За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 42 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Тези сладки, според вас, ще мога ли да ги направя днес и да се ядат между Коледа и НГ?

http://kulinaria.bg/recipes/kurabiyki-s-kokosovo-brashno

Благодаря предварително Simple Smile

# 376
Моля за помощ!!!
Правя кюфтета на скара, като в бързината не успях да сплескам първите няколко броя добре и сега са леко кървави от вътре. Мога ли да ги спася и ако да как? Пробвах да ги върна на скарата, но много изгарят така. Във микровълновата ако ги врътна??? Моля , спешно е... Sad
Може в микровълновата, но по-добре загрее фурната и когато е готова сложи кюфтетата вътре за няколко минути
Сега виждам че хич не съм навреме

# 377
Здравейте! Тези сладки, според вас, ще мога ли да ги направя днес и да се ядат между Коледа и НГ?

http://kulinaria.bg/recipes/kurabiyki-s-kokosovo-brashno

Благодаря предварително Simple Smile

Къде им е брашното на курабийките, според мен с 3 лъжици кокосово брашно не можеш да сгъстиш до тесто половин чаша кисело мляко и 50 мл олио.
Обикновено сладките с мед стоят много дълго и стават все по-хубави, колкото повече време стоят

# 378
Poni69, може и да станат, защото четох, че 1/3 ч.ч. кокосово брашно се равнява на 1 чаша обикновено брашно.  Чудя се какво да го правя, хич няма рецепти с него. 
Ако имате идеи за рецепти с кокосово брашно, моля споделете.

# 379
  • Sofia
Заливка на мусака с прясно или кисело мляко е по-добре да се направи?

# 380
# 381
Заливка на мусака с прясно или кисело мляко е по-добре да се направи?

Ако имаш време пробвай тази,без значение от млякото (прясно или пълномаслено кисело)-любима ми е -то аз и от мусаката най-обичам заливката(запържвам в масло и олио)
Рецепта -Йосиф,'гответе с мен',копирам я:
"Пухкава заливка за мусака:
В тенджерка се запържват 100 грама( три супени лъжици с връх) брашно в 100 млитра( кафяна чашка) олио.
Когато брашното пусне мехурки се налива 0.5 литра( 2 чаени чаши) прясно мляко или разбито на гъст айрян по-сладникаво кисело мляко. Добавете и чаена лъжичка сол - инак заливката става малко блудкава.
Бърка се докато почне да се отделя от стените на тенджерката - става много бързо и НИКОГА не става на грахулки.
Сваля се от огъня и се добавят две яйца( без черупките) - бъркането продължава докато стане гладка паста.
Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.
Мусаката трябва да е гореща - всъщност като "наближи да става" намалете фурната наполовина и започвайте пастата.
Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката, но не се притеснявайте особено - сама ще се заглади.
Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори.
Правил съм я много пъти винаги с отличен резултат - става около сантиметър дебела, пухкава и вкусна."

Като нямам време, просто разбърквам кисело мляко с 2-3 яйца, малко брашно и щипка бакпулвер/сода.У нас се харесва и с настърган кашкавал .

# 382
Poni69, може и да станат, защото четох, че 1/3 ч.ч. кокосово брашно се равнява на 1 чаша обикновено брашно.  Чудя се какво да го правя, хич няма рецепти с него. 
Ако имате идеи за рецепти с кокосово брашно, моля споделете.

http://ellyganova.blogspot.com/2012/12/blog-post.html
http://chomis.net/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8/%D0%BA%D0 … 0%BA%D0%BE%D1%81/

И двата вида сладки ги правя, особено вторите са много вкусни, излизат огромно количество, стоят дълго, въобще според мен са много сполучливи

# 383
  • София
[...............Аз скоро правих тези и много ми харесаха:
http://www.tanitaang.com/2009/11/blog-post_07.html
Наистина се обръщат сами. ☺😃
Колко грама ти е чашата брашно, благодаря!

# 384
На 3ч.ч (3 и 1/2) брашно колко суха мая се слага?
Хич не я долюбвам сухата мая и само в машината за хляб съм я ползвала....
Ще правя меките чвснови хлебчета на Лабрекс....любима рецепта, правена многократно, но все с прясна мая....по рецепта е половин прясната.

# 385
  • София
Ще правя меките чвснови хлебчета на Лабрекс....любима рецепта, правена многократно, но все с прясна мая....по рецепта е половин прясната.

Обичам да работя със суха мая,  с френската бързодействаща винаги всичко с нея е сполучливо. Тя е жестока мая.  Ако се приеме ,че чашата  е 200 г това са общо около 700 г брашно - 11 г мая. Но аз винаги я намалявам и слагам не повече от 2  1/2 ч . л . съвсем достатъчно е.

# 386
По принцип дават съотношение 1:3 суха към прясна мая, на други места на 10 грама суха отговарят 25 прясна.

# 387
Половин кубче прясна обикновено дават да се замести с пакетче от 7 грама суха. Понякога се чудя и аз, обикновено като е така слагам с малко по-малко мая. Предпочитам да втасва малко по-дълго при нужда, отколкото да прекаля с маята, че това си се усеща после.

# 388
Благодаря ви.
Сложих 1tsp, чаена лъжица....ще чакам малко повечко време да втаса...
мда, natka и аз съм така по- добре по-малко отколкото много....при мен многото мая ми докарва киселини Confused

# 389
Пакетчето от 7 грама ми излизаше точно 3 мерителни чаени лъжички, ще почакаш повечко наистина. Доста е малко, дано да станат пак добре. Аз  също не харесвам с прекалено много мая или форсирано втасване на много топло. И на вкус, и на структура става различно после.

Общи условия

Активация на акаунт