Паническо разстройство - 34

• 46 123
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Редовно ми изтръпват дланите, все едно ме боцкат с иглички. Особено сутрин между 4 и когато трябва да ставам в работен ден. Стана ли, поразсея ли се престава, то е и гадене тогава... То от стрес, че ще ходя при вампира.

Аз имам ускорен пулс и ме наболява сърдечната област, понякога усещам прескачане. Кардиолог ми даде ми Дигоксин и Карведил.  Та аз се задъхвах и по равно.

Вчера ми се обади вампирът, че няма да работим два дни и аз от радост днес в студа ходих на фитнес, у нас тренирах.

# 376
Здравейте, искам да попитам някой от вас получава ли симптоми на изтръпване на крайниците, като боцкане с иглички, а също и на цялото лице и глава, придружено от стягане като с менгеме на главата отзад в тила? Днес това беше нещо ново за мен, вярвам предизвикано от огромното ми нежелание да отида на определено място.... Тъкмо намаляха осезаемите прескачания на сърцето, а се появи това, което май е още по- противно!

Лекувахте ли с нещо прескачанията?

Не, след преглед от кардиолог,  естествено бях изпратена на психиатър, въпреки че  по време на прегледа бях със пулс 135! Не сметна за нужно някакво лечение и аз понеже съм упорита не отидох на психиатър. Прескачанията ми след този преглед постепенно толкова намаляха, че почти не мисля за тях. Но сетя ли се какъв кошмар преживях лятото в Гърция ( явно провокирани допълнително от климата) отново се започва.... Денем, нощем. Понеже имам страх да не умра от внезапна смърт, свързана със сърцето, само като си помисля за възможността и то започва да прескача. Ад😁  Тайната да намалеят наистина е да не се сещаш за тях, а случи ли се единично да не го мислиш и да чакаш отново да се случи. Пропранолол от 10 mg  не свърши никаква работа при мен нито пък валидоли , валериани и пасифлори......

# 377
Здравейте, искам да попитам някой от вас получава ли симптоми на изтръпване на крайниците, като боцкане с иглички, а също и на цялото лице и глава, придружено от стягане като с менгеме на главата отзад в тила? Днес това беше нещо ново за мен, вярвам предизвикано от огромното ми нежелание да отида на определено място.... Тъкмо намаляха осезаемите прескачания на сърцето, а се появи това, което май е още по- противно!

Лекувахте ли с нещо прескачанията?

Не, след преглед от кардиолог,  естествено бях изпратена на психиатър, въпреки че  по време на прегледа бях със пулс 135! Не сметна за нужно някакво лечение и аз понеже съм упорита не отидох на психиатър. Прескачанията ми след този преглед постепенно толкова намаляха, че почти не мисля за тях. Но сетя ли се какъв кошмар преживях лятото в Гърция ( явно провокирани допълнително от климата) отново се започва.... Денем, нощем. Понеже имам страх да не умра от внезапна смърт, свързана със сърцето, само като си помисля за възможността и то започва да прескача. Ад😁  Тайната да намалеят наистина е да не се сещаш за тях, а случи ли се единично да не го мислиш и да чакаш отново да се случи. Пропранолол от 10 mg  не свърши никаква работа при мен нито пък валидоли , валериани и пасифлори......
И аз съм така. Какви ли не бета блокери пих и няма оправия. В момента съм на пропранолол, но няма ефект. Моите симптоми като цяло са свързани само със сърцето. Преди време имах изтръпване,мравучкане , настръхване , но отшумя. После започнаха екстарасистолите и от половин година са всеки ден, но аз не спирам да мисля за тях и много се страхувам.
Пия и ад- коаксил ,но не усещам разлика.

# 378
Аз пак съм тук. Бях писала преди,че съм добре,но уви. Набих си филма,че ще получа алергична реакция към храната... Отслабнах с 4 кг. Сега съм 46кг. Нямам па често,но тази тревожност,депресия ме следва навсакъде... Разбира се на фона на всичко имам и агорофобия (тя си ми ясна отдавна) Гадна работа. Никаква радост не усетих от тези празници. Ходих на психиатър - оказа се и психотерапевт.Мисля да опитам и този лек. Принципно съм на есцитил, посещавала съм психолог, ползвала съм хомеопатия,последната почти ме избави от па. За помощ ползвам капките на д-р Бах. Ще се оправим ли най-накрая?

