Второ дете

• 28 181
  • 971
  •   1
Отговори
# 60
Чета и се смея с глас какво значи за повечето народ тук, да дадеш на едно дете „всичко”. И пет деца да имаш, ако ги възпиташ добре и ги научиш как да си подреждат правилно приоритетите в живота, всичките ще са добре. Вие по един осигурен с всичко хрантутник ли мислите да отгледате? За протокола - аз съм третото дете и не, не винаги съм имала това всичкото, за което говорите, но пък за сметка на това знам, че винаги ще имам двама братя, които ще направят наистина всичко за мен. И отново за протокола – в момента всеки от нас има всичко необходимо, че и повече - сами си се преборихме за него, доста често заедно, помагайки си един на друг. В този живот всичко се случва, даже и да изгубиш онова "всичкото". Понякога най-важно се оказва просто да има кой да ти подаде ръка.

Бързия влак, добре че поста Ви има толкова харесвания, че направо като чета ...... Scream

# 61
Ама на някои хора екзистенциолното задоволство идва от това да обиколят света, да прочетат колкото се може повече книги, да правят музика, която ще се запомни...  И дай сега да им се набива канчето, щото не искат деца и се скатават.

# 62
  • София
Не мога да съдя мъжа, че не иска деца.
Аз и мъжът ми сме на 42 г. и ако забременея с второ, той би бил най-щастливият човек на земята. Да, но аз не искам. Просто не искам и няма начин да си променя мнението. Той направи голям компромис, дори искаше да се осиновим дете, но му обясних, че не ми е заради самото бременеене и раждане, а просто не желая да полагам грижи за второ. Нямам нито физически, нито психически капацитет за още едно дете. Не знам при мъжете как стоят нещата. Все си мисля, че един мъж по-лесно може да се навие за второ дете, докато жената категорична ли е - почти няма шанс.

# 63
И какво, мъжът в случая да не би да е пътешественик-диригент? Най-обикновен човек е, няма какво да се прави на примадона. Тук коментираме много простичка семейна динамика, не гениите на човечеството и репродуктивните им планове.

И аз изпитвам голямо задоволство от дейности, несвързани с деца, но съм родила деца. При това искайки ги една идейка по-малко от мъжа до себе си. Но все пак достатъчно, че да ги има налични, а това е важното. Няма нужда всеки да трепти с цяло сърце, някои неща просто се правят, без много да го мислиш, и се изясняват в движение. Понякога в началото няма ентусиазъм, но важно е действието, то е реалността.

# 64
  • София
Мъжете нямат такива количества естроген в кръвта, че да изпитват същото "неистово" желание за деца като жените.

# 65
Не е чак толкова трудно да се изкарват повече пари от мъжа?
Разбира се - хваща се на три работи, скапва се от бачкане, за им е по-пълноценно семейството. Само дето все няма да го има вкъщи, но енергията да не се спира.
Как пък не, тая планета не е моята.

# 66
Едното дете си е почти норма в момента и е съвсем разпространен и нормален вариант, добре приет в обществото. Виж, три или повече деца продължават да удивляват хората безмерно, все едно те ще ги гледат едва ли не Simple Smile

Поне аз съм се наслушала на хитове големи. Наскоро бях в един кабинет със сина си и един възрастен човек ми направи комплимент, че детето много прилича на мен, как съм го родила мое копие. Казах, че от 4 деца само той прилича на мен - късмет просто. След което дядото подскочи, огледа ме зачудено, приседна и каза: "Лелееее, колко много деца. Прилоша ми, ох ама как така 4, вие ли сте ги родили, или има и от друга жена на мъжа ви?? Ами това е ужасно, 4 деца, как ще ги гледате сега?" Много се смях с него, успокоих го, че едното е вече пълнолетно, но човека продължи да се кахъри и да се чуди...

# 67
  • Най-красивата страна
Ако единия родител не желае второ дете,другия би трябвало да се съобрази с това и да поизчака .Децата носят голяма радост,но те са и голяма отговорност.В днешно време второто дете не расте само с дрехите останали  от първото и не е достатъчен още един черпак вода в супата....

# 68
Мъжете нямат такива количества естроген в кръвта, че да изпитват същото "неистово" желание за деца като жените.

Мъжете имат друг източник на желание за деца - желанието да успяваш, да се разширяваш, да имаш наследници. Животът не е само хормони, някои хора оперират и с дух и идеи.

Вече ако някой е закостенял в панелката си, едва ли ще го има тоя хъс и мерак...

# 69
При нас ситуацията е обратна. Той иска второ дете, аз не. Не се умилявам от теории като на Сирената. Всяко дете е огромна отговорност и е против моите разбирания да го родя и да го гледам, само защото да имаш 2 деца е разпространен модел. Плюс това съм егоист (въпреки наличието на сестра). Детето ми вече не е в бебешката възраст, разбира, разговаря, слуша. Не ми се преминава пак през всичките бебешеки години. Та затова разбирам мъжа на авторката. Моят мъж пък не ме насилва, с него сме на мнение, че ако някой не иска нещо, просто не го прави против волята си.

# 70
Бях на 5, когато се роди брат ми. Нито съм осъзнавала радостта от друго дете в къщата, а не навън (това е толкова майчински довод и ничий друг, че...), нито съм се научила да общувам с други заради наличието му, нито си извадих носа от книгите.
За протокола, семейството ми е изключително здраво и сплотено, с ценности, добро възпитание, помагаме си. Не залитаме в никакви екстремизми (освен татко на политически теми понякога Simple Smile но там има и лични неприятни спомени).

Не се умилявам диво от деца, но бих имала много деца, ако партньорът ми е съгласен. Бих била много по-притеснена, ако въобще отказва да има деца, а не от нежелание за повече от едно.

Авторката има проблем с разбирането на чуждите доводи или дори най-прости желания. Нещо, което не би трябвало да е така, ако има брат/сестра. И точно това е лошото в случая, а не че мъжът не искал.

# 71
ММ като видя малката в родилното и докато идваше да ни вижда почна да дрънка някакви глупости да си направим второ, опиянен от адреналина, че е станал баща. Елате го вижте няколко месеца по-късно - недоспал, изнервен от рева и бебешките истерии. Вече му ммина мерака 😁
За някой хора е доста романтично да имаш деца, няма лошо. Но реално погледнато си е голяма отговрност и не може да си ги правиш, за да си задоволиш собсвените желания и мечти.

# 72
Е то естествено, че по собствено желание си ги правиш, но трябва и партньора да иска, това е.

# 73
Трябва да иска достатъчно. Тоест - може да не е 100% фойерверки и ентусиазъм, но достатъчно, та да съдейства.

# 74
С риск много хора да не са съгласни и да ме изядете с парцалите, аз смятам, че крайното решение за броя деца трябва да е повече на жената. Не разбирам и не харесвам мъже, които се дърпат за ВТОРО дете, не за десето, все пак. И да, говоря за някаква разумна бройка, за да не започнат коментари сега, ама тя жената може и 7 да иска. Да, може, но аз имам предвид бройка от 2 - 3 деца, които са сравнително стандартно решение за нашата страна. Не за някакви екзотики. За щастие с мъжа ми сме на едно мнение по този въпрос.
Смятам, че жената има много повече причини да се дърпа за още едно от мъжа, които просто ще трябва евентуално да се понапъне да изкарва повече пари, а в някои случаи и това не се налага. Тук дори авторката е съгласна да направи опит ТЯ да си повиши доходите, така че от горкия мъж и това не се изисква, ама не, на него не му се занимава.

Общи условия

Активация на акаунт