Избор на сушилня - Тема 11

• 86 630
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Аз този сензор за влажност не го виждам, може ли да ми обясните как изглежда за да го изчистя и аз .

# 466
Аз този сензор за влажност не го виждам, може ли да ми обясните как изглежда за да го изчистя и аз .

Каква марка и модел е вашата сушилня?  Попринцип, ако си суши без проблем няма нужда от почистване.

# 467
Ще се опитам да обясня Simple Smile -като се отвори капака,и се опипа веднага след филтрите за мъх от вътрешна долна страна се усеща едно метално като ....бразди...това е Simple Smile.Чистила съм го защото и в указанията пише ,че може да останат по него отлагания от омекотители и от теен препарат примерно и се влошавало качеството на сушене,но явно не е от това.

# 468

Ето така изглежда сензора за влажност.

# 469

Каква марка и модел е вашата сушилня?  Попринцип, ако си суши без проблем няма нужда от почистване.

Моята сушилня е тази

https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTW85491BY/p/682802

В упътването пише да се почиства от време на време затова питах , понеже не можах да го видя къде е .

# 470
Да се отчета и аз -днес мина техник-не била отчитала грешки сушилнята,ни реши да смени платка,че ако там има проблем със софтуера-нямало да отчита грешка.Ще съм благодарна ако ми кажете тези които сте с Бош-на колко време стартират програмите памук-екстра сухо и микс....
А какви времена са дадени в книжката?

Времена не са дадени по програми...,но в стойностите на потребление 203 мин за 8 кг и 122 за 4 кг.-Техника днеска казва"ами те грешно са посочени"При мен стартира на 4.26 и 2.15...което пак е над това в книгата..Лошото е,че не съм обърнала внимание дали на толкова стартираха в когато я взех...но реално и точно толкова време суши..на 5 кг за памук и 3 за микс.И после пак се налага досушаване...Sad
Аз импрегниране на съм ползвала..пробвах веднъж easy -care но нещо беше кратка и не изсуши..тук може и моя да е грешката-не се ориентирах какво се суши на тези програми Simple Smile

Кой модел е тази сушилня? Има ли сензор за влажност? Това на колко стартира съвпада ли с реалното време на сушене?
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTH85290BY/p/683897   модела...Да има сензор за влажност и съм го чистла с влажна гъба както пише.На микс-а 100%.На памука 4 кг 3.50;5-6 кг точно толкова....И после досушаването.

Този техник провери ли въздуховодите дали не са задръстени? Фините настройки за степен на сушене направени ли са? Да не сушите хавлиени кърпи с разни тънки тениски и блузи? На колко оборота ги центрофугирате?

# 471
  • Sofia
Здравейте!Предстои ми покупка на сушилня.Досега не съм ползвала.Няма да я използвам постоянно, защото имам къде да суша .Само през зимата най-вероятно или ако искам нещо по-бързо да изсъхне. От тази гледна точка заслужава ли си да купувам по-скъпа сушилня или мога да мина с по-евтин вариант? Пералнята ми е Бош,ако това има значение.

# 472
Здравейте!Предстои ми покупка на сушилня.Досега не съм ползвала.Няма да я използвам постоянно, защото имам къде да суша .Само през зимата най-вероятно или ако искам нещо по-бързо да изсъхне. От тази гледна точка заслужава ли си да купувам по-скъпа сушилня или мога да мина с по-евтин вариант? Пералнята ми е Бош,ако това има значение.

Вземете си с Термопомпа, защото сушат на по-ниска температура, не свиват и не мачкат дрехите, имат и по-ниска консумация на енергия. Това са ползите от сушилните с термопомпа, които съответно са и по-скъпи от тези Без термопомпа. Вие си преценете, има и варианти на Беко с термопомпа като по-евтин вариант 700-800лв. Иначе започват от 900лв. повечето.

# 473
petiaivanov-не е проверил въздуховодите-провреката беше пускаше нещо/самотестване/ на дисплея на сушилнята и после ако покаже грешка щеше да види каква е.Това било вградено в сушилните бош-проверявали всичко и запаметявали проблеми-така или иначе от там -нищо.Не слагам такава смес от пране Simple Smile Центрофуга -1000 об.И няма фини настройки както си е от магазина.

# 474
petiaivanov-не е проверил въздуховодите-провреката беше пускаше нещо/самотестване/ на дисплея на сушилнята и после ако покаже грешка щеше да види каква е.Това било вградено в сушилните бош-проверявали всичко и запаметявали проблеми-така или иначе от там -нищо.Не слагам такава смес от пране Simple Smile Центрофуга -1000 об.И няма фини настройки както си е от магазина.
Ами оправи  си и фините настройки де. Важно е. Имаш такива.

# 475
Коя сушилня си заслужава:

- SAMSUNG DV80M5010QW/LE 8кг за 930лв

- Candy GRAND'O VITA GVS H9A2TCE 9кг за 680лв

- HOTPOINT ARISTON NTM-1081EU , 8кг за 665лв

И трите са с термопомпа.

https://www.emag.bg/sushilnja-candy-grand-o-vita-9-kg-klas-a-ter … tce/pd/DDB84NBBM/

https://techmart.bg/product/product/details/12922/category/712/lang/1

https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … ston%20NTM-1081EU

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 14:05 от zumbaio

# 476

Какви фини настройки имаш предвид? и Къде да се търсят?Единственото което може да се регулира е от каква центрофуга излизат,сила на звука .

# 477

Какви фини настройки имаш предвид? и Къде да се търсят?Единственото което може да се регулира е от каква центрофуга излизат,сила на звука .
Останах с впечатление, че това е твоята сушилня:

https://media3.bosch-home.com/Documents/9001325574_A.pdf

Ако е тя, погледни внимателно 27 страница.

# 478
Да тя е.Не разбрах,че това имаш предвид под фини настройки Simple Smile .Значи това което съм писала /за дългото време и досушаването/е на зададено макс.сухо-3 слънца.За другите опции-лесно гладене и щадящ изобщо не ги ползвам-а те допълнително удължават времето на сушене.Отложения старт -не съм го пробвала,а за удълженото време-няма нужда да става 5-6 часа Simple Smile.

# 479
reninel  пробвай да пуснеш сушилнята само на програмата за памук , без никакви слънца и виж за колко време ще ги изсуши .
Според мен това което си написала е много време за сушене .

Общи условия

Активация на акаунт