Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 746
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Скрит текст:
Тоест Лъвов мост и Женски пазар е по-гъзарско от Изток? Интересно.  И къде цените са по-високи?
Точно пък в Изток около автогара Юг е тотална цигания, има една вмирисана тоалетна, разни Самоковски цигани ти предлагат групово пътуване с коли до Самоков, в локалното на Интерпред и от другата страна, където има един ДМ е страшна тъмница, осветено и по-лъскаво е чак от другата страна към Лидл и комплекса на Домусчиеви.
Автогара Юг е Изток колкото МОЛ Парадайз е в Лозенец.
Така ли? А къде е тогава автогара юг? Защото на моята (Гугъл Мапс) го дава, че си е баш Изток.
Автогара Юг е на границата с Дианабад и дори и формално да е обозначен като Изток, няма нищо общо като локация със хубавия Изток, който е около парка, градинката на Дънов и улиците с имена на цветя. Неслучайно там живееха големи партийни и творчески величия от соц.-а.
Това май е същият спор като този с Моралка - кое е Докторски и кое не е. Името на квартала е само ориентир горе-долу за къде става въпрос, а иначе хубавите места се знаят от всеки, който има някакъв опит на пазара. Като кажеш до градинката на Дънов, е едно, като кажеш на Тинтява срещу ТР Изток, се разбира друго.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 10:27 от Анонимен

# 286
  • София
2) питане за покупка там или до ИСУЛ. Май все пак Liebesbaier  решиха да е ИСУЛ (по този повод едно мнение за 112, само го препоствам, не познавам училището, но може да е полезно:
http://www.bg-mamma.com/?topic=912801.15

За център цените в района са много ниски, за което си има причини. А който иска да приеме компромисите, за да е все пак в центъра, си е негово право да го направи.
Е,не се разбра ли защо са повече туристите?По-евтинко им е.Важното е,че отдаващите си живеят ок с техните пари,благодарение на ''опасната'' локация. Mr. Green
Все още го мислим, не чакаме по-ниски цени, по-скоро тенденцията е към по-високи лихви. Гледахме и 2 НС, които тепърва започват да се копаят... Едното  а Черковна до църквата , другото срещу Герена. Бяха останали по няколко тристайни и на двете места 🙄 Хората пазаруват още на зелено, както каза един симпатичен брокер-играчи Simple Smile
Към момента наистина ме вълнуват детските градини в района. Частните не са ни вариант, макар че там има доста. 112 не ми е познато, но за 38мо и аз имам  противоречиви чувства и спомени. Ранните смени, поради липса на помещения, ужасната занималня, поради което дъщеря ми до 5 клас посещаваше частна, но поне учителите бяха на ниво. Директорката беше също недолюбвана, но аз нямам лични впечатления.
Но да се върна в темата-вече 2 пъти ни предлагат имот в Стефан Караджа за Хаджи Димитър. Гледката от балкона-местния ТЕЦ, панелки и НС. Води се район с потенциал. Ами не, благодаря.

# 287
liebesbaer,
За детските градини в Сухата река (до Герена  и до църквата на Черковна) - моя позната, в панелните в района на Герена, ми се оплака, че в държавните ДГ нямат места и разиграват томбола, и детето й не са го взели.  Може би е добре да разпитате там, където гледате, как стои този въпрос.
За училищата - трудно може да намериш училище, където и двете да са префектни - и базата, и учителите/подготовката. Ако учителите са много добри, това привлича много деца и неминуемно товари базата, което пък води до неудобства от логистичен характер като смени и ранно ставане, особено като се има предвид, че много ОУ делят една сграда с гимназии. 38-мо мисля, че са сами в сградата, та не знам защо имат липса на помещения. За мен основното си остава учителите и подготовката, и от там - средата на деца с амбиции и желание да учат и се развиват,  а за ранното ставане е добре училището да е на пеш разстояние, така се спестяват едни 30 минути и повече в път сутрин за първа смяна.

В ЧУ, където би трябвало срещу таксата да осигуряват малки класове и добри материални  условия, също не е добре с базата, но при тях проблемът е, че подходящи места за хубава база в центъра и близките до него райони няма, и те се изнасят по ливадите край София. Тоест, може и да има ЧУ с добра база, ама са на м..та си.

Но да кажа, че все пак има разлика между имот около  ИСУЛ  и в Сухата река/Хаджи Димитър, въпреки че ги дели само моста Чавдар.

