Любители на котки ТЕМА 126

• 25 779
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • на брега на морето
Шарки, мъжките се кастрират към годинка някъде. Барни не е ли по-малък?

# 526
  • София
От това, което изчетох, може след 2рия месец. Барни е ориентировъчно роден на 01.09.2018 (намерихме го на 10.11.2018, а тогава е бил на видима възраст 2.5 месеца, реално може и повече, но няма как да знаем (бездомен, недохранен, с вътрешни паразити). Ветеринарите се опънаха първоначално, после ни записаха час за началото на януари. Казаха, че трябва да има 3 седмици след ваксина. Иначе при мъжките било 10-15 мин процедурата, без интубиране, затова и по-леко се освествали след упойката. Не искам да чакам момента с припикаването на територията, нито да го чакам да стане огромен котарак (в клиниката днес имаше едно "прасенце" около 7-8 кг., направо страховито голямо).

# 527
Аз с бродлайн обезпаразитявам. Доколкото знам и другите момичета. Сега виждам, че е на добра цена в Стефанов.
Броудлайн е най-доброто за котки, най-всеобхватно.
Но над 20лв. за един брой пипета и то за ниските килограми до 2.5, изобщо не е добра цена!!! Аз вземам три пипети за над 2.5кг.  за цена под 50лв.!

# 528
Колко често обезпаразитявате ?

# 529
Всеки месец. Почиваме декември, януари и февруари. Тогава слагам пипета само за външни паразити.

# 530
Предполагам не е вредно на всеки 30 дни ?

# 531
При положение, че котето не излиза от вкъщи мисля, че изобщо не е добре да се обезпаразитява всеки месец. Все пак доста се натоварва черния дроб.

# 532
  • София
На 2-3 месеца. Не съм забелязала нужда да е по-често.

Шарки, по мои разсъждения, организма изгражда имунитет срещу повечето заболявания за които се ваксинира.
Поне при човешките ваксини е така, защо прикотешките не?
Освен ако не говорим за грип, което пак е малко така-така, защото не знаеш какъв щам ще лепнеш.
Освен това моите котки са най-общо домашни, с не прекалено голям риск от заразяване, затова смятам да не ги тровя излишно.
Но това са мои разсъждения на база четено и осмислено.

Най-голям шанс за заразяване има коте оставено в клиника, с отслабен имунитет. Не се знае какво носи бездомното му другарче от съседната клетка.

# 533
  • На плажа
Аз с бродлайн обезпаразитявам. Доколкото знам и другите момичета. Сега виждам, че е на добра цена в Стефанов.
Броудлайн е най-доброто за котки, най-всеобхватно.
Но над 20лв. за един брой пипета и то за ниските килограми до 2.5, изобщо не е добра цена!!! Аз вземам три пипети за над 2.5кг.  за цена под 50лв.!
Може ли да споделиш от къде ги купуваш?

# 534
Благодаря ви за информацията.

# 535
Предполагам не е вредно на всеки 30 дни ?

Аз обезпаразитявам с комбинирана  пипета за вътрешни и външни паразити. Действието и е 1 месец. Хапчета не давам.

# 536
  • Варна
Здравейте. Много много съм развълнувана от новия член на семейството. Казва се Шери и набързо ще ви разкажа как се събрахме с нея и следователно питанките ми Simple Smile
Та... една вечер слязох до магазина за хляб... точно излизах и на входа ме посрещна мяукащо създание..беше любов от пръв поглед... Тук само ще вметна, че никога не съм искала да имаме котка вкъщи, не съм си го и помисляла /голяма грешка/ ... Проблемът беше, че мъжа ми е малко предубеден към животни вкъщи и трябваше да измисля как да я прибера... И вкарах тежката артилерия..дъщеря ми /4,5г/. Качих се и я взех да ѝ покажа котето и ѝ казах, след като се качим горе, да мрънкаме за котето. /Не ме съдете за манипулирането Grinning /. За щастие не се наложи много да мрънкаме.. Мъжа ми слезе да я види и.. о, коледно чудо..каза вземаме си я. Тъй се събрахме с Шери, един пакостлив и невероятно гальовен ангел, на около 3-4 месеца.
Заведохме я веднага на лекар. Видимо имаше проблем с окото, което ни обясниха, че е Херпа вирус. Изписаха Макситрол за очите и нослето и хранителна добавка. Сега е доста по-добре, но киха и подсмърча от време на време. Сблъсквали ли сте се с този вирус? Ако да, колко време продължава?
Другият ми въпрос е, относно тоалетната ѝ.. Сложих я в банята ..и е  относително широка. Е да, ама като започне да рови и цялата баня става "красива". Мога ли изобщо да се справя с това?
И последно, към момента Simple Smile
Колко често къпете писаните ?
Извинявам се, ако съм задала глупави въпроси, но съм много нова в съжителството с писани Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 13:42 от shery14

# 537
  • España
И Лиса рови много, добре че имаме една малка тоалетна, която почти не ползване и съм й сложила там пясъчника.
Мета по два, три пъти на ден там. Замислям се за покрита котешка тоалетна

# 538
Здравейте. Много много съм развълнувана от новия член на семейството. Казва се Шери и набързо ще ви разкажа как се събрахме с нея и следователно питанките ми Simple Smile
Та... една вечер слязох до магазина за хляб... точно излизах и на входа ме посрещна мяукащо създание..беше любов от пръв поглед... Тук само ще вметна, че никога не съм искала да имаме котка вкъщи, не съм си го и помисляла /голяма грешка/ ... Проблемът беше, че мъжа ми е малко предубеден към животни вкъщи и трябваше да измисля как да я прибера... И вкарах тежката артилерия..дъщеря ми /4,5г/. Качих се и я взех да ѝ покажа котето и ѝ казах, след като се качим горе, да мрънкаме за котето. /Не ме съдете за манипулирането Grinning /. За щастие не се наложи много да мрънкаме.. Мъжа ми слезе да я види и.. о, коледно чудо..каза вземаме си я. Тъй се събрахме с Шери, един пакостлив и невероятно гальовен ангел, на около 3-4 месеца.
Заведохме я веднага на лекар. Видимо имаше проблем с окото, което ни обясниха, че е Херпа вирус. Изписаха Макситрол за очите и нослето и хранителна добавка. Сега е доста по-добре, но киха и подсмърча от време на време. Сблъсквали ли сте се с този вирус? Ако да, колко време продължава?
Другият ми въпрос е, относно тоалетната ѝ.. Сложих я в банята ..и е  относително широка. Е да, ама като започне да рови и цялата баня става "красива". Мога ли изобщо да се справя с това?
И последно, към момента Simple Smile
Колко често къпете писаните ?
Извинявам се, ако съм задала глупави въпроси, но съм много нова в съжителството с писани Simple Smile

Котките ги къпя само като ги взема. Те сами се къпят. Котешка тоалетна не съм купувала никога, а от домашнши потреби вземам правоъгълен леген дълбок над 15см. Котешките тоалетни са малки и плитки и не ми харесват. Вируса ще го израсне не спирайте лечението, упорит е.

# 539
  • Варна
Честито ви коте Simple Smile
По въпроса с къпането подкрепям - котките не се къпят. Т.е. те си поддържат хигиената самички. Първия ни котарак навремето го къпехме, защо сме го причинявали и на него, и на нас нямам идея. Но тогава нямаше форуми, интернет, така бяхме решили, че е редно Crazy
За тоалетната - вземете закрита, тип къщичка. Аз съм решила да взема такава на Кетя за Коледа. Иначе става пясък навсякъде и трябва да мета по сто пъти на ден. Със закритата няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт