АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 980
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Весели празници, момичета, надявам се да си изкарвате добре и най-вече да сте здрави! Simple Smile

Peanut, от купешките изобщо не се притеснявай. Дори по панагюрски да ги правиш, ако не са съвсем течни пак са преминали термична обработка. Най-лошото, което може да се случи е салмонелоза, но тя се развива бързо и е страшна за теб, не и за бебо. Влиза се в болница и там те оправят. Аз домашни ядох даже, добре сготвени естествено. При домашните продукти рискът е много по-висок за всякакви паразити, никой не ги контролира. Но пак - ако е опечено, не се притеснявай. Аз ядох едни домашни бургери преди няколко дни и ми се възобнови токсо страхът като видях, че са леко розови по средата. Обаче не бяха сурови - консистенцията на каймата в средата си беше същата като на опечените. 10 минути на страна ги беше правил моят човек и много внимателно ги беше гледал. Мина ми паниката за 15тина минути Simple Smile

Аз имам две текущи глождещи теми. Празниците минаха доста досадно, защото на 24ти вечерта се разболях от върлуващото настинка/грип, на 25ти нещо хормоните ми дойдоха вповече и ревах много. Та от 25ти усещам бебо по-рядко. Вчера цял ден не си спомням да съм го усещала, вечерта се размърда. Днес няколко пъти, лекичко. Знам, че броят движения още не е показателен, но нещо съм нервна тези дни, до вчера 5 дни бях затворена вкъщи, липсва ми йогата и т.н. Това е първото.

Второто - както пишках и приключих, станах и на пода се изляха 3-4 капчици. Проверих и не идваха от уретрата, а сякаш от влагалището. Това пак беше вчера вечерта и се вкарах във филм за околоплодните води. Бебо май се е преместил и ми натиска пикочния мехур, но знам, че единственият начин да съм сигурна, че не изтичат околоплодни води малко по малко е да отида на лекар и да тестват. Не ми се дават пари за спешен преглед, но едва ли ще се успокоя сама Sad

# 346
  • София
AllegraA, по втория въпрос - така съм от 15та седмица, на приливи и отливи. Понякога си сменям бельото по три пъти на ден. Аз също не мога да преценя дали е от уретрата, или от влагалището. Аз също мисля, че е от натиск върху пикочните пътища - сякаш нещо остава по каналчето и при ставане и размърдване се ...доизкапва....
Бях се филмирала и аз ужасно, предвид предишните ми преживявания. И нормално бих те посъветвала да отидеш на преглед, но конкретно помппвод изтичане на води няма как да те успокоят - единия тест с реактив дава толкова често положителни резултати, че избягват да го ползват. Единственото, което могат да погледнат, е има ли достатъчно количество околоплодни води, което не е показател - защото при мен миналия път имаше достатъчно, ама.....
Накратко, ако можеш, опитай да не се тревожиш. Ако не, иди все пак да те видят. Със сигурност иди, ако се засили.
Пак ти казвам, а съм така от месеци, дано това поне малко те успокоява.

# 347
  • София
AllegraA, по втория въпрос - така съм от 15та седмица, на приливи и отливи. Понякога си сменям бельото по три пъти на ден. Аз също не мога да преценя дали е от уретрата, или от влагалището. Аз също мисля, че е от натиск върху пикочните пътища - сякаш нещо остава по каналчето и при ставане и размърдване се ...доизкапва....
Бях се филмирала и аз ужасно, предвид предишните ми преживявания. И нормално бих те посъветвала да отидеш на преглед, но конкретно помппвод изтичане на води няма как да те успокоят - единия тест с реактив дава толкова често положителни резултати, че избягват да го ползват. Единственото, което могат да погледнат, е има ли достатъчно количество околоплодни води, което не е показател - защото при мен миналия път имаше достатъчно, ама.....
Накратко, ако можеш, опитай да не се тревожиш. Ако не, иди все пак да те видят. Със сигурност иди, ако се засили.
Пак ти казвам, а съм така от месеци, дано това поне малко те успокоява.

Ееее, наистина ли избягват да правят теста?! Аз на това разчитах - поне ако е отрицателен да се успокоя..
Мелодия, ти също се следиш в Токуда, нали? Там ли са ти гледали околоплодните? И аз там мисля да отида, така или иначе съм се ориентирала към болницата за раждане и още си търся доктор Simple Smile

Иначе - да, поуспокоих се.. че не съм сама. От друга страна ми се струва много рано за такива проблеми. Досега бременността ми е безпроблемна и имах възможност да и се наслаждавам. На 25ти сякаш всичко се преобърна. Дали защото казахме на по-далечни роднини, пък не всички от тях да са се зарадвали искрено.. Не съм суеверна, ама определено се чувствам по-зле и по-притеснена и така и реагирам на някакви физиологични процеси..

# 348
  • София
Да, в Токуда, но тогава наистина беше много сложно...
Аз се следя при Герганова, харесвам много и Атанасова, и Нашар. Всички от АГто там са ми правили някакви неща, от преглед до оперяция, и има само един-двама от тях, които не харесвам. Според мен който и да избереш, няма да сбъркаш. Имаш ли си фаворит ?
Иначе, не е рано за всякакви проблеми:) Влизаме в третия триместър вече Simple Smile При мен много от нещата се проявиха много ряно, защото предишмата ми бременност беше 6 месеца преди тази и завърши в пети месец, и сега сякаш тялото ми знаеше какво прави и бързо-бързо мина доста напред.
И предвид хормоните, напрежението и притесненията, нормално е да се чувстваш разстроена понякога. Ще мине. Гуш.

# 349
  • София, България
Алегра, опитай се да се успокоиш Simple Smile Ако наистина държиш на прегледа, отиди. Все си мисля, че само лекарите ще успеят да те успокоят Simple Smile Но има мноооого филми, в които можем да се вкараме, не само околоплодните води. Вероятно сега хормоните ти бушуват и това те кара да влизаш в такива размисли за околоплодни води и т.н. На мен понякога така ми изтича нещо отдолу дори само като си лежа. Мисля, че е някакво бяло течение воднисто, но може и да е пишкано Joy та мисълта ми е, че в една статия четох, че сега течението стая а много воднисто и е напълно нормално.

За яйцата, прави сте, наистина. Домашните май са по-зле. Ама аз понеже домашни съм яла все от близки хора, които си гледат кокошки и не съм мислила по този начин, че може да са заразени с нещо...

# 350
Привет и от мен!
Това с "подмокрянето"😠 го има и при мен, и то от самото начало. От известно време схванах, че когато пишкам не трябва да ставам веднага- като изчакам, излиза още малко. И въпреки това пак сменям бельо по 2-3 пъти на ден. Отскоро забелязвам, че се появи и леко млечнобяло течение, пак воднисто. Пускам си МБ веднъж месечно и са чисти.
Днес бях на ЖК, 22г.с.+ 4 дни.
Докторката я нямаше и някакъв друг ме прегледа набързо. Изкара, че единия близнак изостава с една седмица. Досега винаги и двата са си отговаряли на дните, вкл. и на прегледа ми в Пловдив преди 20 дни. Надявам се, че днес този от нашето градче просто не го е премерил правилно. Така или иначе на 4 ян. пак ще съм в Пловдив, там по вярвам.
Другото интересно е, че за 1 месец не съм качила изобщо кг, даже малко съм върнала. Това, като го прибавя към изоставането, си е достатъчен материал за притеснение😕

# 351
Весели празници и от мен живи и здрави.
Да на 24 ме изписаха от болницата, в 24 седмица съм, имам си контракции, но лежа ставам само до тоалетна и да хапна. На 3 съм на преглед да видим как вървят бебчовците и серклажа как е.И аз като теб Melodiq чакам да минат поне още 3 седмици и да кажа оххх поне малко да си отдъхна и да не съм на тръни.

# 352
Аз също съм в групата на изпускащите повече течност и този проблем не е отсега. Моето АГ каза да правя някакви упражнения за стягане, щели да помогнат и за раждането после, категорична беше че е неволно изпускане на урина. Не съм правила никакви упражнения още, но съм забелязала че при мен нещата се успокояват вечер, а сутрин е най-зле.

# 353
Purple_Peanut спокойно си яж яйца. Ако ги ядеш варени гледай да са по твърдо сварени. На ме АГ-то ми също преди месец ми каза да ям повече яйца и аз си хапвам Grinning

AllegraA аз за мое успокоение бих звъннала на следящата ми лекарка/лекар. Напоследък и аз също имам едно постоянно мокро усещане, което мисля да коментирам с лекарката си на 4 януари.

