Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 740
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • София, Bulgaria
Исках да се включа в темата с въпрос относно имот в Младост 3, но прочитайки последните няколко страници
ми се струва, че това по-скоро е гимназиална сбирка.
Все си мислех, че имане и успехи се надживяват с настъпването на 30-те години, от там нататък се кефиш и мълчиш. Многото хвалби обикновено говорят за конкретни липси някъде, я в детство, а в личностното развитие.

Нейсе. Сериозно, някой скоро да е пускал двустаен в Младост 3 за продажба? Предлагат да купят моя, и ми се щеше да прочета някой с опит по въпроса.

П.С. Живеещите в топа на центровете, в парка, около градини и пр. успели българи няма нужда да се включват с експертно мнение. Ясно е, че трудно се достига това ниво.Wink

Да, дай малко инфо, тип строителство,  етаж, състояние..

# 301
Каквито и доходи да имаш, пак живееш на шумно и мръсно място на два големи булеварда, и пак живееш далеч от парк  - по мое мнение два огромни компромиса с мястото за живеене.

Сега се замислих - защо паркът се счита за универсално голямо предимство? Ако човек има куче или ходи да бяга - ОК. Но това не са болшинството от хората. За да изведеш малко дете и градинка стига, а ако човек е отминал възрастта на малките деца тогава и градинка не му трябва. Иначе гледката я разбирам. Да не си на булевард също. Ама този пусти голям парк защо толкова се превъзнася? newsm78
И ти май не четеш - написала съм ясно "по мое мнение" - тоест, за мен са огромни компромисите, защото както вече написах назад, тичаме и караме колелелта, а и обичаме гората по принцип, тоест, ливади не ни устройват. Всъщност, булевардът под прозорците за мен е по-голям компромис от парка и за никакви пари не бих живяла на такова място. Трябва да е тихо и зелено с дървета, а парк на 5 мин е бонус.
Гледката върви в 90 % от случаите с булевард или натоварена улица, просто трябва да се избере едното за сметка на другото. Назад написах, че аз държа да не е на булевард, който държи на гледка, се примирява с шума и мръсотията на булеварда.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 16:08 от Анонимен

# 302
Исках да се включа в темата с въпрос относно имот в Младост 3, но прочитайки последните няколко страници
ми се струва, че това по-скоро е гимназиална сбирка.
Все си мислех, че имане и успехи се надживяват с настъпването на 30-те години, от там нататък се кефиш и мълчиш. Многото хвалби обикновено говорят за конкретни липси някъде, я в детство, а в личностното развитие.

Нейсе. Сериозно, някой скоро да е пускал двустаен в Младост 3 за продажба? Предлагат да купят моя, и ми се щеше да прочета някой с опит по въпроса.

П.С. Живеещите в топа на центровете, в парка, около градини и пр. успели българи няма нужда да се включват с експертно мнение. Ясно е, че трудно се достига това ниво.Wink
Ако не си завършила УНСС със поне 5 и половина и не си президент или финансов директор на нещо, по добре не се обаждай. И също трябва да си много красива, да се поддържаш със спорт. Скъпи козметики ползваш ли? Само от Парадайс пазаруваш парцали, нали? Задължително трябва да си ходила по чужбина, Испания е огромен плюс, ако все пак решиш да пишеш тук.  Joy Joy Joy

Иначе си на точното място. Mr. Green

# 303
Попея, който очаква атаки ги вижда навсякъде Mr. Green
Не съм се заяждала с теб конкретно, че да ме обвиняваш в нечетене, а просто непрекъснато чета за това какво предимство бил паркът (Южният най-вече) и просто се случи така, че твоят пост ме подтикна да попитам. Защото не само ти, но масово се говори колко било супер нам си кое си, понеже било близо до Южния парк. Та аз се замислих, че в парк почти не стъпвам и тогава какво предимство е за мен този парк newsm78

# 304
Дайте да чуем за Младост, центъра на галактиката, стигна ли 1300 евро панела, или още не е.

# 305
Може ли да спрем да гледаме снимки от градинката пред НДК през юли и да се върнем на темата? Съгласна съм с Томева, че хубавото за един хич не е такова за друг и тези спорове са безмислени. Всеки да си живее и купува там, където му харесва и да не натрапва предпочитанията си на останалите.
Да не говорим, че и с годините предпочитанията се променят. Не е изключено след някоя и друга година да ти стана съсед, въпреки че сега не мога да си представя, че всеки ден бих губил време в придвижване. Живота в къща с голям красив двор и гледка към Витоша определено звучи примамливо.
Добре си дошъл, там гледките са още по-хубави и дворът си е само твой. Придвижването е проблем, признавам. И като цяло и при нас прекалено много се урбанизира за моя вкус, особено с тоя мол на кръговото при Фантастико който го строят. Има си плюсове, има си минуси, да не разводнявам темата. Ако някой го интересува конкретика, мога да пиша.

