С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 897
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Много знае бабата 7месечно бебе яде ли вафли или не. Моят дядо като донесе на 9месечното ми дете бонбони виолетки (помните ли ги, онези твърдите като камъчета), да го бях линчувала ли Simple Smile Обяснявяш, че е малка още за сладки работи и си подбираш мъжа да си ходите. Или пък строяваш бабата да свари 2 картофа, или каквото яде, и направи пюренце на бебчо. Тъкмо и тя ще е доволна Wink От нищо драми правите. Като ходите някъде - носиш на детето храна, като нещо не те устройва - тихомълком си подреждаш така нещата, че да стане твоето. Мъжът няма как да не обича баба си (ти твоята не я ли обичаш!), а щом и тя го е отгледала, пък съвсем. Налагаш своето спокойно, без много приказки, разправии и обвинения към бабата. Има един момент, че бабите по принцип са по-благодушно настроени към жените на внуците си. Използвай го!
А това, че е изпуснал чужбината заради теб, ами ще отидете заедно след година или две.

Последна редакция: нд, 25 ное 2018, 13:16 от птица

# 91
Много знае бабата 7месечно бебе яде ли вафли или не. Моят дядо като донесе на 9месечното ми дете бонбони виолетки (помните ли ги, онези твърдите като камъчета), да го бях линчувала ли Simple Smile Обяснявяш, че е малка още за сладки работи и си подбираш мъжа да си ходите. Или пък строяваш бабата да свари 2 картофа, или каквото яде, и направи пюренце на бебчо. Тъкмо и тя ще е доволна Wink От нищо драми правите. Като ходите някъде - носиш на детето храна, като нещо не те устройва - тихомълком си подреждаш така нещата, че да стане твоето. Мъжът няма как да не обича баба си (ти твоята не я ли обичаш!), а щом и тя го е отгледала, пък съвсем. Налагаш своето спокойно, без много приказки, разправии и обвинения към бабата. Има един момент, че бабите по принцип са по-благодушно настроени към жените на внуците си. Използвай го!
А това, че е изпуснал чужбината заради теб, ами ще отидете заедно след година или две.

Не,четеш..Умишлено не се носи храна за бебето,че да им причина да си тръгнат по-бързо и да не се застояват много,много.

# 92
Не, прочетох го, но явно не работи.
А и каква е тази хитринка на гърба на собственото ти бебе!

# 93
Свекървата дойде на гости...съобщи, че е настинала на втория ден, а на третия за 5 минути не бях при децата и я намирам да носи едното. Сега ме е яд на себе си, че я скастрих, но живи и здрави да сме ще има да им се радва занапред. На 2м. са, родиха се месец по-рано и знам, че съм се поизнервила напоследък, но много се ядосах!

# 94
Дано да е само настинка, а не заразен грип.Simple Smile

# 95
С бебета или без - болни гости не приемам. Не ми е приятно да ми мрънкат и да ми подсмърчат там, не е санаториум в нас, нито ми е приятно да ми пръскат бацилите си навсякъде. Който е болен - кръгом.

# 96
  • някъде в орбита...
...съобщи, че е настинала на втория ден, а на третия за 5 минути не бях при децата и я намирам да носи едното. Сега ме е яд на себе си, че я скастрих, но...
Не трябва да те е яд. На тази възраст, родени по-рано, хич не бих го мислила - и аз бих скастрила.

# 97
И да не бяха родени по-рано, това е върховна идиотщина да се натресеш болен на бебе и да му пръскаш бацили.

# 98
Не може ли да й сложиш една маска.

# 99
Чувствителна съм на тази тема в момента, но категорично: Болните да си седят в изолация, докато са заразни! В момента вече 5ти ден съм с много гаден грип, минах през всички стадии на гърло, сополивене и кашлица (сега съм на кашлицата) и това, защото МП реши да го играе добър вуйчо точно, когато племенниците му са болни и двамата.
Пък за бебета и то толкова мънички не знам - нямам думи.

# 100
  • София
Това с вафлата ме разби. Когато родих дъщеря ми, предупредих всички налични баби, че аз съм тази, която определя с какво ще се храни детето. При това го казах по начин, който не търпи възражения. Детето като порасна самО си казваше, че мама не дава да се яде еди какво си.
Болните нямат място при децата. Ако бабата е интелигентен и съобразителен човек, щеше да си вдигне чукалата на секундата и да си ходи вкъщи.

