Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 460
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Алфа-бета, имаш хипофункция за съжаление.
Ако отидеш на ендо с тези резултати, не ти мърда изписването на хормон. Не знам дали си 'навита' да го започнеш.
Понеже аз също съм хипо и при това с доста по-лоши стойности от твоите, но тръгнах по не лекия път да оправя нещата със щитовидните хормони по алтернативен начин.
Всеки сам си решава. Не натрапвам мнение и не давам непоискан съвет.

# 316
Благодаря момичета.

Може ли който е наясно да ми изкоментира тироидните хормони от поста ми снощи?

Аlpha_betaq TSH клони към горна граница и за мен е предпоставка за Хипотериодизъм или Хашимото. Наблюдавам, че Инсулиновата резистентност е свързана с щитовидната жлеза. Бих те посъветвала все пак да се консултираш с добър ендокринолог, който би казал дали да включиш допълнително малка доза Еутирокс / 25-макс 50 mcg/, но само той ако ти каже.  Антителата са добре. Щитовидната ти жлеза работи бавно и от там се забавя и метаболизма в тялото, започват да се трупат килограми.

# 317
Здравейте дами, имам един въпрос. Мака ми мина на НВ ВМ диета, но започна да вдига кръвно. Тя е с диабет тип 2, подагра, махната жлъчка и доста излишни килограми.
Каза, че устата ѝ е спряла да лепне в момента, в който е започнала, но започна да вдига кръвното. Спряла е хапчетата за диабет, но се налага да върне тези за кръвното, даже са ѝ изписали още някакво допълнително.
Каква може да е причината за това покачване? Иначе сваля см от талията и малко кг, но се притеснява от високото кръвно.

Пие ли достатъчно течности?

# 318
  • Варна
Дневната доза Mg е 400мг. В 1200мг ЦИТРАТ има по- малко от 200мг елементарен магнезий.
За другото- не мога да дам съвет. Аз вече си ям плодове.

... Е как така ? В смисъл как разбираш в 400мг магнезиев цитрат-т.е. 1 таблетка, колко е чистия магнезий ?

alpha_beta , на терапия ли си за ЩЖ? Ако да, е добре да вдигнеш леко дозата, ако не -е добре да помислиш консултация с ендокринолог, особено ако имаш и някои от симптомите, които съпътвстват хипофункцията

Миоки , тук момиче с високо кръвно дори спря лекарствата, в резултат на режима, мисля че беше Савина 33, но не съм компетентна в това и не мога да помогна

А за подаграта -как и понасят повечете белтъци от месото и субпродуктите, или тях ги избягва ?

Галчудо, благодаря за идеята Simple Smile. То дали топла вода или чай сутрин едва ли има разлика ..
ПРобиотик включих и аз, но е рано да даде ефект при мен, едва от няколко дни го пия

# 319
Скрит текст:
Здравейте дами, имам един въпрос. Мака ми мина на НВ ВМ диета, но започна да вдига кръвно. Тя е с диабет тип 2, подагра, махната жлъчка и доста излишни килограми.
Каза, че устата ѝ е спряла да лепне в момента, в който е започнала, но започна да вдига кръвното. Спряла е хапчетата за диабет, но се налага да върне тези за кръвното, даже са ѝ изписали още някакво допълнително.
Каква може да е причината за това покачване? Иначе сваля см от талията и малко кг, но се притеснява от високото кръвно.

Казва, че пие, да, но не знам какво точно имаш предвид под достатъчно. Пие вода и чайове без захар разбира се. Тя си мисли, че може да е от многото мазнини. Сега е намалила свинското и набляга повече на пилешко.

Г-ца Д. до колкото знам няма проблеми с белтъчините. Тя не обича много яйца, тоест не обича белтък и не яде много яйца поради тази причина (да не отиват зян, ако яде само жълтъка). Не яде и много месо освен свинско, но сега пробва с пилешко. Яде основно бялото месо обаче - него обича.
И аз очаквах да се нормализира от режима, но не, напротив. Иначе тя е от скоро на толкова ниско въглехидрати, преди хапваше от бавните - ориз, картофи, пълнозърнест хляб.

# 320
И аз се зачудих за цитрата...

# 321
Скрит текст:
Скрит текст:

Казва, че пие, да, но не знам какво точно имаш предвид под достатъчно. Пие вода и чайове без захар разбира се. Тя си мисли, че може да е от многото мазнини. Сега е намалила свинското и набляга повече на пилешко.

Г-ца Д. до колкото знам няма проблеми с белтъчините. Тя не обича много яйца, тоест не обича белтък и не яде много яйца поради тази причина (да не отиват зян, ако яде само жълтъка). Не яде и много месо освен свинско, но сега пробва с пилешко. Яде основно бялото месо обаче - него обича.
И аз очаквах да се нормализира от режима, но не, напротив. Иначе тя е от скоро на толкова ниско въглехидрати, преди хапваше от бавните - ориз, картофи, пълнозърнест хляб.
От кога е на ВМ НВХ?И храни ли се наистина ВМ, или се храни по-скоро Дюкан?Визирам пилешкото месо....
Защото ако клони към Дюкан, не е добре.

Аз също нормализирах кръвно и спрях хапчетата.НО, започнах с ВМХ през март 2016 г., а хапчетата спрях окончателно декември 2017.
Като през цялото време ядях предимно свинско-ребърца, гърди, сланина, бекон, яйца, масло....+ зеленчуци.
Също, по един плод на ден/през ден.....Хляб не ям, тесто 1-2 пъти в годината, ориз-само в коледните сърми, картофи 3-4 пъти годишно.По повод, няколко хапки торта/сладкиш....средно 1 път месечно.
На 52 години съм.

# 322
Скрит текст:
Скрит текст:

От кога е на ВМ НВХ?И храни ли се наистина ВМ, или се храни по-скоро Дюкан?Визирам пилешкото месо....

Аз също нормализирах кръвно и спрях хапчетата.НО, започнах с ВМХ през март 2016 г., а хапчетата спрях окончателно декември 2017.
Като през цялото време ядях предимно свинско-ребърца, гърди, сланина, бекон, яйца, масло....+ зеленчуци.
Също, по един плод на ден/през ден.....Хляб не ям, тесто 1-2 пъти в годината, ориз-само в коледните сърми, картофи 3-4 пъти годишно.По повод, няколко хапки торта/сладкиш....средно 1 път месечно.
На 52 години съм.

От две седмици е спряла всички въглехидрати, освен малко зеленчуци като краставици, тиквички и подобни зеленчуци които не ѝ усложнявят подаграта и не са нишестени.
Яде свинско, пръжки, риба, бяло саламурено сирене, масло - само режимни храни. Предишната ѝ диета включваше нережимни храни и имаше малко подобрение в сравнение с предишната нискомазнинна диета на която беше като диабетичка, но спря да сваля килограми и нямаше някакво сериозно подобрение в КЗ.
Сега се уплаши от кръвното и намали свинското за сметка на пилешко и по-постни меса. Тя е на 66г.

# 323
свеки е без жлъчка и изобщо не трябва да яде жълтици
може да прекалява с протеина, може и сега в студа да е ограничила движението
моето кръвно се оправи като свалих 6кг и тръгнах на фитнес
сега не пия хапчета, но скатая ли 2 седмици и усещам как се качва
колко кг е майка ти?

# 324
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

На 52 години съм.

От две седмици е спряла всички въглехидрати, освен малко зеленчуци като краставици, тиквички и подобни зеленчуци които не ѝ усложнявят подаграта и не са нишестени.
Яде свинско, пръжки, риба, бяло саламурено сирене, масло - само режимни храни. Предишната ѝ диета включваше нережимни храни и имаше малко подобрение в сравнение с предишната нискомазнинна диета на която беше като диабетичка, но спря да сваля килограми и нямаше някакво сериозно подобрение в КЗ.
Сега се уплаши от кръвното и намали свинското за сметка на пилешко и по-постни меса. Тя е на 66г.
Предполагам, високото кръвно не е от скоро....Две седмици са кратък период.
Не пишеш до какви стойности го вдига, но на мен ми се е случвало да се качи до 170/100 въпреки хапчетата.Откакто съм ги спряла, почти година, не се е вдигало повече, въпреки че продължавам с ВМХ.
Нискомазнинната диета е геноцид по отношение на пациентите.И докторите, които продължават да я промотират, са си за съд.
Ако е притеснена, по-добре да яде пилешко, отколкото да се стресира и плаши.Но да го готви в масло и да не си спестява кожичката.

# 325
Около 86-87кг е, висока е около 165см. Беше по-дебела, свали малко, но не достатъчно и главно диабетът ѝ не се подобрява както и болките в ставите, а също има затруднения с паметта и научаването на нови неща. Предполага, че проблемите с паметта са заради инсулта, но аз не мисля, че само той е фактор при нея.

Не яде особено много яйца, даже май доста рядко. Пенсионерка е, но ходи на работа и ходи пеша. Не може да прави други упражнения заради болките най-вече, а и се уморява бързо.
Възможно е протеинът да ѝ е в повече. Ще се опитам да разбера какво точно яде последните дни. Взела си е глюкомер, който мери и кетони и ще събера повече информация за параметрите.

Високото кръвно не е от скоро, от години е, но не беше чак такъв проблем след първоначалното подобрение което имаше заради махането на добавената захар и го контролираше с лекарства.
Работата ѝ е малко стресова (учителка е) и въпреки че след като се пенсионира ѝ е по-леко, пак се натоварва психически много или малко.

# 326
Около 86-87кг е, висока е около 165см. Беше по-дебела, свали малко, но не достатъчно и главно диабетът ѝ не се подобрява както и болките в ставите, а също има затруднения с паметта и научаването на нови неща. Предполага, че проблемите с паметта са заради инсулта, но аз не мисля, че само той е фактор при нея.

Скрит текст:
Не яде особено много яйца, даже май доста рядко. Пенсионерка е, но ходи на работа и ходи пеша. Не може да прави други упражнения заради болките най-вече, а и се уморява бързо.
Възможно е протеинът да ѝ е в повече. Ще се опитам да разбера какво точно яде последните дни. Взела си е глюкомер, който мери и кетони и ще събера повече информация за параметрите.

Високото кръвно не е от скоро, от години е, но не беше чак такъв проблем след първоначалното подобрение което имаше заради махането на добавената захар и го контролираше с лекарства.
Работата ѝ е малко стресова (учителка е) и въпреки че след като се пенсионира ѝ е по-леко, пак се натоварва психически много или малко.
Ако е била на нискомазнина, следователно високовъглехидратна диета, с консумация на бавни въглехидрати, разбираемо защо няма осезаемо подобрение.С този вид хранене и диабетът, и останалите заболявания просто си се развиват, или както обичат да казват докторите "болестта следва естествения си ход".Което си е цинизъм, при положение, че има начин да се спре/забави болестта.
Зърнени, млечни, картофи, пълнозърнести продукти, не са добра храна за нея.Причиняват възпаления, почти не влияят на понижаването на КЗ/инсулин, нито на кръвното.
Аз от 2012 до 2015, 4 години, бях вегетарианка.Храната ми беше основно зеленчуци, плодове, бобови, по-рядко зърнени (не са ми любими), рядко риба, яйца.още по-рядко тесто.Грам подобрение нямах, също свали някакви мижави 5-6 кг и до там.Дори в този период започнах да вдигам кръвно.
Да си следи кръвното, предполагам, че ще има подобрение след време.Но 2 седмици са много, много кратък период за отлични резултати.
А и напълно е възможно ВМХрана  да няма особено отношение към сегашното повишение.

# 327
Katerin*, съвсем права си, за това и я накарах да махне дори бавните въглехидрати. Но тя пък започна да вдига кръвно. Опитвам да разбера къде е проблемът и евентуално да го отстраним, защото тя се ошашка, а и аз се притеснявам да не я гътна с моите съвети, затова и реших да питам тук.

Не е била на ниско мазнинна, ядеше си масло всекидневно, обаче намазано на филийка (ако ще да беше пълнозърнеста), но не беше и на високо мазнинна заради липсващата жлъчка.
В общи линии диетата ѝ беше бавни въглехидрати (пшеница, ориз картофи, бобови), плодове ограничено - ябълки от градината, ограничено разнообразие зеленчуци, не много млечни (основно саламурено сирене и кисело мляко), свинско и пилешко месо, краве масло, слънчогледово олио за манджите и рядко колбас като пушено филе, не салами.
Сега смени слънчогледовото олио със свинска мас, махна бавните въглехидрати и добави малко ядки (орехи домашни), махна и плодовете, добави повече риба. Реално нищо подозрително грешно не върши до колкото ми е известно.

# 328
Katerin*, съвсем права си, за това и я накарах да махне дори бавните въглехидрати. Но тя пък започна да вдига кръвно. Опитвам да разбера къде е проблемът и евентуално да го отстраним, защото тя се ошашка, а и аз се притеснявам да не я гътна с моите съвети, затова и реших да питам тук.

Не е била на ниско мазнинна, ядеше си масло всекидневно, обаче намазано на филийка (ако ще да беше пълнозърнеста), но не беше и на високо мазнинна заради липсващата жлъчка.
В общи линии диетата ѝ беше бавни въглехидрати (пшеница, ориз картофи, бобови), плодове ограничено - ябълки от градината, ограничено разнообразие зеленчуци, не много млечни (основно саламурено сирене и кисело мляко), свинско и пилешко месо, краве масло, слънчогледово олио за манджите и рядко колбас като пушено филе, не салами.
Сега смени слънчогледовото олио със свинска мас, махна бавните въглехидрати и добави малко ядки (орехи домашни), махна и плодовете, добави повече риба. Реално нищо подозрително грешно не върши до колкото ми е известно.
Предвид факта, че така се хранят хората от нейното поколение през целия си живот, и именно такова хранене допринася за развитието на болестите, как се очаква това да повлияе на заболяванията й?
Лекарите наистина са за бой.

# 329
Скрит текст:

Предвид факта, че така се хранят хората от нейното поколение през целия си живот, и именно такова хранене допринася за развитието на болестите, как се очаква това да повлияе на заболяванията й?
Лекарите наистина са за бой.

Точно, а тя имаше и други проблеми преди, миома и кръвоизливи, та поради тази причина и махнаха всички репродуктивни органи, след това ѝ махнаха и жлъчката. Просто всеки път като отиде на лекар и искат нещо да ѝ махат, тъпчат я с лекарства да маскират симптомите и дават малоумни диетични съвети. В другата тема ми се сърдят, че роптая срещу лекарите, но до сега само я поддържат жива (за сега), с нищо друго не ѝ помагат.

Общи условия

Активация на акаунт