# 306
Конкретиката е ясна. Отляво блок, към Витоша блок, мирише на л..на. До НДК 40 минути.

# 307
Попея, който очаква атаки ги вижда навсякъде Mr. Green
Не съм се заяждала с теб конкретно, че да ме обвиняваш в нечетене, а просто непрекъснато чета за това какво предимство бил паркът (Южният най-вече) и просто се случи така, че твоят пост ме подтикна да попитам. Защото не само ти, но масово се говори колко било супер нам си кое си, понеже било близо до Южния парк. Та аз се замислих, че в парк почти не стъпвам и тогава какво предимство е за мен този парк newsm78
Какви атаки те гонят, не сме на война Grinning - цитираш мен и аз ти отговарям, откъде да знам, че не питаш мен, ами просто си се чудиш...
За мен лично няма нищо необичайно в изискването за парк на близко пеш разстояние - и с деца, и с колелета, и за бягане, и просто за разходка. За деца е чудесно - с колелета, с тротинетки, с ролери, дори само за тичане, за игра на федербал, за вързване на хамаци и люлки, за пикници в тревата - всичко това редовно го гледаме и в Южния, и в Борисовата. Лятото даже спят в парка.  Но децата масово ги карат с коли от цяла София през уик-енда,  което прави паркирането около парковете мисия невъзможна. Затова родителите го изтъкват като предимство да ти е близо - няма нужда от кола и паркиране, просто се вземате одеяло и сандвичи, и играчките, и пеш си стигате до парка. Удобно и приятно. А има и хора, които обичат природата и да се разхождат сред нея - сред дървета, пътеки, аромата на гора. Ние сме от тях, ходим и на Витоша. Колко са тези хора, не знам, но в моя кръг от приятели и познати всички са така.
За теб може и да не е важно, хората са различни.

# 308
Между планината и парка разликата е голяма и мен не ме влече да трамбовам по асфалтовите алеи на парковете. Ососбено с цялата гмеж от родители, деца, колоездачи, ролеристи, сергии и прочее.

# 309
Между планината и парка разликата е голяма и мен не ме влече да трамбовам по алеите.
Каква е разликата? Все е гора, едното е равно, другото - стръмно. В планината не можем да караме колелета, не сме по екстремните спортове.
А ако си ходила в Борисовата извън Ариана и езерото с лилиите, би трябвало да знаеш, че много прилича на Витоша, само че е равно - има горски пътечки с листак, направо си е гора. А на Витоша по лесните, а и не чак толкова лесните пътеки през уик-енда е все едно си в Борисовата - гъчканица и народ отвсякъде. Около Боянското езеро направо е като митинг. По пътеката към водопада - също. Това в хубаво време. То и в парка при дъжд няма почто никакви хора, тогава е най-приятно за разходка, всъщност.
За мен двете са взаимозаменяеми в голяма степен, освен с колелетата.
Мисля, че не познаваш нито парковете в София, нито Витоша Simple Smile Ако не искаш гмеж в парка, има малки пътечки из Борисовата, по които няма движение и деца, също покрай Мария Луиза обикновнео е спокойно, към кортовете и към Незабравка също. В Южния също има навътре алеи, макар че той е по-цивилизован, но пак има места с пътеки и без атракции и гмеж. Гмежта е където има сергии и люлки, и разни батути и други атракции, а това е само около входовете на парковете, навътре вече става различно.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 18:26 от Анонимен

# 310
Не всички алеи са асфалтирани - напр. Борисовата в голямата си част е лесопарк.

# 311
Не всички алеи са асфалтирани - напр. Борисовата в голямата си част е лесопарк.
Точно. Масово хората спират до Ариана или най-много до лилиите, а паркът продължава още километри в южна посока, след Обелиска, а също и в западна посока - към розариума и Конната база, и към семинарията. Всъщност Ариана и лилиите са може би под една десета от размера на парка.
Сетих се, че Черна станция може би има предвид парка Заимов (тя нали някъде там живее), който няма такава част лесопарк - там наистина е гмеж навсякъде. Но Заимов е по-скоро градска градина, отколкото парк, парковете на София са Борисовата (заедно с Ловния, който е долепен),  Северният, Южният и Западният. Гео Милев и Заимов са малки и много нагъчкани.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 18:37 от Анонимен

# 312
За двустайния в Младост пишете какви пари му искате. Наскоро една мама продаваше нейния многостаен на 1000 евро/квадрата, не знам дали го продаде.
Аз се чудя дали да купя в Младост, уж изгодно на фона на другите квартали, но не го познавам добре, гигантските блокове ме плашат. На хартия го харесвам,иначе-удобно е, всичко си има. Като цяло две неща ме спират - първо, предразсъдъците от едно време,че Младост е краен квартал и вторият предразсъдък - старостта на строителството и грозната гледка.

# 313
Момичета търся си апартамент.

# 314

Точно. Масово хората спират до Ариана или най-много до лилиите, а паркът продължава още километри в южна посока, след Обелиска, а също и в западна посока - към розариума и Конната база, и към семинарията. Всъщност Ариана и лилиите са може би под една десета от размера на парка.
Сетих се, че Черна станция може би има предвид парка Заимов (тя нали някъде там живее), който няма такава част лесопарк - там наистина е гмеж навсякъде. Но Заимов е по-скоро градска градина, отколкото парк, парковете на София са Борисовата (заедно с Ловния, който е долепен),  Северният, Южният и Западният. Гео Милев и Заимов са малки и много нагъчкани.

Колкото километри кросове съм правила по горските алеи на парка на свободата (тогава така се казваше) сигурно не си се разхождала толкова Mr. Green Та знам за какво иде реч и пак не е като в планината. Също така нямам предвид и парка Заимов, защото той си е голяма градина. Имах предвид основно Южния парк, защото него го спрягат най-много като големия плюс за имотите наоколо му и явно той е еталонът.

Общи условия

Активация на акаунт