Августовски бебчета 2018 тема 3

• 70 097
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Тази статия нещо ми е странна. Картофено пюре- след 7-ми месец . Ние сме на 4 и 10 дни, та аз почнах с картофеното, защото сме склонни към диария.. и какви са тези S лъжички? И не пише в какво съотношение трябва да е пюре/ АМ .

# 226
И аз захранвам от два дни. Започнах с картоф. Харесва ѝ определено. Но относно плодовете, някъде пишеше, че с тях не се замества хранене, а по-скоро се дават между храненията и могат да се смесват с каша. А кашата се въвеждала поне 3 седмици след началото. Малко ми е ядрена физика

# 227
Тази статия нещо ми е странна. Картофено пюре- след 7-ми месец . Ние сме на 4 и 10 дни, та аз почнах с картофеното, защото сме склонни към диария.. и какви са тези S лъжички? И не пише в какво съотношение трябва да е пюре/ АМ .

Щом сте склонни, започни с оризова каша, не картоф. Картофа е лепкав и труден за първа храна. И за втора, и за трета ...

"С" лъжички са нормалните бебешки лъжички, които се ползват не за самостоятелно хранене на бебето - за самостоятелно са много къси и по-широки.

Съотношението е каквото си искаш и както му харесва на бебето.

# 228
Момичета да попитам, ме не съм много запозната с това захрранване. Какво се има впредвид изцяло заместено хранене с пюре. По-скоро , това пюре , което замества цяло хранене с каква консистенция е 50% картоф, 50% мляко ли ? И още един въпрос след като съм въвела картоф и е стигнала до 10 лъжички да речем и въвеждам тиква. Давам само 1 лъжичка тиква и мляко или 1 лъжичка тиква, 9 лъжички картоф и мляко?
Аз не слагам мляко в пюрето. Давах по една лъжичка и с всеки ден увеличавах  като естествено си дохранваш после с мляко .Така около седмица докато започна да се наяжда само от пюре без да дохранвам с мляко.Това е заместено хранене.

# 229
Хах, следя една друга група и чета мненията. Изведнъж един начин на изразяване ми изглежда супер познат и ми изниква асоциация със Салсиша. Поглеждам - постът е неин Grinning

# 230
😂 нея няма как да сбъркаш.Рядко срещани са такива хора като нея.Рязка и дръзка.Харесвам такива хора каквото мисли го казва.

# 231
Тери, не мисля, че това, което казваш за пюрето е ок. До една годинка знам, че не трябва да е постно. Тоест или на зеленчуците масло, или жълтък или месо. Или някакво мляко. Като заместиш и следобедното то това дете как ще си набавя мазнини?

# 232
Тери, не мисля, че това, което казваш за пюрето е ок. До една годинка знам, че не трябва да е постно. Тоест или на зеленчуците масло, или жълтък или месо. Или някакво мляко. Като заместиш и следобедното то това дете как ще си набавя мазнини?

Да,слагам по малко масло.

# 233
Аз имам книжка с всякакви  рецепти за захранване написани последователно с какво е добре да се започне как се приготвя, кога се дава, кога какво се въвежда и оттам смятам да се водя (ново издание е), но възнамерявам малката да има поне 5 навършени месеца, че даже 5.5.

Имам още почти два месеца да се образовам, че ми е някаква извънземна наука засега.

# 234
  • София
Каква е тази книжка?
На мен педи вчера ми каза да почвам да чета че след другата консултация трябвало да захранвам а той тогава ще е на пет месеца. Ако зависеше от нея и сега трябва да почна. Според нея бебета на Ам най-късно до 5 трябва да почнат да се захранват, ако е на кърма 6/7
Но и на мен това ми се вижда мн сложна наука 😂😂😂

# 235
101 въпроса за детското хранене се казва, педиатърката ми я даде, 2018 е издадена, т.е. не е по схемите със сокчета от 3 месец и т.н.

Няколко статии също много подробни съм си набелязала от интернет.

Че то навсякъде пише, че бебето независимо дали е на АМ или кърма е препоръчително даже около 6 месец да се захрани, на едно място бях срещнала, че бебе на АМ можело да се захрани и по-рано към 4 или 5 месец.

Ние ходим на две педиатърки едната е тази по ЗК, която мери, тегли слага ваксините, другата е неонатоложката при, която се роди бебето ми.

Тази по ЗК е old school иска сега като стане на 4 месеца и половина да започна със захранването, другата ми казва да изчакам до 5.5 месеца освен ако детето не покаже признаци, че се нуждае от друга храна по -рано.

На 29 Декември ставаме на 4 месеца.

# 236
  • София
На мен педи ми каза да чета основи на здравословното детско хранене от 0 до 3
И до др път да съм я прочела
Чувствам се като в училище 😃😃  Тя не е мн old school но от време на време с някои неща доста ме дразни и мисля да я сменям и аз.

# 237
На Маги Пашова много хвалят книгата. Иначе аз мисля да започна като стане на 5м и 13 дни (че се пада събота и таткото да си е вкъщи 😬😬 ), защото ми се иска към 6-тия да имаме заместено.

# 238
Имах намерение да чакам до 5 месец, но моето момче започна да слюнлоотделя като ни гледа как ядем и само в масата се звери, та малко импромпту и подходящо като за второ дете беше захранен с печена тиква направо от тавата на 4.5 Wink. Обаче много му хареса и вече 3 ден яде тиква и сладък картоф след кърмата и ако го оставиш, би изял огромни количества. Така че и ние започваме. Следващи зеленчуци са пащърнак, тиквичка, морков.

# 239
Ние започнахме, защото освен многото слюнка, започна да се буди пак на 2 часа (това го правеше с предишното мляко накрая, явно не я засищаше), освен това започна да яде по 1100 мл на 24 часа.....което е мнооого. Говорих с педиатърката и тя каза да започвам в такъв случай. Само че да започна с картоф. Днес е трети ден и акото е много твърдо, ще минаваме на тиква след някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт