Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 462
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Тоест при първа и втора градинска има повече шанс така ли ? Дъщеря ми сега е в 1-ва яслена група в СДЯ и на класирането тази година мисля да опитам да я преместя в яслена група  в ОДЗ от септември. Ще имаме ли 1 точка за това, че е посещавала 1 година СДЯ или това се случва, само за първа градинска група ?
Точка се дава само от СДЯ към първа градинска група.
За първа градинска група шансовете са малко по-големи отколкото за яслените групи, защото има повече места. За втора градинска шансовете са малки, защото вече има оформени групи още от първа градинска, където децата просто си продължават във втора.

# 586
# 587
Здравейте мами,
Някоя от вас знае ли какъв трябва да е докуметът за признаване на точките за родител работещ в ЕС и дали трябва да е само преведен от заклет преводач или е нужен и апостил.
Писах на ИСОДЗ във формата за обратна връзка, но не получавам отговор.

Благодаря Ви!

# 588
Здравейте мами,
Някоя от вас знае ли какъв трябва да е докуметът за признаване на точките за родител работещ в ЕС и дали трябва да е само преведен от заклет преводач или е нужен и апостил.

Благодаря Ви!

От секция въпроси и отговори:
"5.8. Съпругът ми работи в чужбина, ще ми признаят ли бележката, естествено преведена и легализирана и колко време преди това мога да я извадя?
Изисква се преведена и легализирана служебна бележка от работодателя, ако родителят работи в страна от Европейския съюз. Документът трябва да е издаден не по-рано от един месец преди датата на класирането.
Работа в държава, която не е членка на ЕС, няма да бъде призната."

Надявам се това да отговаря на въпроса.

# 589
Тъй като не са сложили новина на сайта на ИСОДЗ, добавили са две нови яслени групи 2017 в Люлин. https://kg.sofia.bg/isodz/spots/by-region/19/2017 - за интересуващите ги.

# 590
Здравейте мами,

Благодаря Ви!

От секция въпроси и отговори:
"5.8. Съпругът ми работи в чужбина, ще ми признаят ли бележката, естествено преведена и легализирана и колко време преди това мога да я извадя?
Изисква се преведена и легализирана служебна бележка от работодателя, ако родителят работи в страна от Европейския съюз. Документът трябва да е издаден не по-рано от един месец преди датата на класирането.
Работа в държава, която не е членка на ЕС, няма да бъде призната."

Надявам се това да отговаря на въпроса.

Благодаря Ви много, но за съжаление не уточняват какво точно изискват за да я признаят като легализирана, в някои случаи трябва апостил в други не. Имала съм проблеми точно от такива недоуточнени неща...

# 591
  • София
Подосигурете се с преведена и легализирана с апостол, така няма да има за какво да се хванат

# 592
Ето тук може да видите какво е необходимо за легализация. Водещото е държавата, от която е издаден документа.

https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/konsulski-uslugi/zaverki- … bshta-informatsia

# 593
Здравейте,дали има някакви жалби срещу промените в наредбата и какъв е статусът им?

# 594
Здравейте,

Нашата принцеса е набор 2017 и сега март месец ще кандидатстваме за Септември. Въпросът ми е следния : въпреки приетите промени и повишаването броя на точките за постоянен адрес и работещи родители, в системата продължаваме да бъдем с 9 точки за първо място. Дали е заради това, че конкурсът все още не е започнал ? До колкото разбрах март месец ще се нулира информацията и ще трябва да добавим наново желаните от нас детски ясли. Ще съм благодарна ако някой сподели дали и при него/нея точките са все още 9 ?

# 595
  • Sofia
Точките ще се променят след като си направите кандидатури за новата кампания, която започва на 18 март. Сега се кандидатства по старата наредба, защото в момента системата е в режим на текущи класирания за 2018/2019г.

# 596
Благодаря Ви много за бързия и точен отговор. И аз предполагах, че е така, но една друга майка ме разубеди Simple Smile

# 597
Наредбата влиза в сила от 18.03, така че няма как преди това да бъде отразена промяна в точките.

# 598
Здравейте,  при кандидатсване за ясла 2019/2020 г постоянен адрес на територията на София и настоящ адрес според новата наредба равен ли брой точки носят?  По лична карта съм в Младост,  но живеем в Люлин и там искаме да ходим на ясла,  защото е по-близо,  къде бихме имали повече точки,  благодаря

# 599
  • Sofia
Постоянен адрес на територията на Столична община носи 3т. Постоянен или настоящ адрес в административния район на ДЗ ще носят още 2 точки (без значение с кой от двата ще кандидатствате).

Общи условия

Активация на акаунт