Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 571
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • Bарна, морето, сините вълни
Днес Мони става на 40 дни, ходихме на църква, много блажено си спинкаше а аз я плашех, че дядо поп ще я разплаче, а то дори не беше дядо, а по-скоро батко поп. Joy
Нашия тати обаче е почнал да се разболява, на работата му имало хремави и кашлящи, дано не ни зарази. Пие чайове и антибиотик, дано бързо се оправи.
Ето я и девойката
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 11:39 от despicable

# 616
despicable, модерна дама 😁 и каква усмивка пу пу😍
За секрета от носа, предполагам мога да отида направо в лабораторията с малката и да й вземат? И после случайно ако излезе нещо, тогава да се чуя с педиатърката, защото не я знам тя дали ще ни прати. За тях явно е нормално да има сополи 🙄
Ние сме с безконтактния на NUK и не съм доволна. Също си показва някакви негови температури,  то има и хиляди условия като я мериш темп с него. Мъжа ми беше счупил нашия термометър с живак и след това купихме такъв с галий. Май него ще пробвам, ама да не ни се налага да го ползваме много много 🙏

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 11:37 от KikiMoon

# 617
Fossy, сподели дали си доволна от термометъра. Малко ме притеснява това с блутута; това че бебо ще има цял диск залепен за него, а при колики малкия яко рита и маха с ръце, свива се..; както и това че ще го гледам нон стоп.
Аз уж сравнявах, двата термометъра, които имам и даваха еднакви стойности, но днес ми даде отклонение, насочен към ухото, челото и в дупето.

# 618
  • София
При нас снощи изхождането беше идеално, ама като се има предвид, че ака гъсто заради АМ, значи и при нас малко е оредяло. Също забелязах къркорене на корема снощи, но поне коликите ни подминаха. Днес вече май нищо му няма, хили се, гука си и спи спокойно, не нервничи.
Ми_д мерси за термометъра, ще го разгледам и може и да се наканя да си купя нов електронен. Сега ми казаха да сменя батериите, че ако са тръгнали да заминават прави така. Ще пробвам това първо, в началото уж мереше вярно има логика да е от батериите. Това Myki care изглежда добре, ама също не мога да си представя да го оставя с това нещо закачено за бебето. Все се каня да питам педиатърката с какъв е и все забравям! Сигурно след толкова години работа, все е намерила точен..

# 619
аз съм недоволна бясна от търновските лекари-включително и от педиатърката..... в момента алекс пие малтофер и има страшни колики защото е с нисък хемоглобин..... и то защото мама я изписъка с нисък хемоглобин и като е пил изцедената ми кърма в началото се е спаднал и неговия.... ама някой да ме предупреди-чак сега го открихме- а е можело да се вземат мерки по-рано... може това да е логично, ама аз не съм длъжна да се сещам за всичко.... мрън мрън мрън

# 620
За MykiCare - ще споделя когато имам наблюдения. Уверяват ме, а и в БГ-Мама има цяла тема за това, че не се усещало изобщо. Наистина е доста мъничко нещото, а и е тъничко. С лепенка не мисля, че ще се усеща, наистина. То това му е целта. Не правя реклама, само да кажа, наистина Simple Smile Просто в него ми е надеждата. Кики, за НУК една докторка, която идва по спешност вкъщи (в полунощ, заради каката) беше казала, че трябва едва ли не през седмица да му се сменя батерията, защото и при най-малкото изтощаване на батерията не отчитало правилно. Плюс това наистина имаше безброй условия, при които трябва да мериш температурата Sad А струва маса пари!

# 621
  • София
Аз бях писала преди, че съм взела Myki Care, че даже го и пробвахме и съм доволна.
ММ беше болен тогава и му го сложих на него за няколко часа. Паралелно мерихме и с галиев и нямаше отклонения. Хубавото на приложението е, че може да въведеш повече от един човек, т.е. едно устройство може да се ползва и от трима ни. Когато телефона не е в едно помещение с термометъра се губи обхавт. После обаче като се приближи, липсващата информация се попълва автоматично. Допълнителната джаджа се включва в контакт в стаята с бебето, мушкаш я в зарядно от телефон например. Много лесено се свърза с Wi-Fi в жилището и след това хващаш сигнал, където и да ти е телефона.
Пробвах го и на Тео, нищо че нямаше температура, но ме беше страх да не прихване нещо от баща си. Когато спеше температурата му беше под 37 градуса, но при много мърдане и рев се покачваше до към 37.2-37.3.
Докато беше залепен на него не е проявил дискомфорт. ММ се оплака, че на него съм му го залепила на космите, иначе също не му е причинил дискомфорт.

despicable, жива и здрава да е момата Simple Smile

# 622
Ели, страхотна си! Благодаря ти за инфото! Аз същото прочетох в БГ-мама като отзиви, затова се обнадеждих и ги взех (два, за двете деца). Бая разцъках и аз приложението, създадох профили на децата и за нас с таткото, наистина е удобство това. Освен, че можеш да настроиш аларми за висока или ниска температура, която ти сама да прецениш каква да бъде (напр. над 38.5). Явно съм изпуснала отзива ти в темата, извини ме, но се радвам, че повтори Simple Smile Heart

# 623
Despicable, повтарям се, но не мога да се въздържа - много яка блузка, голяма ти е сладурана!

# 624
Днес бяхме на ваксинация 🙈 Направиха му 3 инжекции . Две в едното бедро и една в другото . За сега аз съм по зле от бебо зю . Толкова ми е притеснено все още как ще реагира организма му . За сега е добре няма температура . Има три лепенки и нищо не ни казаха за смяна и за нещо по специало което да се прави или не тези дни . На вас какво ви казаха за след ваксинацията? Тази вечер няма да го къпем . Освен за температурата за какво да следя ? Имаше малко повече сополи тези дни , но без температура ....дано всичко е добре .

# 625
  • Стара Загора
Днес бяхме на ваксинация 🙈 Направиха му 3 инжекции . Две в едното бедро и една в другото . За сега аз съм по зле от бебо зю . Толкова ми е притеснено все още как ще реагира организма му . За сега е добре няма температура . Има три лепенки и нищо не ни казаха за смяна и за нещо по специало което да се прави или не тези дни . На вас какво ви казаха за след ваксинацията? Тази вечер няма да го къпем . Освен за температурата за какво да следя ? Имаше малко повече сополи тези дни , но без температура ....дано всичко е добре .

Педиатърът как коментира сополите?
Ние сме на същия хал и се чудя как да подраматизирам пред нашата педиатърка, за да ги отложим малко, докато отшумят сополките.

# 626
  • София
Нашата педиатърка го проверява за сополи, гледа гърлото, мери температура и гледа тонуса му как е и настроението. Гледа как наддава и въз основа на всичко констатира, че ще му бие ваксина. Все пак ако кажеш, че те притесняват сополите и искаш да отложите според мен ще отложи. Как няма да се съобрази с твоето мнение. 

# 627
# 628
Аз го гледах преди около две седмици и наистина е вярно. Сега винаги я изчаквам да си каже какво иска. Grinning

# 629
Kivitome, Wow! Имам още 2 седмици да се възползвам от новата информация.
И аз я взимам тази жена. Това трябва да върви с консултант по кърмене още в родилното!

Общи условия

Активация на акаунт