Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 570
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Момичета, очичките на бебетата ви вече избистриха ли цвета си?

# 631
Момичета, очичките на бебетата ви вече избистриха ли цвета си?

Четох, че до 9я месец, могат да променят цвета си. На Борко все още са синички със съвсем малко кафеничкаво около ирисите( каквито са и моите), но таткото е с кафяви, тъй че....ще си чакам до края на 9я месец за да разбера, че и косата му беше тъмна като моята, като се роди, а после изсветля.

# 632
Очичките си седят същите все още , но пък започна едно здраво лигавене и ядене на ръчички. Залъгалката вече не е "оборотна".

# 633
  • София
И нашите очи си седят тъмно сини като на тати. Калин не си хапе ръцете, ама постоянно се плези и прави пяна. Четох, че като го сърби венеца се плези, ма нали е рано за тези зъби. Знам ли.

# 634
Десислава ще кажеш после дали са били зъбки. Мен ме съмнява, толкова рано да започнат, а и ако влезнем от коликоте илинпаралелно с тях в зъбите, ще си е малък ад...така че силно се надявам слюнченето при нас да не е от това. Иначе и Борко се слюнчи, яде си ръцете(главно когато има колики или напъва да ака), смуче палеца понякога, започва да разбира че има ръце вече, но и не отказва биба. Има едни на Томи Типи, те са му любими другите с по-малко зърно ги плюе.

# 635
Очите на малката са светли, но още не си личи ясно дали ще са сини или зелени, ама нали било и рано още. Иначе и тя започна да си лапа пръстите или направо юмручето и също се пени и пуска лиги.

# 636
Марина се плезеше много в продължение на седмица и накрая започна да казва агуу, буу и изобщо да се опитва да "говори".
Очите й са се променили от раждането но все още са мътни и с неопределен цвят.

# 637
Камен се роди с тъмни синьо-сиви очи. Сега са му зелено-кафяви, но според мен ще потъмнеят и ще станат кафяви като на баща му. Цяло чудо ще е ако станат синьо-зелени като моите. Баткото се роди  с ясни тъмно кафяви очи и все още са си същите.
За зъбите не е рано. Те няма да избият скоро, но плюнченето почва от рано.

# 638
  • София
И при нас много се плюнчи и смуче юмручета. Очичките са й тъмно кафяви според мен, но още са мътни.

# 639
И все пак ,пак да попитам след ваксинация да махна ли лепенките на другия ден и да намажа с нещо. Снощи беше мн тежко ,над 38 темп имаше сега пак 🙁даваме Calpol но после пак се качва . От днес има и диария но може да е от ваксината за рота . Казват че е нормално да е така но много му е трудно на детето..... Не знам как да му помогна

# 640
Момичета,ние имаме проблем с кърменето.От началото на седмицата когато суче Боби -дърпа,опъва гърдата,ръмжи,рита с краката.През цялото време на деня е кисел и нервен.Има дни обаче ,в които много повръща.Заради това нервничене по време на ядене и лошото му настроение след това смятам че нямам достатъчно кърма.На 07.01.19г.го претеглиха 5700гр.,което е доста.Но след това започва това киселене по цял ден.От днес му давам и АМ..Говорих с консултант по кърмене,не ми беше полезна.Гърдите ми се не напрягат преди кърмене -меки са.От мн време не изтича кърма от само себе си.Сега в 18 ч.ще яде и смятам да се изцедя и да видя какво ще излезе..Имала ли е някоя от вас такъв проблем,с първото дете не съм имала такива проблеми.

# 641
  • Стара Загора
Момичета,ние имаме проблем с кърменето.От началото на седмицата когато суче Боби -дърпа,опъва гърдата,ръмжи,рита с краката.През цялото време на деня е кисел и нервен.Има дни обаче ,в които много повръща.Заради това нервничене по време на ядене и лошото му настроение след това смятам че нямам достатъчно кърма.На 07.01.19г.го претеглиха 5700гр.,което е доста.Но след това започва това киселене по цял ден.От днес му давам и АМ..Говорих с консултант по кърмене,не ми беше полезна.Гърдите ми се не напрягат преди кърмене -меки са.От мн време не изтича кърма от само себе си.Сега в 18 ч.ще яде и смятам да се изцедя и да видя какво ще излезе..Имала ли е някоя от вас такъв проблем,с първото дете не съм имала такива проблеми.

При нас същото поведение при кърмене се дължеше на колики, чувах чак как къркорят червата. Кърмата може да я стимулираш с помпа,докато отшуми проблема. Цеденето няма да е показателно имаш или нямаш достатъчно. За два дни сримулиране ще се върне старото количество.

# 642
Моят се дърпа от гърдата когато гълта лакомо, но струята е силна и се дави, чува се и как гълта въздух. Но това не е на всяко кърмене.

# 643
Това, че са меки гърдите според мен не означава, че нямаш кърма. Аз с помпа не се цедя от самото начало. Само когато ми се наложи да излизам без бебето, което е много рядко. С помпата изцеждам не повече от 40 макс 50мл. Гърдите ми текат само когато започвам да я кърмя и от едната гърда леко започва да капи. През останалотп време не текат и са меки. Не дохранвам с АМ. Качва добре.
Вчера за първи път отказваше да суче. Плачеше и се ядосваше и не искаше да засуче. Накрая заспа. След 5 часа се събуди яде за 5 мин само от едната гърда и другата пак я отказа. Сутринта отново се повтори това. Сега вече яде нормално. Според мен е период. Не се отказвай.

# 644
Направих пробно цедене-120мл,което май е ок?Засега няма да дохранвам повече с АМ.Но защо е това дърпане и опъване?

Общи условия

Активация на акаунт