# 288
Скрит текст:
Тоест Лъвов мост и Женски пазар е по-гъзарско от Изток? Интересно.  И къде цените са по-високи?
Точно пък в Изток около автогара Юг е тотална цигания, има една вмирисана тоалетна, разни Самоковски цигани ти предлагат групово пътуване с коли до Самоков, в локалното на Интерпред и от другата страна, където има един ДМ е страшна тъмница, осветено и по-лъскаво е чак от другата страна към Лидл и комплекса на Домусчиеви.
Автогара Юг е Изток колкото МОЛ Парадайз е в Лозенец.
Така ли? А къде е тогава автогара юг? Защото на моята (Гугъл Мапс) го дава, че си е баш Изток.
Автогара Юг е на границата с Дианабад и дори и формално да е обозначен като Изток, няма нищо общо като локация със хубавия Изток, който е около парка, градинката на Дънов и улиците с имена на цветя. Неслучайно там живееха големи партийни и творчески величия от соц.-а.
Това май е същият спор като този с Моралка - кое е Докторски и кое не е. Името на квартала е само ориентир горе-долу за къде става въпрос, а иначе хубавите места се знаят от всеки, който има някакъв опит на пазара. Като кажеш до градинката на Дънов, е едно, като кажеш на Тинтява срещу ТР Изток, се разбира друго.
Аз не споря дали е в хубавата част или не (камо ли пък дали е точно в топ улиците на квартала), казвам, че си се води точно кв. Изток и сравнението с мол Парадайс и кв. Лозенец не беше удачно.

# 289
Не разбирам какво се хвалите на образование и квартали, като всички сте заседнали в тоя форум - един дол дренки сте Grinning
Ха-ха - всъщност си права. Grinning Уж за обмяна на информация и опит, ама накрая все на хвалене избива. Човешка природа...
Ама и ти висиш тука с нас, така че признавай си, че си от същия дол дренки и ти  Joy
Скрит текст:
Не разбирам какво се хвалите на образование и квартали, като всички сте заседнали в тоя форум - един дол дренки сте Grinning
Еее на Нико жена му я няма тука, тя е топ топ! Naughty
 hahaha
Е, ти не знаеш дали я няма, може просто жената да се хвали с други неща, достатъчно теми има за молове, козметики и дрехи. Важното е хвалба да има...Joy

Нико, най-големият си, пич, никой не може да те стигне по имане и доходи. На най-хубавото място живееш, най-добре си образован и имаш най-умната жена. Успокой се сега, няма нужда повече да ме занимаваш с личността си, вярвам ти Wink  Joy
Няма нужда ти да вярваш или да се съгласяваш с нещо. Фактите са си факти както и обективните критерии. Същото е и с имотите. Много хора казват, че долни Лозенец не е по-хубав от Люлин, но цените недвусмислено показват, кой е по-добрия район независимо от мнението на някой от анонимен форум 😀😀😀. П.П. Не знам защо говориш с подигравателен и пренебрежителен тон за жена ми, която е завършила по-престижни училища от теб и участва в управлението на сериозна не само по българските стандарти фирма? Какво лошо има в това човек да се потруди упорито за успеха си? Така или иначе като всяка добре поддържана жена и моята се занимава със спорт и си купува хубави дрехи и козметики, но това какво общо има с форумите на моловете?

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 19:34 от Анонимен

# 290
Начи автогарата нямала нищо общо с Изток, ама Лъвов мост олицетворява всичко на юг от Дондуков... Тука стана като в детската градина.

# 291
Каквито и доходи да имаш, пак живееш на шумно и мръсно място на два големи булеварда, и пак живееш далеч от парк  - по мое мнение два огромни компромиса с мястото за живеене.

Сега се замислих - защо паркът се счита за универсално голямо предимство? Ако човек има куче или ходи да бяга - ОК. Но това не са болшинството от хората. За да изведеш малко дете и градинка стига, а ако човек е отминал възрастта на малките деца тогава и градинка не му трябва. Иначе гледката я разбирам. Да не си на булевард също. Ама този пусти голям парк защо толкова се превъзнася? newsm78

# 292
  • София, Bulgaria
Не разбирам, какъв е този устрем да убедите хората в "СВОЯТА"  истина и правота. Нали знаете, че всеки си е прав за себе си и че "приятели на цвят и на вкус няма". Няма да почна да харесвам дадена локация, само защото на "Пенка" и харесва и ѝ е супер удобна и най-извънземната на света. Да, в София има няколко предпочитани локации и там цените са ууаааууу..., но който не може да си я позволи, какво да направи. И това прави ли ги по-малко качествени хора. И дали, ритуално  сепуко на площад Журналист ще свърши работа??!!!
 А за училищата....хайде стига вече, не може децата от цяла София да учат в 3-4 училища/ по надолу в класацията въобще да не говорим.../ обявени за по-по-най...
Начетох се на грандомански изказвания, изхвърляния и лични нападки, само и само някой да си начеше егото и самовлюбено да издигне неговата истина на пиедестал. Толкова дървени философи не знам дали има в друга тема.

