GoT 32 - Not today..

• 44 373
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • Lost in a fairytale ...
Е не беше случайно подвиването на коляно и признаването на Денерис от Джон. Той все пак до последно се бори, а тя за себе си беше права. В крайна сметка той се "предаде" след като тя ги спаси отвъд Вала и жертва дракона си.
А за идването в Дракона камък - все пак трябваше да подчертае превъзходството си пред Церсей.
Аз се чудя ако Роб беше изпълнил обещанието си и се беше оженил за дъщерята на Фрей как щяха да се развият нещата.
П.С. любима ми беше сцената, когато Аря си върна на Фрей, а втората любима ми е когато Санса осъди Бейлиш.
Понеже изгледах сериала за втори път (7 сезона за седмица 😳) и си припомних много неща, които бях забравила и се зарибих още повече за новия сезон. Simple Smile

# 376
  • София
В тийзъра ръката на Джейми ли е? И чий е мечът в снега?

# 377
Ръката е на Джайм, а меча на Джон. Аз изгледах 7сезон отново, и сега ги повтарям от първи, стигнах втори.

# 378
Хексе, много ме надъха мен този тийзър.
Перцето дали е за Санса?
Видях значката на Тирион също...
Мечът на Джон е ясен и ръката на Джайм.

# 379
  • София
Столът на Бран също се вижда, Иглата на Аря и тя.

# 380
Е не беше случайно подвиването на коляно и признаването на Денерис от Джон. Той все пак до последно се бори, а тя за себе си беше права. В крайна сметка той се "предаде" след като тя ги спаси отвъд Вала и жертва дракона си.
А за идването в Дракона камък - все пак трябваше да подчертае превъзходството си пред Церсей.

В Драконовата яма бяха заради Денерис. Тя поиска срещата, защото имаше да губи време с "примирие", при положение,че видя врага с очите си. И като истински "дипломат" не само закъсня, но и пристигна изключително агресивно. Не знам, но или Кит Харингтън е твърде лош актьор, или режисьорът не му е дал правилните насоки, или Джон не е особено доволен от закъсняващата Дани, долитаща на огромния си дракон. По-късно Джон настоя тя да пътува с кораб - не искаше така да се натресе и в Севера.
Скрит текст:
Физиономиите на Лиана и лорд Ройс безценни.Тя е известна с фразата:"Bear Island knows no king but the King in the North, whose name is Stark.", а той с:"На Таргариен не може да се вярва.Нито на Ланистър."

Те бяха отвъд Вала, защото тя искаше прословутото примирие - бяха заради нея. Джон беше спасен от Бенджен - поредният Старк, който го опазва - първо Нед, после Санса, последно чичо Бен. Джон се буди отново на нейна територия (неин кораб) , лежи гол и уязвим и тя там и говорят единствено за нейната загуба. За неговата нищо - това, че почти умря, това, че е загубил близък роднина - нищо, нито дума. Само за нея.
И после тя му обещава да му помогне и хоп - bend the knee, при положения, че Дани този път не поставя условия и има дълбоко лична мотивация - врагът уби едното й "детенце".
Решението на Джон е странно. Не може да се обясни нито като политическо ( той знае, че лордовете няма да приемат чужд владетел, и на всичкото отгоре ей то така да им го тръсне, да ги постави пред свършен факт), нито като любовно-романтично, защото Джон Сноу не е все пак тийнейджър. Другият вариант е Джон да повтаря грешките на Роб и Нед, за които специално му беше напомнено още в 1 епизод.

# 381
Цялото ходене отвъд Вала си беше огромна глупост.В книгите се надявам по-умело да бъде разиграно падането му, ако  изобщо някога стигна до тях.🤣
Тийзъра ми хареса, но няма кой знае какво да се разбере от него.
Да почва вече, нямам търпение.

# 382
"Езикът на тялото. Скритият смисъл на думите"
Как да разчитаме мислите на другите по техните жестове
Алън Пийз, Алън Гарнър:
Цитат
Мнозина изтъкнати членове на британската кралска фамилия са известни с навика си да се разхождат с вирната глава, издадена напред брадичка и хванали с едната си ръка другата зад гърба. Но не само британските кралски особи използват този жест , той се среща твърде често сред представителите на кралските семейства и в други страни по света. Сред простосмъртните жестът е присъщ на полицая, който обхожда своя район, на учителя, който се разхожда в училищния двор, на висшите военни, както и на други хора с авторитетна позиция в обществото.
Следователно това е жест на превъзходство и самоувереност. И нещо повече, той открива пред другите хора незащитените области на корема, сърцето и гърлото и така позволява на онзи, който го използва, да демонстрира несъзнателен акт на безстрашие.
[/i]
Smiley

