Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 338
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Когато наемът и вноската по ипотечния, приблизително се изравнят, познайте, в чия полза ще се наклонят везните. Свръх предлагането, и намаленото търсене, ще се отрази на наемите. Да не пропускаме факта, че 2019 ще има свръх предлагане на имоти НС, директнот строителните фирми.

# 571
Аз пък този факт последния, директно го пропускам. Защото го дъвчете като дъвка, а не е вярно въобще.

Предната дискусия, когато се вихреше, бях сметнала какво-що. И излезе, че просто някой го е казал, защото така му се е искало Simple Smile

А как 2019 ще провокира строителите да предлагат директно, и да заобиколят агенциите, също е някаква мистерия.
Значи хем ще има увеличено предлагаме, хем пък продавачите ще си изпъдят маркетинговите агенти, за да се борят сами с това повишено предлагане?

Горките брокери, ми ще пукнат от глад.

# 572
Аз пък мисля, че вече изравняването на вноската по ипотечен и наемите е факт. Разбира се много зависи и от параметрите на кредита, но общо взето такова ми е впечатлението като гледам около мен какви вноски плащат хората.

# 573
Брат ми плаща ипотека от 1500 лв. Което е кажи-речи двойно на наем.

# 574
Мои познати плащат в диапазона 1000-1200 вноска, което според мен се доближава до наем на тристаен в сносен район. Разбира се, зависят от много параметри и кредита, и наема, но според мен разликата не е толкова голяма, че да е по-изгодно да си под наем. Е, има и хора, които по други съображения предпочитат да са си под наем, те са си друга категория.

# 575
И сега на всеки стреж висят транспаранти - ПРОДАВА ДИРЕКТНО. Като отидеш на оглед и споменеш, че съседът по строеж продава на 750, разговорът променя финансовия си облик. Брокери също предлагат без комисион. С интерес ще наблюдавам пазара на СС, който е многократно завишен по мое мнение.

# 576
И сега на всеки стреж висят транспаранти - ПРОДАВА ДИРЕКТНО. Като отидеш на оглед и споменеш, че съседът по строеж продава на 750, разговорът променя финансовия си облик. Брокери също предлагат без комисион. С интерес ще наблюдавам пазара на СС, който е многократно завишен по мое мнение.
Ще помоля за конкретен пример за цена от 750 евро за м2 и то не в Лозенец или Иван Вазов, а в Кръстова вада около мола например. Наистина ще чакам с интерес.

# 577
Има, има. В имот.бг, всичко има. И за Лозенец има на тази цена на зелено.

# 578
Не знам колко е завишена цената на СС, но гледам, че някой не сваля, а обявите си висят. Някой има ли опит в тази насока, да си е харесал нещо и да е дебнел да падне цената? Не, че съм харесала конкретен имот, просто наблюдавам някакви, пък няма никакво движение. Само на един апартамент му вдигнаха цената с 30 000€ седмица след публикуването, явно е имало интерес и хайде..

# 579
  • София
Има, има. В имот.бг, всичко има. И за Лозенец има на тази цена на зелено.
Ехаааа, дай да видим  Peace

# 580
Сортирай по цена, Лозенец ми излизат за 66 и 70 К , на зелено 800 и нещо на кв. Кр. Вада също.

Следя един панел в съседство. От любопитство, не че ще купувам. За година и нещо са 10К надолу, и пак никой не го иска. Интересно. На хубава локация е. Ако има интерес някой, на лични.

# 581
Не знам колко е завишена цената на СС, но гледам, че някой не сваля, а обявите си висят. Някой има ли опит в тази насока, да си е харесал нещо и да е дебнел да падне цената? Не, че съм харесала конкретен имот, просто наблюдавам някакви, пък няма никакво движение. Само на един апартамент му вдигнаха цената с 30 000€ седмица след публикуването, явно е имало интерес и хайде..
Няма какво да дебнеш, и да си харесаш, може да падне (малко вероятно), но може и да не падне и тогава е изгубено време. Избираш от падналите в момента. Има изнервени продавачи, трябва да намериш такъв, който дълго го е продавал и вече бърза. Брокерите най-добре ги знаят кои са, това са продавачите, на които имота в момента е 'продаваем'.  Такива продавачи са започнали от висока цена и са сваляли, или са склонни да свалят вече и да има сделка.

# 582
Зелените стрелки надолу са масово в имот.бг. Рядко червена, обикновено на някой застоял имот качват малко, за да има да свалят после. Пазарът е пълна трагедия в момента. Всеки драпа да хване последния влак.

# 583
  • София
Сортирай по цена, Лозенец ми излизат за 66 и 70 К , на зелено 800 и нещо на кв. Кр. Вада също.

Е аз как не намирам такива обяви?
Цитат
Резултат от Вашето търсене на:

Вид имот: 1-СТАЕН, 2-СТАЕН, 3-СТАЕН, 4-СТАЕН, МНОГОСТАЕН,
Под райони: ЛОЗЕНЕЦ,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 220571 euro
Средна цена на кв.м: 1611 euro
Освен ако МОЛ ПАрадайс и на юг не го броиш и ти за Лозенец  Mr. Green

# 584
Не търсиш добре. Излизат си доста неща. Сега, дали е до Токуда, или мола не правя разлика. Има много бюджетни оферти. И да се вкарваме в разни спорове, дали е 1600 евро кв, или не е смешно. Който търси, намира.
Около Парадайс точно, няма кооперация от която да не висят транспаранти за продажби. По Черни връх, до околовръстното чак. Навътре из квартала да не говорим. Но там е кал до колене, проблеми с канализацията и подпочвените води има.

Общи условия

Активация на акаунт