# 379
Ще се оправим ли най-накрая?
Да, ще се оправим! Simple Smile
Психотерапията ще помогне със сигурност.

# 380

Психотерапията минава ли през здравна каса?

# 381
Не

# 382

Не за съжаление! И е доста скъпа, затова много малко от нас могат да си позволят този "лукс"

# 383
Ох, вече съм се отчаяла, че ще се оправя. За момент, да. Като че ли при мен си е вечно. От ученичка имам депресия и ОКР.
В някой прекрасен момент, като на билото на планина или когато съм била много споделено влюбена, пак това ОКР се промъква. Дебне ме зад гърба с нож.

Ето, до обяд бях с мъж, в който бях лудо влюбена и сега си дойдох и депресията пак ме издебна.

Взех си няколко бири, не че е решение и не е желателно, но нямам сили по друг начин сега да се боря

Утре ще Ви се оплаквам от щетите на бирите Simple Smile

# 384
Познато, и аз така си оправям проблема вечер с ВИНО, за да мога поне да заспя. Страх ме е че съм само на 24 и положението е трагично, не знам за напред какво ме чака. Не е хубаво да се мисли по този начин, но не спират да ме дебнат мисли, че ще свърша в психиатрична клиника. Майка ми е с диагноза параноидна шизофрения та представете си какъв страх изпитвам да не свърша по същия начин по наследство..

# 385
foreveryoung, да не би от това да ти се е отключило паническото? Има ли връзка диагностицирането ѝ с появата на ПР при теб?

# 386
Със сигурност има, тогава ми се появи нещо като дереализация/деперсонализация, но нищо общо със сегашния кошмар. По време на престоя й в психиатрия баща ми изживяваше последните си дни, болен от лимфом и аз не знаех какво се случва с мен. Тогава бях чувала  за паническо разстройство,  но с насмешка го приемах и не вярвах  че е възможно човек да не може да контролира страха си от нерационални мисли, но ето че днес съм от  хората, които понякога не могат да прекрачат прага си. Днес живота ми е прекрасен ,дори без баща,с изключение на паническото ми разтройство, което прогресира. Сутрин съм МНОГО зле- сърцебиене, треперене, екстрасистоли, потене, и така 1 час. Налага ми се да ставам доста по- рано , за да премине и да съм способна да върша ежедневните си задачи..

# 387
Относно изтръпванията. И аз ги имам почти всеки ден, особено като се напрегна психически. Също винаги в голям магазин с много стока, надписи, цветове, хора.  Лявата страна на тялото ме стяга, лице, крак, ръка. доста е неприятно, и освен да си мисля силно за нещо друго и да се опитвам да излезна по набързо от магазина друго решение (без ривотрил) не намирам. А и хапчета не искам да пия , защото те само  ми притъпяваха симптомите.  Умерено спокойствие, с физическо натоварване (спорт) единствено ми дават някакъв поносим начин на живот.

# 388
На мен много ми помага магнезий във високи дози и витамини от Б групата.Даже цяла бреме ност изкарах така при положение,че съм със страшни паник атаки.Прибягвам към есциталопрам само когато е крайно наложително (изписано ми е от лекар) ,но много дебеля от него и правя всичко възможно да не стигам до него.И аз бях на 24 когато се започна ,а сега съм на 31 .Някак си се свиква със състоянието ,но определено пречи на нормалния начин на живот.Вече не смея и да си помисля за екскурзия.Покрай мен и децата ми страдат и това най много ми тежи .Искат в парка, а аз се страхувам да изляза или стигаме до там и  и става лошо.Страх ме е да не развоя и в тях такова състояние на страх.Имам чувството,че докато съм жива ще се тъпча в антидепресанти ...

# 389
Теri ,
Какъв магнезий и какви витамини от В групата приемаш и в какви дози?

Общи условия

Активация на акаунт