# 293
Каквито и доходи да имаш, пак живееш на шумно и мръсно място на два големи булеварда, и пак живееш далеч от парк  - по мое мнение два огромни компромиса с мястото за живеене.

Сега се замислих - защо паркът се счита за универсално голямо предимство? Ако човек има куче или ходи да бяга - ОК. Но това не са болшинството от хората. За да изведеш малко дете и градинка стига, а ако човек е отминал възрастта на малките деца тогава и градинка не му трябва. Иначе гледката я разбирам. Да не си на булевард също. Ама този пусти голям парк защо толкова се превъзнася? newsm78
Аз избрах да живея в сегашното ми жилище, защото държа да имам просторна гледка към зеленина и да не ми се налага да ползвам градски транспорт и автомобил. За съжаление са малко местата в София, която позволяват такава комбинация. Като допълнителен бонус ми дойде страхотния детски кът и това, че когато реша да покарам колело не ми се налага да карам пресечки наред сред автомобили както прави попея, а от градината пред нас, моста на влюбените и парка зад Хилтън стигам до южния парк само през паркови пространства. . .

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 14:13 от Анонимен

# 294
Нико, умря ли циганката дето те хвалеше.
Всеки може да качи зелени снимки от нета. Я излез сега и снимай. Не ни ги показвай, сам им се радвай.
Печелиш първо място комплексар на форума, честито.

# 295
Нико, умря ли циганката дето те хвалеше.
Всеки може да качи зелени снимки от нета. Я излез сега и снимай. Не ни ги показвай, сам им се радвай.
Печелиш първо място комплексар на форума, честито.
Кога ще разбереш, че мъжете се хвалят с играчките си, а не с гледката от имота си? Това, което споделям са факти, а не хвалби. Ако исках да се хваля щях да споделя какви са ми играчките. Ето един успял човек, който се хвали с играчките си и то напълно заслужено. Работил е много има много акъл, по-полезен е от теб за Родината ни и не го е срам да се похвали. По твоите критерии този човек е супер комплексар 😂😀😂. https://m.youtube.com/watch?v=SS8vhi8Novw

# 296
Може ли да спрем да гледаме снимки от градинката пред НДК през юли и да се върнем на темата? Съгласна съм с Томева, че хубавото за един хич не е такова за друг и тези спорове са безмислени. Всеки да си живее и купува там, където му харесва и да не натрапва предпочитанията си на останалите.

# 297
Може ли да спрем да гледаме снимки от градинката пред НДК през юли и да се върнем на темата? Съгласна съм с Томева, че хубавото за един хич не е такова за друг и тези спорове са безмислени. Всеки да си живее и купува там, където му харесва и да не натрапва предпочитанията си на останалите.
Да не говорим, че и с годините предпочитанията се променят. Не е изключено след някоя и друга година да ти стана съсед, въпреки че сега не мога да си представя, че всеки ден бих губил време в придвижване. Живота в къща с голям красив двор и гледка към Витоша определено звучи примамливо.

# 298
Исках да се включа в темата с въпрос относно имот в Младост 3, но прочитайки последните няколко страници
ми се струва, че това по-скоро е гимназиална сбирка.
Все си мислех, че имане и успехи се надживяват с настъпването на 30-те години, от там нататък се кефиш и мълчиш. Многото хвалби обикновено говорят за конкретни липси някъде, я в детство, а в личностното развитие.

Нейсе. Сериозно, някой скоро да е пускал двустаен в Младост 3 за продажба? Предлагат да купят моя, и ми се щеше да прочета някой с опит по въпроса.

П.С. Живеещите в топа на центровете, в парка, около градини и пр. успели българи няма нужда да се включват с експертно мнение. Ясно е, че трудно се достига това ниво.Wink

# 299
  • София
И аз ще ти предложа да го купя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт