Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 132
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Дъждец, хубаво си направила, че си почнала АБ. Тая кашлица лесно няма да мине. Мани ги тия сиропи. Като изпие докрай антибиотика, очаквам да мине кашлицата.

Вентолин отваря бронхите и затова се инхалира първо той. После на спокойни бронхи се инхалира пулмикорт.

При нас и трите деца минаха на АБ - само от него минаха и температура, и пуста кашлица. Аз такова нещо - 7 дни с температура не бях виждала досега.

Дани, стискам палци.

# 136
  • shumen
Дъждец,взех си Хексоралетен аз за гърлото,а нашите си правят гаргари с клеева тинктура и за гърлото Ефизол.
При вас дано се размине девойката с пневмонията.
Аш,това деца с Т и то толкова много ми е най-голямата мъка.

# 137
И аз съм болна и се притеснявам за детето. А на мен не знам какво ми е, гърло ме боли и два дни не можах да стана въобще от леглото, всичко ме болеше пък уж нямах температура и хрема. Сега уж вече не ме боли така навсякъде, но гърлото продължава та се вкарвам във филми за стрептококи.
И аз инхалирам първо вентолин после кортикостероид.

# 138
  • shumen
Лино,оправяй се и ти.Дано не се зарази и детето.

# 139
Благодаря за темата. Бързо оздравяване на всички болни дечица.

# 140
  • пак там
Здравейте, и за много години!

По принцип хвърлям по едно око на темата, въпреки че моят син поизрасна болежките, но не се меся - пък и за какво? искаме или не, на втория месец ставаме половин лекари...

Но с пулмикорта малко ме притеснихте, затова да напомня - пулмикорт се инхалира сутрин и вечер, смесен с 3,5 мл физиологичен разтвор. Излишно е да напомням, че е редно да питате ЛЛ за това, разбира се.

Вентолин се инхалира при такава схема веднъж на ден, на обяд, в количество в зависимост от килограмите му, за възрастни и по-големи деца - 0,5мг, отново смесен с 3,5 мг физразтвор.

Ако не използвате пулмикорт, вентолин се инхалира три пъти дневно, като на финала се спира постепенно - три пъти, два пъти, веднъж. Пулмикорът също задължително по този начин.

Успех и бързо оздравяване на всички ви желая!

# 141
Здравейте!Пиша за първи път тук, случайно наминах просто.Не съм чела другите теми и страници.Пиша за да предам опит,родител на две породени деца съм,и в същото време детски учител.Минала съм през тревогите на всяка майка с малки деца в дг.Искам да споделя как аз лекувах децата си,с времето се убедих,че рецептата действа, дотолкова, доколкото да не се стига до болницата.На пръсти се броят случаите,в които сме правели инхалации.Антибиотик-веднъж годишно.Повярвайте ми,има ефект.От две годишни на децата си давам по една спринцовка от Нурофен със сироп от бъз.това е!Нищо повече.Отвреме навреме тонзилотрен,мед,ефизол....в краен случай бисептол.Но от наесен до края на пролетта бъз,бъз и пак бъз.Децата ми са на 8,5 и 10 години, ученици са вече.Но с бъзака им изградих имунитет и нямам проблеми,да чукна на дърво.Надявам се да помогна на някой,не е приятно по цели нощи да се будува и да се тъпчат децата с химия.Всичко хубаво ви желая и дано писанията ми влязат в употреба.

# 142
  • Перник
Аз също давам на детето/ на 2г. и половина/ сироп самбукус, който е бъз черен ехинацея и коластра и съм мн доволна. Ние пием бъз черен на сироп купен от аптеката.

# 143
Здравейте, момичета! За първи път пиша в темата. Дъщеря ми е на 2,4 години, есента тръгна на ясла и започнаха хремите, температурите, че и чревен вирус успя да изкара. Тъй като не беше боледувала до този момент, нямам много опит в тази област. Вашите деца как понасят така наречената задна хрема? Моето човече като легне и заспи, започва да се дави и стига до повръщане на храчки. Вече се ужасявам като чуя носа ѝ да хрипти и си представям как идва и задната хрема и повръщането 🙄. Педиатъра сменя спрейчетата за нос и хремата си продължава по две седмици. Споделете какво помага на вашите деца при задна хрема? Нощем имат ли толкова силни неразположения като при нас?