# 101
Здравейте !Чета бг.мама от год. Но сега за пръв път си правя регистрация и то защото просто имам нужда от съвет или просто да споделя и аз нз.Не понасям свекърва си !С мъжа ми сме заедно от 3 год.женени сме от 1г и имаме бебче на 5м.Още като се заппзнах с него той ми се оплакваше от "властолюбивата си майка" но мислех че просто той няма правилен подход към нея ,а и винаги съм вярвала че с абсолютно всеки човек мога да се разбера с добро като погледна от неговата гледна точка.Но това чудовище просто ми разби представите за миролюбивост.Още докато бяхме гаджета всички негови пари стояха при нея ...а той има собствен малък бизнес и жилище от год.,то не беше звънене в 4ч сутринта примерно защото е видяла сянка на прозореца постоянно си измисляме болести ...ходене в спешното зареди паднал нокът посред нощ!!!Интриги между нас...всичко изтърпях но от както имаме дете не се издържа.Аз помагам докплкото мога на мъжа аи в бизнеса му и сами си гледаме детето няма проблем...но то тя ни е по голям ангажимент постоянно го ангажира или е болна или не може да свърши нещо вкъщи сама...зареди което мъжа ми трябва да е при нея и цялата грижа от детето ,дом .задължения и работата падат на мен.Просто вече не ми издържат нервите.Ето днеска пропуснах лекаря на детето си защото мъжа ми трябваше цял ден да е с нея да чака майстори у тях за пералнята и ...защото представете си тя нямало как да им обясни какъв е проблема пък и не искала са стои сама с тях.Подчертавам тя е млада свекърва работеща с добри доходи и кола...тоест напълно самостоятелна е.А за постоянното хапане от сорта че не чистя достатъчно нз кога трябва да ми остава време...А последния път като ни покани ня обяд изкара албум със снимки ня мъжа ми с половината му бивши гаджета.Подчертавям че никога не съм се карала с нея не съм се държала лошо една лоша дума или даже поглед не е видяла от мен.Детето все не може да го гледа защото мн я боли кръста.Просто нз какво да правя нервите не ми издържат!

# 102
Здравейте !Чета бг.мама от год. Но сега за пръв път си правя регистрация и то защото просто имам нужда от съвет или просто да споделя и аз нз.Не понасям свекърва си !С мъжа ми сме заедно от 3 год.женени сме от 1г и имаме бебче на 5м.Още като се заппзнах с него той ми се оплакваше от "властолюбивата си майка" но мислех че просто той няма правилен подход към нея ,а и винаги съм вярвала че с абсолютно всеки човек мога да се разбера с добро като погледна от неговата гледна точка.Но това чудовище просто ми разби представите за миролюбивост.Още докато бяхме гаджета всички негови пари стояха при нея ...а той има собствен малък бизнес и жилище от год.,то не беше звънене в 4ч сутринта примерно защото е видяла сянка на прозореца постоянно си измисляме болести ...ходене в спешното зареди паднал нокът посред нощ!!!Интриги между нас...всичко изтърпях но от както имаме дете не се издържа.Аз помагам докплкото мога на мъжа аи в бизнеса му и сами си гледаме детето няма проблем...но то тя ни е по голям ангажимент постоянно го ангажира или е болна или не може да свърши нещо вкъщи сама...зареди което мъжа ми трябва да е при нея и цялата грижа от детето ,дом .задължения и работата падат на мен.Просто вече не ми издържат нервите.Ето днеска пропуснах лекаря на детето си защото мъжа ми трябваше цял ден да е с нея да чака майстори у тях за пералнята и ...защото представете си тя нямало как да им обясни какъв е проблема пък и не искала са стои сама с тях.Подчертавам тя е млада свекърва работеща с добри доходи и кола...тоест напълно самостоятелна е.А за постоянното хапане от сорта че не чистя достатъчно нз кога трябва да ми остава време...А последния път като ни покани ня обяд изкара албум със снимки ня мъжа ми с половината му бивши гаджета.Подчертавям че никога не съм се карала с нея не съм се държала лошо една лоша дума или даже поглед не е видяла от мен.Детето все не може да го гледа защото мн я боли кръста.Просто нз какво да правя нервите не ми издържат!
А и само да добавя тупна ми се вкъщи със стомашен вирус защото просто нямала сила да стане да си направи чай!При положение че имам бебе!С мъжа ми нямаме никакви други проблеми той е мн добър човек страшно състрадателен и не искам да се карам с него зареди нея ,но понякога чак за развод си мисля зареди тая

# 103
Както многократно се е писало в темата,проблема е съпруга ви ,а не свекървата.Седнете и поговорете с него без да се карате,че вече има дете и то трябва да е приоритет ,а не майка му.Разбира,се ако има действителен проблем,ще се отзовете,но това не може да е ежедневно и за сметка на семейството.

# 104
Пълен игнор и спокойствие. Синът й да се оправя с нея. Не разбрах защо не сте завели бебето на лекар, като бащата го е нямало?

Общи условия

Активация на акаунт