Паническо разстройство - 34

• 46 081
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Ей никой не иска да ми помогне да открия роднина-близък на потребител гала- открих по нейни постове че даже е от Варна била. И аз живея тук. Щеше да е изключително важно за мен. Аиде ударете едно рамо? Моля ви

# 286
Поради кръв в изхожданията.Резултата е добър няма нищо
А някакви болки имаше ли? Колоноскопията с пълна упойка ли беше? Как мина процедурата?

# 287
Момичета , простете , че така нахлувам в темата ви , но преди време имах нужда от подкрепа и вие много ми съдействахте.

на въпроса : Брат ми , на 37 години пие от три дни нов  антидепресант
Преди това месец и половина беше на Ципралекс, по една таблетка на ден , но тревожните усещания продължаваха и го насочих към специалист, който му изписа по- силен АД  ( започва с л....и му беше дълго името , ала не иска да ми го каже) .
 Днес е получил мн силно разширени зеници и е доста притеснен.
 Моля ви , кажете ми , това нормален страничен фект ли е ?
 Някой получавал ли го е ?
Колко време продължава?

Аз от стимулотон бях почти постоянно с разширени зеници, но го пих, въпреки това с години...

# 288
Поради кръв в изхожданията.Резултата е добър няма нищо
А някакви болки имаше ли? Колоноскопията с пълна упойка ли беше? Как мина процедурата?

Болки не точно .Имах кръв,гадене,къркорене на червата.Добре мина процедурата с пълна упойка да .Предния ден ти дават да пиеш един разтвор да се изчистиш .След процедурата няма болка само газове от въздуха,който е навлязъл по време ба процедурата

# 289
Как да ти помогнем с Гала, като бяхме само виртуални познати. А дори и някой да познава близките й, едва ли ще им е да приказват. Избий си тези мисли от главата. Добре си.

Караконджолът ме направи на нищо. Да ме държи, щото ме пусна да си ходя. Няма работа. А, ама хич няма да хленча в леглото, отивам на фитнес.

# 290
Оф бе, Джери. Как така те пусна. Не разбрах какво е станало. Напусна работа ли. Недей. Аз какво да кажа като търпя тукашният караконджул вече 2 месеца. направо се поболях. че се опитва , гадината да пуска интриги между мен и новата колежка, че нямало да и помогна и да я въведа в работата. Ах проклетница черна. Направо едва я дишам...Винаги съм пожелавала хубави неща на всички, но на нея не мога...

# 291
Не, Али, пусна ме да си ходя, че няма работа и аз само хабя и нет и ток да се топля. Ама да не ми е хубаво що неща ми наговори. После ще пишс, че съм на телефона.

# 292
Не, не мога повече тази всяка вечер да ме разплаква и разтреперва. Аз ще допулудея. Утре й поставям въпроса да се държи човешки. Никаква не е, ама жена на шефа. Тъпа, тъпа и с никакво покрито огромно самочувствие.
Да пийна една бира да се успокоя.
Да работиш, ама не на всяка цена.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 20:18 от Jerry F

# 293
Магнезия ми е малко под нормата какви симптоми може да имам от там?

# 294
  • София
Кои са основните симптоми, подсказващи недостиг на магнезий?

Крампи на долните крайници.  Мускулните крампи са мъчителни и причиняват огромно неудобство. Те се получават, когато мускулът се стегне сам, след което известно време не може да се отпусне. Тъй като магнезият участва в нервно-мускулните сигнали и мускулните контракции, се счита че той е една от главните причини за схващанията на мускулите.

Синдромът на неспокойните крака. Разстройство, проявяващо се чрез странни усещания в крайниците – човек изпитва непреодолимо желание да се раздвижи. Синдромът на неспокойните крака се проявява предимно през нощта, поради което което се нарушава сънят.

Безсъние. Магнезиевият дефицит често води до нарушения на съня, безпокойство и хиперактивност. Магнезият е от жизнено важно значение за функционирането на GABA – неесенциалната аминокиселина, действаща като успокояващ невротрансмитер в централната нервна система. GABA спомага за пренасянето на нервните импулси в организма и влияе на начина, по който реагираме на стреса, контролирайки нивата на възбудимост и напрежение. Ако не можете да се справите с безсънието, ви препоръчваме прием на около 400 мг магнезий вечер преди лягане.

Фибромиалгия. Доказано е, че редовният прием на магнезий намалява болката и напрежението в мускулите и ставите, и спомага за това тялото да се чувства приятно отпуснато.

Безпокойство. Както вече уточнихме, най-важният минерал в организма, контролира и дейността на GABA. Магнезиевият дефицит се отразява изключително неблагоприятно на нервната система, предивиквайки раздразнителност и нервност. Дори нещо повече – „простата” липса на магнезий може да доведе и до развитието на тежка тревожност и депресивни състояния.