# 383
Ходенето отвъд Вала беше, за да убедят Церсей, че опасността е реална и НК съществува, а не заради Денерис.
Според мен Джон подви коляно, когато тя не го изискваше вече. По-скоро като знак на благодарност, че тя дойде да ги спаси, с цената на едното си дете, отколкото с политическа цел, но мисля, че има и любов там. За мен той си е хлътнал доста по нея, досега удържаше фронта, но вече омекна Simple Smile

# 384
Джон не отиде на Драконов камък да убеждава Церсей и да иска от нея да се присъедини към най-важната битка. Той отиде при Денерис. Денерис обаче гледаше все към ЖТ и Церсей. Тогава Тирион предложи идеята как да накарат Церсей да сключи примирие, за да може Дани да потегли на Север.
Денерис каза, че не може да обърне гръб на Церсей, дори и след като Нощния крал с лекота уби един от драконите й. Ако Церсей не беше ги излъгала в Драконовата яма, че ги подкрепя, щеше ли Дани да потегли на Север?

Джон може от благодарност да подари палтото си, меча си, себе си, но не може да подари съдбите на толкова много хора, защото е благодарен на човек, който ще направи нещо, което е длъжен на направи - една от титилите й  е "защитник на Седемте кралства". След като се титулува кралица на Седемте кралства, е длъжна да защити поданиците си, нали така? Иначе титлата е куха.

Малко типична GoT ирония Smile :

# 385
Вижте аз кой ви водя , да е жив и здрав дълги години!
Бил е на вечеря снощи с част от каста по случай премиерата на сезон 8, облякъл се е доста колоритно и не съвсем безпристрастно
Скрит текст:

# 386
Първо - моя грешка, написала съм Драконов камък вчера, но съм имала предвид Драконова яма, извинявам се за което.
Джон подви коляно преди да отидат да говорят с Церсей, след като почти умря отвъд Вала. Беше на легло, точно се беше събудил - дали от сън, дали нещо като кома ...
Не разбрах изречението за съдбите на хората. Нали всичко се случва, за да оцелее народа на Вестерос в крайна сметка?

# 387
  • Дивата природа

За първи път виждам Джон не така угрижен около Дани. Но тя пък не изглежда много добре. Rolling Eyes
Тази снимка като я видях ми стана много смешно. Тя гледа замечтано нагоре, драконите предполагам, а Джон се хили отстрани. Нямам търпение да гледам цялата сцена.😂
Това са промо-снимки *зад кадър*, а не извадени кадри от епизодите!
Е жалко. Кога друг път ще видя brooding Jon така засмян...

Професионални снимки с фотоапарат са по-качествени от screenshot-и на заснети епизоди. На МЕН пък повечето промоционални снимки за сез.8 са ми еднообразни & скучни - за драматизъм героите просто стоят като манекени да се покажат костюми(те) и евентуално някой интересен детайл или обект на заден план загатва сюжет.

:Доста по-веселяшки са (качваните сега!) от Червения килим:

Още мно.О: gettyimages/game-of-thrones?=newest

Кутрето.... ще се завърне в сериала и ще преобърне представите ни за него?!
:Заклаха Кутрето... ама изгориха ли тялото?!

*нз де мернах мнение - може да се върне, ако:
Скрит текст:
е платил на безлик да се представи за него, предусещайки убийството?!

Нов тийзър:

+ Никой не коментира тийзъра. Направо настръхнах, хаха
дежа-вю:

Вижте аз кой ви водя, да е жив и здрав дълги години...
Скрит текст:
:Станис Граматик: кого*

няк'во водно шоу:

2-часова документалка за последния сезон ще излезе седмица след последния епизод.
Но и на БлуРей предполагам ще има доста допълнителни материали като до сега -
дори предполагам ще има всякакви мега-пакети с целия сериал + още екстри.
Както са почнали и да (пре)издават сезоните на 4k UHD...
но засега нямам(е) техниката да потвърдя
подобаващо ли е качеството
и дали си $трува.

Щом и четете темата - тря'а сте виждали реклами на browser-игра.
Разни демо-видеа има в youtube-профила, но най-яко е само това:

# 388
  • София
Ох, девойките как са се издокарали пак, ужас...Joy

# 389
  • Чужбина
Ох, девойките как са се издокарали пак, ужас...Joy

Директен ужас!

Но Роузи е прелестна! Възхитителна!

Общи условия

Активация на акаунт