам какви и колко  Embarassed . Майка ми се оправя с тия неща, аз само ходя, за да се подписвам.
Разбрах, че са една ПАПКА документи, декларации, едни доходи се смятат...на едното място се смятат и болничните, на друго не. Абе - ужас, ще те разкарват 100 пъти заради тия сметки  ooooh!
За 200-та лева някой беше писал тук в темата, ако можеш намери назад - много са точно документите. Иначе всичко мисля, че е в социалните (Дирекция "Социално поидпомагане" ). Най-добре някоя мама, дето сама си оправя тези неща да обясни  Embarassed Crazy Аз нали съм детски гъз и още с мама ходя  Joy hahaha

Някой ползваше сайт, където се проверяват лекарствата...може ли да даде линк, че изписаха на Лео нещо силно, което няма да купя!  Crossing Arms Нито са му изследвали секрета от очето, нито нищо. И сигурно антибиотик или кортикостероид  #2gunfire Tobrex се казва, някой знае ли нещо а това лекарство? newsm78

# 208
Туй за детските мъж ми ходи да се разправя..
Значи процедурата е следната (не е толкоз сложно бе  Wink ):
За помощта от 200 лв се полпълва молба - дават ти бланка и си пишеш на нея. Трябва ти оригинален акт за раждане и 2те лични карти.. А, и някакъв документ, който ни го дадоха с акта за раждане, че нямаме други деца.. нещо от сорта..
За детските - пак се полпълва молба на една бланка и към нея се прилагат декларации от местоработата на двамата родители или ако имате и някакви други доходи (там не знам вече как става) ..
Могат да се подадат тез неща и от таткото.. поне нашия не го върнаха  Simple Smile

# 209
Вени Вики направих ти надписче за Вики : "Снимки на Вики"      Това си го копирай и си го сложи в подписа след лентичката.

Страйпер, аз ти се чудя вече ти кога спиш?! Crazy И спиш ли изобщо!?

Като ви чета как ви омалели дрехите и се питам, а бе ние не растем ли или сме купили големи дрехи. Всичко си ни става, само едни чорапки ни умаляха, ама те май си ни бяха малки по принцип, че сме с холямо ходило. Най дебелите дрешки вече не ги обличам и там не знам как е положението, ама всичко което си е за сезона си ни става. Пък и то толкова много дрехи имам, постоянно някой ми подарява по нещо. Братовчедка ми ми даде една торба с ползвани дрешки, които са умалели на нейното бебе, но само ми пълнят един шкаф и вобще не мога да стигна до тях. Предпочитам да му обличам новите дрешки, че не мога да им се нарадвам и то времето станало за по тънки.

Татито сега изведе Ивко на разходка, така че отивам да чистя на спокойствие.  Mr. Green

На мен детски не ми се полагат, но точно така както Духи пихи пише, подава се молба декларация по образец, като към нея се прилагат бележки с доходите на двамата родители за една година назад (вече нали така го направиха , не е на 6 месеца), като за май месец не ви се полагат детски(за родилите през май). Изплащат се от юни. Но побъразайте че ако се изтърве срока и за юни се губят, нямат давност. Хайде успех!

Общи условия

Активация на акаунт