Паническо разстройство - 34

• 46 078
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
мимозка от кой град си? Започни малко спорт-бързо ходене ли ще е, плуване ли, колело ли. Ако те страх сама извикай някой придружител. Поне по 30 минути всеки ден някакво движение, това възвръща добрия тонус на тялото, органите подобряват работата си, а психиката се успокоява.

# 271
Едва ли ще ме насочат ,защото казват,че в на психична основа а и аз бих предпочела за да съм по сигурна на цяло тяло затова,но предполагам е много скъпо.Не не съм започнала витамини просто за всичко пари трябват а нямам в момента взех тези лекарства от психиатърката,болна бях антибиотик пих,миналата седмица бях в болница за колоноскопия и там ,а не работя и ми е много трудно финансово ,но те все пак са в норма за да ми предизвикват чак толкова сериозни симптоми предполагам
Ами в този случай няма как да ти се дадe направление.
Ти си знаеш. Ние тук се опитваме да помогнем (все пак това е личен опит), но явно и на нас не вярваш.
Един разтворим магнезий е 2 лева и витамин Б-комплекс е 4 лева, а ЯМР на цяло тяло сигурно отива 2-3-4 хиляди....
Ти си прецени какво да правиш.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 16:19 от Dara77

# 272
Толкова ми е зле,че няма как да спортувам само лежа .Не съм от град от едно село до Плевен съм.Магнезии пих,но нямаше промяна.А вит б12 ги гледах,че са над 20 лева

# 273
Момичета , простете , че така нахлувам в темата ви , но преди време имах нужда от подкрепа и вие много ми съдействахте.

на въпроса : Брат ми , на 37 години пие от три дни нов  антидепресант
Преди това месец и половина беше на Ципралекс, по една таблетка на ден , но тревожните усещания продължаваха и го насочих към специалист, който му изписа по- силен АД  ( започва с л....и му беше дълго името , ала не иска да ми го каже) .
 Днес е получил мн силно разширени зеници и е доста притеснен.
 Моля ви , кажете ми , това нормален страничен фект ли е ?
 Някой получавал ли го е ?
Колко време продължава?

# 274
Толкова ми е зле,че няма как да спортувам само лежа .Не съм от град от едно село до Плевен съм.Магнезии пих,но нямаше промяна.А вит б12 ги гледах,че са над 20 лева
с лежане и чакане да мине няма да мине, това не е настинка. В плевен има добри доктори. Щом не се съмняват в болест, значи няма , иначе повярвай щяха да ти кажат направи ямр или друго изследване. Те искат да ти помагнат, а не обратното. Но трябва активност и от твоя страна, ставаш и вървиш-с придружител ако те е страх.

# 275
Някой с деперсонализация има ли? И какво пие за нея?

# 276
  • София
Мимозка, правила съм ямр на глава 260 лв, за цяло тяло мисля, че е 1000 лв, да не те излъжа.

# 277
А вит б12 ги гледах,че са над 20 лева
Първото след търсене в Гугъл.

# 278
  • София
Вит Б12, за да се усвоява добре, е хубаво да е подезичен. Така направо минава през слюнката в кръвотока, а ако човек има проблеми със стомаха таблетките не се усвояват, защото се усвоявали към тънките черва чак, поне така съм чела. Подезичните са скъпички, но пък стигат за доста време и си заслужава цената така

# 279
Насилвай се да излизаш, да спортуваш, знам че звучи трудно, но пробвай, от теб зависи. Колкото до симптомите с оплакванията, виж, ако продължаваш да си втълпяваш, че има нещо, никога няма да се оправиш. Нагласяш мозъка си и съзнанието ти да мисли по този начин, съответно как ще се почувстваш по-добре? Важно е да разбереш, че това което ти се случва е на психическа основа, за да може когато следващия път ти стане зле да си кажеш „ето пак се появи, но просто ще изчакам да премине, защото знам какво го провокира”.

# 280
Да затова казах,че са скъпи понеже ми бяха казали,че щом имам проблем със стомаха(гастрит) трябва да приемам подезични инъче нямали да се усвояват.Аз май вече и на леларите им нямам много вяра.Не мога да се насилвам 😢 и мислите ми са насочени само върху това по цял ден ,че и по цяла нощ какво ми е ,къде да ида да открият вече,защо не се оправям,ще умра ли и само такива неща свързани със състоянието ми

# 281
Чета, чета и не мога да се сдържа! В тая тема един друг се надъхвате (с малки изключения!) колко сте зле и как сте на умиране! С тази нагласа скоро по-добре няма да се почувствате! За самосъжаление и пораженчество хапче няма - и ще си страдате така, докато наистина легнете болни. Спрете се! Промяната може да дойде единствено от вътре, от вас самите, и докато хленчите и страдате това няма как да стане! И преди да ме нападнете как не знам и не разбирам, ще ви кажа, че и аз бях на този хал. Години наред - хленчене, губене на време и енергия в изследвания и проучвания на симптоми и болести, търкаляне вкъщи и страдание колко ми е зле и как не мога нищо да направя. До момента, в който осъзнах, че щом за 5 години не съм умряла от ПА значи най-вероятно и при следващата няма да умра. После започнах бавно и постепенно да се изкарвам от зоната си на комфорт: не ми се излиза - излизам, не ми се говори с никого - обаждам се на приятели и ги каня на гости, намирам нещо за трудно - започвам да го правя, и, о, чудо, справям се блестящо! Всеки следващ път е по-лесно!
Сега живея в чужбина със семейството си. Впрегнах си знанията по медицина и физиология, натрупани през годините живот с ПА и започнах да уча в колеж за медицинска сестра. Завършвам след две седмици! Какво ми е струвало и как съм го постигнала - аз си знам! Но, когато съзнанието ти е ангажирано ПА не се случват - факт! В момента карам последният си стаж, работя с много болни хора, справям се отлично, самочувствието, че преодолях себе си ме кара да се усмихвам, да вярвам, че мога и още да постигна и да гледам напред без страх! Наскоро се събудих с ужасен световъртеж и се стреснах здраво, не можех да вървя. Изчаках няколко часа да ми мине, отидохме до спешното, помогнаха ми - не беше нищо страшно. Мъжът ми, обаче беше впечатлен как не съм изпаднала в истерия (обичайно състояние при здравословен проблем преди) и ме гледаше с такава възхита като ми го каза. А, и между другото, истеричните пациенти рядко се вземат на сериозно, обикновено тези, които са наистина зле нямат сили за истерии. Това от опит! Grinning
Можете много повече, отколкото си представяте! Само от вас зависи да преодолеете това състояние - хапчетата може да помогнат, но не и да ви решат проблема.

# 282
Това ми хареса. Това е ключът към затворената врата.

# 283
Едва ли ще ме насочат ,защото казват,че в на психична основа а и аз бих предпочела за да съм по сигурна на цяло тяло затова,но предполагам е много скъпо.Не не съм започнала витамини просто за всичко пари трябват а нямам в момента взех тези лекарства от психиатърката,болна бях антибиотик пих,миналата седмица бях в болница за колоноскопия и там ,а не работя и ми е много трудно финансово ,но те все пак са в норма за да ми предизвикват чак толкова сериозни симптоми предполагам
Мимозка, защо прави колоноскопия? Какъв е резултата?

# 284
Поради кръв в изхожданията.Резултата е добър няма нищо

Общи условия

Активация на акаунт