Бях в 6тия месец, когато на път спря в една гора и ме заплаши, че ще ме изхърли ако не призная истинската ми заплата. Абсолютно не го лъжех за сумата, но той не вярваше и крещеше като луд .
Моята близка намери работа,даже няколко,въпреки възрастта си.За да се разсейва и за първи път от много десетки години да се почувства самостоятелна. И въпреки това все предлага да върне изработеното на работодателите си... ако те имат нужда .Дотолкова се чувства нетипично да разполага със собствени средства,които да не отчита пред мъжа си. Изумявам се. Разбирам я,цял живот манипулация-тя просто още преоткрива света и новият си живот.Насилникът е посещавал и работното ѝ място,за да се сдобие с документи колко ѝ е заплатата.
Много гадории мога да разкажа,но няма смисъл. Тя,когато го напусна за последен път,тръгнала да се самоубива. Не мога да ви изброя колко хора ликуват,че това не се случи и тя избра да потърси помощ,въпреки убедеността си,че ще пречи,при когото и да отиде.
Това психическо смазване уврежда дълбоко. И вменяването на перманентна вина е най-лошото. Че нищо не става от теб,че ще пречиш на близките си,ако се обърнеш за помощ към тях. Че,видиш ли, насилникът остава сам и не може да се грижи за себе си.
До ден днешен моли близките да посещават насилника ,за да не умре сам. Сещате се,обаче,че на никой не му пука за него.Моята близка все още чувства вина към децата си,че е напуснала баща им,което се случи сравнително скоро. Само да уточня,че тя има пораснали внуци!!!
Не си пропилявайте живота.
Едно време е било срамно да се разведеш. Родителите са казвали " Ти си си го избрал/а,ще търпиш". Вече не е така,ЗА ЩАСТИЕ. Мислете за примера на децата. О,моля ви,мислете за тях.И се махайте при първи сигнал,преди децата да попият случващото се. Преди да станат насилници или насилвани.