Домашно насилие

• 24 169
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
Не съм казала че съм без работа работа си имам но с 350 лв месечни запори познаи какво остава а аз определено искам да оправя тези бакиите с кредитите хората нямат вина че някой като сестра ми нехае че има да се връщат пари

# 181
Прочетох темата, имам няколко въпроса , по които не ми стана ясно.
Бебето ти е малко, нали? Как социалните ти го взеха, а оставиха теб в нездравословната среда? Не взимат ли дете само ако родителите са неспособни да го гледат? След като има тормоз над теб не би ли трябвало и теб да изведат от там и да си заедно с малкото си бебе , което има нужда от теб?
Защо майка ти те навива да теглиш кредит за сестра ти, но не те приема в дома си? А кредита го изплащаш ти, доколкото разбрах.
Ок, там пък казваш, че други скандали и пиянски изцепки има, защо дават детето в друга отровна среда и то без майка му.
Защо оправдаваш мъжа, който те тормози , осъзнаваш го, заради който ти взеха детето? Той може и без дете да те изгони и пак да си на улицата. Да те пребие и недай боже нещо по-сериозно да ти направи.
Просто се обърках, не ясно е, а искаш помощ.
Не искам да те обиждам, считам че на хора, подложени на насилие трябва да се помогне.

# 182
Е нали каза, че ти остават 500 лева?
Пък ако не е така, има достатъчно видове работа (които ти посочих), с които можеш да изкарваш необходимото.
След като нямаш дете на ръцете в момента, не виждам какъв е проблемът да се издържаш. Ако кажеш, че се страхуваш от бъдещето, че дори обичаш неандерталеца, с когото живееш, бих те разбрала. Но ти говориш за някаква тънка сметчица да го измуфтиш да ти плати зъбите, а след това да му биеш шута. Не става дума за чувства, не става дума за слабост или нещо такова.
Започвам да се чудя дали не е добре да потърсиш осиновители на това дете. Нито от сестра ти, нито от майка ти става нещо, а все повече ми се струва, че дъщеря ти е бреме за теб, а не центърът на живота ти. Няма значение, че "вишото" ти е нещо бутафорно, няма значение, че бащата е пълен идиот. Проблемът е, че за тебе то просто не е приоритет. Горкото, не е с нищо виновно, че е изтеглило късата сламка с такива роднини.
В България изключително трудно вземат дете от майка му. Тук не е Норвегия.

# 183
Не говорим за едното гърло но ти представяш ли си тези деца при пиянските скандали на майка ми с мен на какво ще бъдат подложени и тя няма да им го спести повярвай ми щом не се посвени да открадне от последните пари за мляко на внучката си за да си купи алкохол какво да очаквам от тази жена

# 184
Добре де, сега детето ти не живее ли заедно с майка ти (с пиянските скандали) и сестра ти? Нали сестра ти била при майка ти с 3-те деца?
Освен това вие с бащата изглежда не давате никакви пари за това детенце.

# 185
  • France
Ох, отказвам се... Disappointed Relieved

# 186
Като се замислиш, в по-голяма част от живота си, влагаме много усилия, време и емоции в неща, които не се случват според очакванията ни. Пореден житейски урок и опит.
А ти си силна жена! Можеш да се наложиш и над чувствата си.
И знаеш ли защо ти пиша, може да звучи и като заяждане и неразбиране, а не е.
Защото на моменти като те чета, имам усещането, че те боли и за него.
И ме е яд, че си го причиняваш.
Miglenasky, благодаря ти за окуражителните думи! Права си, може да има все още откъслечни моменти и на болка по него. Но мозъкът е програмиран да забравя най-травмиращите моменти, за да се спаси, и така остават само някакви хубави спомени. Аз знам, че дори и те са били лъжовни и преекспонирани от мен, но самоубежаването става бавно и с множество вътрешни съпротиви. Всичко минава и много от вас са живото доказателство.
Много ми олеква, дори само като пиша и чета, че има и други като мен. Щастлива съм, че срещам разбиране и подкрепа, а не упреци. Ще се радвам да се включат повече жени. Досега, дори ме беше срам да споделя за всичко преживяно, само пред много близки хора, а сега пиша без притеснение в публичен форум. Прекрачих зоната си на комфорт, но определено се чувствам добре, не ми тежи. Споделяйте момичета, олеква.....
Тук сме, когато имаш нужда.

# 187
Значи сестра ти нехае и ти я оплюваш, но си й поверила детето си? Плюеш жената, която ти гледа детето?? А оня, заради когото са ти взели детето е сериозен и стабилен, той ще те спаси и ще ти оправи зъбите. Ужас, не ми се мисли просто.

# 188
Добре де, сега детето ти не живее ли заедно с майка ти (с пиянските скандали) и сестра ти? Нали сестра ти била при майка ти с 3-те деца?
Освен това вие с бащата изглежда не давате никакви пари за това детенце.
Защото сестра ми е човека дето командва парада в цялото ми семейство от години

# 189
Според мен Elodiq е много объркана, а и самата ситуация е с много въпросителни и неясноти. Понякога човек би предпочел да остане в отровната среда, но да знае какво ще му се случи, отколкото да се гмурне в неизвестното.
От моя професионален опит мога да споделя, че детето ще бъде изведено от семейството си без майка си, ако тя пожелае да остане. За "Отдел закрила на детето" най-важни са интересите на детето, а не родителите. Но няма как да бъде настанено в друга заплашваща го среда, в никакъв случай. А аз разбирам, че детето продължава да е свидетел на скандали при сестрата и майката. Това няма как да стане. Просто историята в нейното развитие ми изглежда доста недоизказана...

# 190
В потрес съм!
Жалко за детето!

# 191
Никой не знае къде какви са скандалите, но все пак явно при майката и сестрата са по-малки.

# 192
  • София
В потрес съм!
Жалко за детето!
И аз така. Милото детенце Sad

# 193
В потрес съм!
Жалко за детето!
И аз така. Милото детенце Sad
Не ми е жал за нея. Като я чета, онемявам. И вече незнам кое е истина.
Но за малката душица...Frowning1

# 194
Сестрата е обвинена основно, че теглила кредити. Ами като гледа 3 свои деца и това на сестра си, гладни ли да ги остави.

Общи условия

Активация на акаунт