# 144
Здравейте, момичета! За първи път пиша в темата. Дъщеря ми е на 2,4 години, есента тръгна на ясла и започнаха хремите, температурите, че и чревен вирус успя да изкара. Тъй като не беше боледувала до този момент, нямам много опит в тази област. Вашите деца как понасят така наречената задна хрема? Моето човече като легне и заспи, започва да се дави и стига до повръщане на храчки. Вече се ужасявам като чуя носа ѝ да хрипти и си представям как идва и задната хрема и повръщането 🙄. Педиатъра сменя спрейчетата за нос и хремата си продължава по две седмици. Споделете какво помага на вашите деца при задна хрема? Нощем имат ли толкова силни неразположения като при нас?
Здравей , синът ми е на 5 и половина  ,разболее ли се хремата минава много трудно и при нас е задна в повечето случаи,увеличава се третата сливица и трудно се прибира ,пускам го на градина след двуседмичен престой да се оправи напълно , там някой кихне и пак сме със сополи.Така няколко пъти, накрая пускаме носен секрет и излиза бактерия в носа.Това е откакто ходи на детска градина.Вече ходя при УНГ като видя че неможем да се справим с хремата .Дори сега сме на антибиотик,понеже от 23.11 е със хрема,уж се оправя ,спираме лечението на следващата вечер хъркащ нос,неспокоен сън,започва и кашлица  предимно след сън ... пуснахме носен секрет излязоха две бактерии в носа които са резистентни на локален антибиотик .. така че отидете на УНГ специалист.И засилете имунитета,аз давам продукти на аквасорс,защото е слабичък и злояд.Давала съм и сироп от бъз домашно приготвен. Сега съм решила да го запиша на хомеопат .

# 145
Пускахме изследване за бактерия - нямаше. Но факт - ходи на ясла седмица, две и почва всичко отначало. А да попитам за третата сливица - как се открива? Бяхме водили малката на частен лекар и той при обикновен преглед на гърло каза, че третата сливица е увеличена. Педиатъра на детето като чу, се изсмя и каза, че трета сливица се вижда с някакъв уред, не разбрах и аз какъв.

# 146
Ами УНГ специалист я гледа с един уред .

# 147
Започне ли да хърка като спи,знам че се е възпалила сливицата и е на път задната хрема.За пръв път ни изписаха капки коларгол мкналата седмица,наистина подсушиха сополите мн бързо и кашлицата спря,но отделно пием и антибиотик заради бактериите които бяха с високи стойности.Като го спра за по дълъг период от градина си се свива сливицата и няма проблеми.Инхалации когато има задна хрема много помагат.

# 148
  • Пловдив
Не знам какъв е този вирус, малкия на 3 г. и 8 м. досега смени 3 антибиотика. Преди коледа беше на аугментин, изписаха го защото имаше червено гърло,сополи и кашлица. На 30.12 вдигна температура 39, изписаха му клацид, от понеделник всеки ден е с температура 38,8-39 обикновено сутрин след ставане от сън и вечер преди лягане. От днес вече е на зинат, правиха му снимка, "бронхиални изменения" затова смениха антибиотика. Сега пак е с температура 39, принудих се да слагам и чорапки с оцет. Кога ще мине тази температура? Кашлицата от суха стана влажна, но продължава.

# 149
  • shumen
Дъждец,как е момата?
Аш,как са децата?
Аз съм пак болна.Днеска ходих на лекар и съм с фаренгит.Изписа ми спрей за гърлото,Ердомед за подсилване и Хустагил и ако до сряда не се оправя пак да отида.
Моето дете е с 3 сливица и започне ли да хърка веднага знам,че се е увеличила също.Днеска дори ходих и му взех и направление за УНГ за да я изследваме отново.И педи ни даде и за секрет да пуснем,че се съмнява да не сме с бактерия.

Общи условия

Активация на акаунт