Високо кръвно налягане. Комбинацията от калций и магнезий действа много добре на сърцето и сърдечно-съдовата система. Хората, страдащи от магнезиев недостиг често имат и ниски нива на калций, което е една добра предпоставка за развитие на хипертония или усложняване на състоянието при вече възникнала такава.

Диабет тип 2. Допълнителният прием на магнезий, намалява риска от диабет тип 2 и благоприятства метаболизма. Според съвременни проучвания, приемът на 100 mg магнезий дневно, намалява риска от диабет с цели 15%!

Умора. Това е един от основните показатели при магнезиев дефицит. Изследване на учени от Университета на Мериленд показва, че приемът на 300 до 1000 mg магнезий дневно, потиска симптомите при хронична умора и психическо изтощение.

Мигрена. Магнезият е от значение за баланса на невротрансмитерите в организма. Двойно слепи, плацèбо контролирани проучвания са установили, че допълнителният прием на 360 – 600 mg магнезий дневно, намалява честотата на мигренозното главоболие с 42%.

Остеопороза. В човешкото тяло се съдържат приблизително 25 gr магнезий, като половината от това количество е в костите! Изследване, публикувано в Biology Trace Element, разкри че приемът на магнезий подобрява състоянието на костите и ставите само за 30 дни. В допълнение към това, авторите на изследването смятат, че магнезият дори намалява риска от развитие на остеопороза.

# 295
  • София
Не, не мога повече тази всяка вечер да ме разплаква и разтреперва. Аз ще допулудея. Утре й поставям въпроса да се държи човешки. Никаква не е, ама жена на шефа. Тъпа, тъпа и с никакво покрито огромно самочувствие.
Джери, не знам какво да те посъветвам. Нито човек да напусне, нито да стиска зъби и да се унижава. Единственото, което мога да ти кажа е да не обръщаш внимание. На всякъде е различно,в работата имам предвид. И при мен има дразнители, любовници на началници, които нищо не вършат,но иначе много знаят и получават само заплати,но такъв е животът. Просто гледам да свърши работния ден и общувам с хора, които са ми приятни. Вече повече от седем години съм в тази работа и съм успяла да селектирам хората. Не се ядосвай и не обръщай внимание.

# 296
Сега разбрах , че непоносимостта към глутен може да причини тревожност и депресия - а аз бухам хляб като невиждала... някой да знае нещо?

# 297
Сега разбрах , че непоносимостта към глутен може да причини тревожност и депресия - а аз бухам хляб като невиждала... някой да знае нещо?
Наскоро четох документите на едно момче с такива проблеми, правят му тестове, спира глутена и май пак тестове нещо такова.
Но питайте си лекар, като цяло тестените храни не са за препоръчване, трябва консумация на полодове и зеленчуци особено при проблеми с нервите, но не е лесно да се лишиш от любимата храна.

# 298
Джери, много кофти това с тая твоя шефка. Страшно много такива кифли се навъдиха, жени на шефа и много важни. При мен пък има една, която се изживява като мис свят и непрекъснато ме гледа накриво. Ей това момиче вече 5 пъти я поздравявам най-културно, тя ми стрелва кисел поглед и ме подминава без да каже нищо. Елементарно възпитание няма девойката, но се е нагримирала като Клеопатра. И лошото е, че ще ме местят от края на месеца в една стая с нея и още една. Не знам какво ще става. Явно с добро няма да е, ще трябва с лошо. А това така изморява с тия войни на работното място. Днес пак бях с паник атака в работата, защото много киселяци ми се събраха. Първо тая, после един друг и направо като ме тресна, като се почнаха пак мойте тоалетни истории...ужасен ден ми беше. Напоследък ме хваща едно разстройство след всяка атака, боли ме корем. Много неприятно. Все това ми е в главата- къде да ида до тоалетна? А така мразя извън къщи да ходя, направо ненавиждам, фобия имам. Оф, мното тъп проблем, ама...

# 299
Lovely що пък искаш такива идиоти да те поздравяват? Аз от дете съм в категорията на бабите от махалата- детето, което не уважава и не поздравява. Сега си налагам, но ако някой не го прави просто спирам и даже не ми и пуква. Пък и никога не се обиждам като не ме поздравят еднократно, но ако е тенденциозно, определено и аз спирам кв'о пък аз като абдал да поздравявам, пък той да не.
Даже си викам- ех, кеф един по-малко за поздравяване, щото живея в малък град и то като изляза само добър ден на 3 крачки.

Общи условия

Активация на акаунт