Melodiq при мен също се появяват едни гадни киселини и ми става на моменти много тежко. Уж внимавам какво ям, но пак си се появяват. Също така от киселините понякога ми става лошо и ми държи така по цял ден. Установих, че като дъвча дъвки  и ми минава лошото Grinning

Да се похваля от вчера започнах 7 месец  ако не се лъжа в сметките ми Hug

# 354
  • Пловдив
Аз имам зловещи киселини.. Направо гърлото ми изгаря пробвах с орехи и помагат не сурови хапнах 2,3 ореха и край ама за кратко де 😁

# 355
  • София
Минавам само да се похваля, че избрахме креватче. Изобщо не съм си представяла, че ще се спра на кошара, а не на дървено легло, обаче страшно я харесахме : https://www.bebestars.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD/ba … -841-186/?lang=en
Предлага се във Вис Виталис, много е стабилна, изобщо не е паянтова както аз си представях, със собствено матраче си е, доста широка...с две думи, отговаря ми на всички критерии Simple Smile Ще почакам още малко да видя дали няма да пуснат някакво януарско намаление, но поне знам, че креватче, количка и столче за кола сме избрали, пък купуването - лесно Simple Smile

# 356
  • София
Момичета, благодаря ви за включванията. Сякаш се поуспокоих и ще си дочакам ЖК в началото на януари и естествено ще споделя за течовете. Притеснявах се, че състоянието ми е спешно и трябва да отида някъде сега, но течението сякаш понамаля Simple Smile

Melodiq, мислех си за Ана Богданова.. При мен проблемът е, че искам да имам доверие на лекаря, че подкрепя нормалното раждане, а на отворените врати на Токуда Атанасова беше много искрена и си призна, че няма лекар, който да обича естествените раждания - по ясни и практични причини. И все пак - самата тя водеше лекцията след едно естествено и едно секцио. Иска ми се като така и така ще плащам за условията и неонатологията (ако недай си боже нещо стане), да намеря и лекаря, на когото ще имам доверие. Единственият начин е да си записвам пробни консултации и така да придобия впечатления.

Сигурна ли си, че тази кошарка наистина е за до 3 години, както пише? В Дундьо ми казаха за подобен модел, че е до 1 година. И на мен ми харесват най-много такива модели, но ми се иска да изкара поне 2 години и чак тогава да мислим за обзавеждане на детската..

# 357
  • София
AllegraA, течението продължава ли още? Ако е само след ходене до тоалетната, спокойно бих игнорирала, но ако непрестанно тече, може би наистина е по-добре да те видят...
Откровено казано, още не съм коментирала с лекаря ми типа на раждане, защото бях изцяло окупирана с това дали изобщо ще успея да добутам бременността до където трябва, но не мисля, че ще има проблем за нормално раждане - със сигурност си водят и нормални раждания и не мисля, че агитират за секцио, ако няма причина. И, честно казано, не си обяснявам коментара на Атанасова....Разбирам какво е имала предвид, но наистина не мисля, че поставят собственото си удобство над доброто на пациента, съдейки и по моя предишен опит - избраха метод, който беше по-сигурен за моето здраве, но по-неудобен за тях, защото действието можеше да започне да се развива по което време си реши (беше си баш нормално раждане), вместо да ми набият системите с окситоцин - общо отне 40 часа, в които те бяха на stand-by, вместо да приключим за час със системите. Така че, наистина не вярвам.
За креватчето, според мен са написали до три години, защото то се преобразува в кошара за игра, която би могла да се ползва до такава възраст. Иначе легълцето е голямо и стабилно, но тригодипните деца са вече много активни и не вярвам, че биха стояли в подобен вид легълце. За двегодишно - зависи от детето, ако е по-кротичко, би могло. Синът ми около тази възраст вече се опитваше да прескочи високата решетка на дървеното си легло. ако имаш интерес към подобно легло, бих ти препоръчала да отидеш да го разгледаш - опредлено е доста по-стабилно и широко от останалите подобни модели, които видях, а цената му е почти двойно по-ниска.

# 358
  • София
Melodiq, мерси за загрижеността Heart Exl

Онова изтичане беше еднократно след тоалетна. Иначе и аз като Purple Peanut сякаш усещам изтичане, отивам да гледам, но има много малко количество, което повече прилича на течение. А течението ми е по-воднисто от няколко месеца. Всъщност на моменти е по-воднисто, на моменти си е нормално - бяло-жълто с характерния мирис на лактобацили.

Qsxza, аз правя такива упражнения вече от 2 месеца Simple Smile Пиши, ако те интересува как се правят, то и в нета пише.

Purple Peanut, как върви йогата? Аз ходя на няколко места, но от тук съм изключително доволна: https://gayatriyogastudio.net/. Нямам търпение да дойде НГ и да подновя. Инструкторката Вели е страхотна и досега все сме били само двете, на частен урок Simple Smile

mimmmozka, честит 7ми месец! Супер вълнуващо! Аз си изчислявам, че влизам в 7ми в 27ма седмица Wink

# 359
  • София
Някой знае ли каква е цената на секцио в Токуда?

Общи условия

Активация на акаунт