Домашно насилие

• 24 401
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
Момиче, хората се опитват да те отрезвят, но ти явно не можеш да схванеш. РАзбирам, че си наранена, че си гневна, че нервите са ти опънати, но майките не постъпват така. Може твоята майка да ти е била не особено добър пример, но и ти ли искаш това за детето си?!

# 256
Явно адски ти пука за детето, щом то е на по-лошото според теб място.

# 257
Защото знаеш ли какво е всичко което купиш във вкъщи за ядене да се превръща в мезе и да трябва да има поне литър фалшива водка и яденето да се изяжда на мезе ама не и на готвено

# 258
Разбирам, че е неприятно, но там си оставила детето си. Как мислиш, че го гледат?

# 259
Момиче, хората се опитват да те отрезвят, но ти явно не можеш да схванеш. РАзбирам, че си наранена, че си гневна, че нервите са ти опънати, но майките не постъпват така. Може твоята майка да ти е била не особено добър пример, но и ти ли искаш това за детето си?!
Първо майка ми не е била лош пример изгледала ни е две деца работещата на две места защото баща ми беше и си остана боклук биеше майка ми и тя заради това се пропи но ни е изгледала и двете изучила и не е наша работа да я съдим или каквото и да било отдавна трябваше и двете да не сме на нейните ръце и тя има право на собствен живот и как го живее не е ничия работа

# 260
Разбирам, че е неприятно, но там си оставила детето си. Как мислиш, че го гледат?
Детето ми се гледа добре сестра ми може да е алчна за пари но е страхотен детешар винаги е искала да има семейство с много деца едното няма общо с другото

# 261
Майка ми се кара само с мен със сестра ми не смее аз винаги съм била черната овца на семейството щото не се вписват в тяхното мислене или по точно в мисленето на сестра ми че може да се живее като в цигански катун и понеже свикнаха с годините че аз криво или ляво някак си се оправям сама спряха да се интересуват от мен всичко се насочи към сестра ми дето не се е отделяла от полата на мама

# 262
Момичета, разбирате ли как непрекъснато принуждаваме Елодия да заема отбранителна позиция? Как я притискаме до стената, до степен да стане груба, злобна и арогантна? До степен да защитава насилника?

Трябва ни рацио, стъпило на емпатия. Трудно е. Аз самата не знам каквп да напиша, но определено, изчитайки цялата тема, не мисля, че наложеният подход е в помощ, както се убеждавате и сами.

Жертвите на насилие не са по калъп. Хрисими, разкаяни, искащи да говорят, но винаги в минало време, като победители. Повечето жертви на насилие са именно като Елодия, в полза на насилника, в полза на настоящето. Без префинеността, която ни се иска да четем; без силата, която ни се иска да проявят; без помощта, която сме сигурни, че съзират/имат.

Темата е вик за помощ Не е "аз се справих, аз се осмелих, аз мога вече да разкажа". Тя живее това. Избира насилника, пред детето си. Защо? Този въпрос не е към нея, а към нас. Защо? Как да и помогнем?

# 263
На каква възраст беше детето,когато ви го отнеха?
Пишеш,че си започнала работа месец след раждането? Авторке,каква е истината за отнемането на детето ви?
Като казвате "нейните пари", какви пари и на коя са те ?

# 264
Е да, но жената три деца гледа, че сега и още едно. Да не би лесно да се гледат деца? Какво си замрънкала тук? Искаш ли или не искаш нещо да се промени или чакаш той да те убие?!

# 265
  • София
Ти можеш ли да помогнеш на някого, който НЕ ИСКА помощ?

Аз самата не съм живяла с насилник - както вече писах, първият побой беше и последен. Посред нощ се извлякох от къщата му, не съм стояла да мисля кое как. Нито пък съм се върнала, за да му раждам децата, които искаше, подмамена от зелените му очи и разкаяната физиономия. Все си мисля, че човек в такива моменти трябва да прояви смелост, сила и да прати насилника по дяволите. Ако пък има и дете, просто не проумявам как може да стои и търпи, с години даже.

# 266
Е да, но жената три деца гледа, че сега и още едно. Да не би лесно да се гледат деца? Какво си замрънкала тук? Искаш ли или не искаш нещо да се промени или чакаш той да те убие?!
Да не знаеш ли как ги гледа тия 3 деца след 11 години връзка с мъж който да вярно пиеше но си гледаше семейството и нея и го прибраха за каране в пияно състояние въпросната просто ви така за 3 дена го смени с друг в момента бившият ми зет е навън плаща си издръжка като поп от близо година има право да вижда децата ама тя не му дава нормално ли е според теб това

# 267
Джулиет, наистина твоята награда ще бъде безразличието. И когато изчезне от сънищата ти.
Аз не знам и не искам да знам нищо за онзи, който ме смачка навремето. Видях го преди няколко години за две минути и след повече от 15 години от раздялата ни установих, че треперя. И кошмарите се върнаха. А дори не беше чак толкова системен тормозът - имам предвид психически ме беше смачкал напълно, но сравнително рядко посягаше да удари и само един път ме е пребивал до степен да не мога да стана от леглото на другия ден. Много жени преживяват далеч по-ужасни неща от мен.
Така че - пожелавам ти спокойствие и пълно безразличие.

# 268
И днес ми звъня само и само да разбере как са децата и да се разберат по нормален начин

# 269
Не намирам за нормално да отделиш децата от баща им който ги е гледал като писани яйца и да позволиш да казват на друг човек татко .

Общи условия

Активация на акаунт