фентъзи и фантастика - тема 16

• 33 871
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Вестерос
Може ли да ми кажете Стъкления трон 1 само за състезанието ли става дума? Към средата съм, имам такова усещане, че ще е само това. Нещо като Довършителката и там имаше някакъв тип бой, състезание. 

# 511
Скрит текст:
Четох 1-7 на "Академия на проклятията" - Елена Звездная. 3,5/5 Разследванията са интересни, пълнокръвни и в стил Майлс Воркосиган почти. Любовната история е...досадна, излишно сиропирана и след третата книга вече уморяваща, но за жалост е част от разследванията. За мое учудване този път сгреших кой ще е скритата по произход лимонка. Wink Сега след седмата ( Hands Clap )направо се чудя за осмата - то освен сватба друго май не остана.
А аз се влюбих в тази поредица.
За мен прочетените ми книги за 2018 г. тази поредица ми е на 1- во място от всички книги, които съм прочела.
Тъкмо приключих "Тъмната империя" - трите книги. Оценка: 4/5. Да си кажа честно, повече ми хареса от Академията.
Ще кажеш ли автор на " Тъмната империя"?
И от къде мога да си ги изтегля?

# 512
Скрит текст:
Четох 1-7 на "Академия на проклятията" - Елена Звездная. 3,5/5 Разследванията са интересни, пълнокръвни и в стил Майлс Воркосиган почти. Любовната история е...досадна, излишно сиропирана и след третата книга вече уморяваща, но за жалост е част от разследванията. За мое учудване този път сгреших кой ще е скритата по произход лимонка. Wink Сега след седмата ( Hands Clap )направо се чудя за осмата - то освен сватба друго май не остана.
За мен прочетените ми книги за 2018 г. тази поредица ми е на 1- во място от всички книги, които съм прочела.
Тъкмо приключих "Тъмната империя" - трите книги. Оценка: 4/5. Да си кажа честно, повече ми хареса от Академията.
Елена Звездная - "Тъмната империя" е нещо като продължение на Академията. Т.е. действието е малко след края на Академията, но е съсредоточено върху Ээлохар и истинската му избраница. Световете са много, заговорът е много по-мащабен, съществата са най-разнообразни (доста внимание е обърнато на адептите на Смъртта и школата им), но се мяркат и стари познати - Дэя, Риан, Риш, Авриел, СеХарель, Юрао, Наавир. Не зная да е превеждана на български, аз я четох в оригинал на руски. Ако устройва, ще ти дам на лС линк за онлайн четене или за изтегляне.

.....

Може ли да ми кажете Стъкления трон 1 само за състезанието ли става дума? Към средата съм, имам такова усещане, че ще е само това. Нещо като Довършителката и там имаше някакъв тип бой, състезание.  
Общо взето - да. Поредицата става по-ясна и интересна чак към третата книга. Реално първите две книги са нещо като увод и запознанство със света.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 12:22 от Аниш

# 513
  • Вестерос
Добре, мерси Simple Smile Няма да задълбавам тогава в първите две хаха Simple Smile А дворовете пак със същите персонажи ли са? Или изцяло нов свят?

# 514
Добре, мерси Simple Smile Няма да задълбавам тогава в първите две хаха Simple Smile А дворовете пак със същите персонажи ли са? Или изцяло нов свят?
Нов свят. По-точно един от другите светове. Персонажите са различни, някои сили съвпадат. Чете се по-бързо, защото само първата половина на първата книга е нещо като експозиция.

# 515
  • Вестерос
Супер, четох, че Дворовете била по-добра.

# 516
Това е относително
Стъкленият трон " расте" заедно с героинята като сюжет и обем, подобно на Хари Потър. Последните книги са върховни, първите по-семпли. При другата поредица е по-различно, но и в двете има интересни обрати Simple Smile , което ги прави много приятни за четене:)

# 517
Скрит текст:
Елена Звездная - "Тъмната империя" е нещо като продължение на Академията. Т.е. действието е малко след края на Академията, но е съсредоточено върху Ээлохар и истинската му избраница. Световете са много, заговорът е много по-мащабен, съществата са най-разнообразни (доста внимание е обърнато на адептите на Смъртта и школата им), но се мяркат и стари познати - Дэя, Риан, Риш, Авриел, СеХарель, Юрао, Наавир. Не зная да е превеждана на български, аз я четох в оригинал на руски. Ако устройва, ще ти дам на лС линк за онлайн четене или за изтегляне.

.....

Ще съм ти благодарна ,ако ми дадеш линк за четене! Hug

# 518

Ще съм ти благодарна ,ако ми дадеш линк за четене! Hug
Личните ти съобщения са деактивирани и затова ги пускам тук. Не съм много сигурна дали сайта не попада под цензура, но ако е така, копираш от скрития текст и мяташ в адресната лента.
Скрит текст:
https://knigogid.ru/books/164596-temnaya-imperiya-kniga-1/toread
https://knigogid.ru/books/115631-temnaya-imperiya-kniga-2/toread
https://knigogid.ru/books/358401-temnaya-imperiya-3/toread

За линкове за сваляне - отиваш на Информация  или махаш от адреса "/toread".

# 519
Аниш ,много ти благодаря! Hug
И въпрос: Как отбелязваш до къде си стигнала ,когато четеш онлайн?
Никога преди това не съм чела онлайн! 😊

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 14:30 от Mавина

# 520
Аниш ,много ти благодаря! Hug
И въпрос: Как отбелязваш до къде си стигнала ,когато четеш онлайн?
Никога преди това не съм чела онлайн! 😊
Ctrl+D / звездичка на страницата / и в общите отметки на браузъра. Като реша да продължа с четенето, влизам от там. Ако искаш да прескачаш страници, защото имаш само 11 долу за директен избор, горе в лентата след "page -" триеш само цифрата (двоен клик)и набираш, която искаш. Аз съм с лисицата, но предполагам, че принципа е подобен и при другите браузъри.

# 521
  • София
Тиф, за мен дворовете хич не са по-интереси, та въпрос на гледна точка, продълженията им нямам и намерение да чета изобщо

# 522
Поредицата за Стъкления трон завършена ли е? Имам някакви файлове, но не знам дали са всички. Ужасно се обърквам с всички тези поредици, които са се нароили, с по n на брой книги. Чете ми се нещо фентъзи и за Маас само суперлативи чета, да взема да я пробвам.

# 523
Завършена е
Последната книга още я няма на български, но скоро ще излезе

# 524
  • Вестерос
5 имам аз електронно, чака се 6

Общи условия

Активация на акаунт