Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 157
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Една вечер ме заболя адски глава. Нямах нищо у дома и взех лъжица от Нурофена на детето. Щях да повърна. Че са гадни гадни са ама като ги подсладят още по-гадни стават.
Дани и аз мисля,  че е голям и с повече внимание ще успееш да го дадеш.

# 286
Ако може да гълта на хапчета има такива дози май за деца на тази възраст.

# 287
  • shumen
Дъждец,това с филията и аз се ококорих като го прочетох.
Аш,тя и сега педи се замисли дали да не изпише АБ Бисептол на хапчета,но ме пита досега пил ли е и като и казах не каза,че не е сега момента да експерементираме дали ще пие.А и си го знае,че е сложен с пиенето на АБ.
Хоуп,той го изпива,но като го глътне и му се повдига и веднага го повръща.Давам и да хапне след това и вода да пие и пак.Не знам,но от бебе е така и като се разболее ми настръхва косата.

# 288
Моят е на 4 и половина. АБ на сироп не пием, че е много нерентабилно. Личната му смята колко милиграма трябва да изпие и му изписва таблетки, които си режа с машинката. Родих се от тогава.

# 289
Моят син неиска ,а и неможе да пие хапчета.Пробва на аквасорс капсула  да изпие в началото,защото му бяха гадни като ги разтварях в сок.Е мъчи се мъчи и не успя и си ги пие разтворени. Свикна с тях ,няма проблеми ,хем са ужасноо зелени ...ама със сиропите е ужас.... Ако е на хапче и неможе да го изпие и се стрие в лъжичка със сок дали няма да стане?Или в малко плодово мляко ?

# 290
С каква машинка Елена? Вие как сте, отдавна не си писала?

# 291
С каква машинка Елена? Вие как сте, отдавна не си писала?
[/quote

Лино, купих си машинка за рязане на лекарства. В България ги има и в Джъмбо. Режа всякакви с нея и проблем няма. Ние сме в София. Правиха ни катетеризация. Утре ни изписват. Чакаме да видим дали ще ни назначат операция или ще чакат още. Иначе сме си с високи утайки. Бяхме с хронична пневмония. Обиколихме светулки и светила в София и от никъде нищо. Накрая май ще ги израсне тия простотии, но трябва време.

https://www.google.com/search?q=машинка+за+рязане+на+лекарства&client=ms-android-xiaomi-rev1&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiwsqXw0OvfAhUDx4sKHUyyBUwQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=360&bih=591#imgrc=Ka4sPG3PzkmnFM

# 292
Здравейте!
Детето ми (3,8 г) от два дни е с много висока температура, която се сваля много трудно и се качва бързо...Давам Панадол и Хексалгин, от Нурофена се обрива...
Сега имаме и нова екстра- повръщане...
Трябва да му дам свещипйс еферелган , но имам само 150 мг парацетамол.Панадолът го давам 10 мл= 240 мг.
Въпросът ми е мога ли да му сложа 1 свещичка-150 мг + 1/2 свещичка-75 мг да стане 225 мг.?
Процедира ли се така, може ли да се разреже и свещичка като хапчето?

# 293
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте!
Детето ми (3,8 г) от два дни е с много висока температура, която се сваля много трудно и се качва бързо...Давам Панадол и Хексалгин, от Нурофена се обрива...
Сега имаме и нова екстра- повръщане...
Трябва да му дам свещипйс еферелган , но имам само 150 мг парацетамол.Панадолът го давам 10 мл= 240 мг.
Въпросът ми е мога ли да му сложа 1 свещичка-150 мг + 1/2 свещичка-75 мг да стане 225 мг.?
Процедира ли се така, може ли да се разреже и свещичка като хапчето?
Може би по дължина, ако я разрежете - ще стане. С конец или много тънък нож. Направете го, ако няма друг вариант.

# 294
Благодаря Ви!
Идеята ми беше, че като наруша цялостта, това няма да пивлияе на ефикасността нали?

# 295
  • shumen
Елеа,не би трябвало да повлияе на ефективността.
Ние снощи смъкнахме Т с Нурофен,но сега пак гори и е с 39 най-малко.Крив е и не дава да я измеря.

# 296
Аз съм рязала свещичка.
Дани ще го водиш ли?
Аз оставих днес моето вкъщи, много кашля трети ден от насъбраните секрети които се събират през ноща. А видими сополи няма.

# 297
  • shumen
Лино,водих го.Прегледа ни и двамата доки и аз съм с остър бронхит,а той с ангина на инжекции Гентамицин и двамата.Първите ни ги направиха там и на него беше голям ужас докато го боцнат.Наложи се 3 човека да го държим,че рита,пищи,не дава сякаш ще кажеш го колят.

# 298
Миличкия! 😭
Скорошно оздравяване ви желая !
И повече да не боледувате!
Имаме записан час при  хомеопат във Варна,дано постигнем някакво лечение на тая задна хрема и трета сливица.Накрая може и алергия някаква да се окаже и аз незнам вече.. От 2 месеца почти сме в някакъв кръг от който неможем да излезем капки , капки, капки антибиотик капки  и нищо...

# 299
Момичета, бързо оздравяване на вас и децата ви! Аз да се похваля- имаме диагноза. Оказа се, че детето се е родило с хипопластичен ляв бял дроб и инфекциите го удрят там. Високите црп и СУЕ са хронични и не играят роля болен здрав. Препоръчаха ми дихателна рехабилитация и профилактика. Въпреки недобрите новини съм щастлива, че ходенето по мъките свърши

Общи условия

Активация на акаунт