Проблеми с половинката

• 8 939
  • 91
  •   1
Отговори
# 60
sunshine_karli, майка ти е на 150 км. ако решиш да идеш при нея ще има ли възможност да останеш докато спре да те търси приятелят ти?
И честно си кажи, ти искаш ли тази връзка да продължи?

# 61
  • Най-красивата страна
Изхвърли го.

# 62
Колкото и да спорим тук, проблемът по спасението на давещия се е в ръцете на самия давещ се.Иначе няма грешен подход-дали с разтърсване и грубост,дали със съчувствие и подкрепа.Важен е крайният резултат.Аз пък тъй като съм имала приятелки жертви на насилие мога да кажа само едно - има жени тип мазохисти,психологически имат нужда да бъдат мачкани.Да,колкото и да не вярвате,това съществува.Тези жени дори от себе си крият истината.Но безпогрешно се ориентират и всеки следващ техен мъж е пак ...насилник.Такива жени колкото и да ги спасяваш,няма как да ги спасиш от тях самите. Дали авторката ще намери грижовен и внимателен мъж или друг насилник - не зависи от нашите съвети,а от самата нея.Но обърнете внимание на факта колко са й объркани представите за правилно и неправилно, за нормално и ненормално.Тя не пита категорично "да го напусна ли",тя пита дали ограничаването,малтретирането,откъсване от семейството и т.н. е нормално.Докато не намери своето самоуважение,място в света и най-вече да разбере какво самата тя иска-никой не може да й помогне. Само за сведение - не е "малка" - аз и на нейната възраст знаех кога гаджетата ми прекрачват нормалната граница,следваше веднага коригиращи реакция от моя страна и те винаги знаеха,че са с един крак навън.Т ова им действаше много мотивиращо

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 10:35 от bella-li

# 63
Вече взе да ме хваща страх,какво поколение млади жени сме възпитали-едните само си търсят провайдъри/тук във форума научих думата/,другите се оставят да ги разиграват разни отрепки.
Авторката,един мъж ако не работи и само играе игрички на 20+ възраст,бягай и не се обръщай.

# 64
  • Най-красивата страна
Същото си помислих и аз.И тази тема не е единствена.наскоро имаше няколко подобни.
Липса на самочувствие,на самоуважение,на достойнство,на увереност.Някои даже не разбират,че са подложени на психически тормоз.Други пък са готови да търпят и физическо насилие ,заради едното жилище.Трети пък издържат Мунчо и му слугуват...

Авторке,не те оплювам.Просто си задай въпроса- ти не заслужаваш ли да имаш нормална връзка с мъж,който да те обича и уважава.

# 65
Аз искам да попитам авторката, след като прочете толкова съвети, какво реално ще предприемеш? Питам, защото тук сме си изтъркали клавиатурите от даване на съвети, но рядко някой ги възприема. Ако искаше просто да го пооплюем, ето! готово. Но ако си искала реален съвет кажи реално какво смяташ да предприемеш.

# 66
Най-вероятно нищо. Като следя други подобни теми, а те не са никак малко, авторките пишат за даден проблем, хората два дена пишат ли пишат мнения, че дори и спорят, а от авторките ни вест ни кост. Това момиче поне се включваше тук таме в собствената си тема. Ние тук може да си спорим до утре и ползата е само,  че запълваме време.

# 67
   За съжаление, повечето от хората пускат теми и искат съвет и помощ, накрая изчезват от пуснатата от тях тема. Хубаво е да сподели какво мисли, дали е съгласна с нашите съвети, какво мисли да предприеме и т.н. Трябва да се създаде една комуникация.

# 68
Ами ако ще ми зачезват на 3-тата страница, да се направи една тема "Да оплюем миУто", а не да се пускат безброй теми с по 3 страници.

# 69
Защото пускат темата когато нещо са се скарали с милото. На другия ден вече всичко между тях си е пак наред и те понататъчна полза от пуснатата тема нямат, че дори и са гузни как са оплюли милото. И така до следващата тема с нови 3 страници.

# 70
Добре, де, вие толкова ли лесно взимате решение? Казват ви няколко непознати мненията си и вие вече сте готови да се разделите с някого? Решението за раздяла узрява с времето, може би има нужда малко да си пренареди мислите, как очаквате, че пък след 3 страници някой ще вземе категорично решение за каквото и да било?

# 71
  • Varna
Може да няма възможност да пише момичето в момента.

# 72
Добре, де, вие толкова ли лесно взимате решение? Казват ви няколко непознати мненията си и вие вече сте готови да се разделите с някого? Решението за раздяла узрява с времето, може би има нужда малко да си пренареди мислите, как очаквате, че пък след 3 страници някой ще вземе категорично решение за каквото и да било?
Съгласявам се с теб, но ще добавя, че щом смята за удочно да пита непознати за личните си отношения бе трябвало да вземе за удачни и тяхните мнения. А дали ще са събрани в 3 страници или повтарящи се в 33 е едно и също.

# 73
  • Най-красивата страна
Когато четем как някоя жена е подложена на тормоз,особено физически ,съвсем нормално е да я посъветваме да зареже насилника.
В такава ситуация,колкото по-бързо го зареже,толкова по-добре за нея.За да не четем после за нея в криминалната хроника на медиите.

Понякога се чудя нямат ли инстинкт за самосъхранение тези жени.
Какво има толкова да мислиш.Като те бият -бягаш.

# 74
Е, четете де!
В първия пост авторката пита НОРМАЛНО ли е и да послуша ли милото да ограничи контактите с близките, да му роди дете, да му слугува, той да си играе като тийн по цял ден и т.н. Не пита да се разделят ли, не пита какво да прави. Просто има малка съпротива към исковетте му и се чуди дали тя нещо не е наред.

А вие искате след  20 приказки тип "зарежи го" да събира вече багаж  Laughing Та тя до преди броени часове не бе убедена, че има сериозен проблем и в кого точно е прблема - дали пък не е в нея!

Ей за това реакциите трябва да са остри, бързи и рязки - защото тя ще зачезне, гузна, че е оставила личните отншения на показ и охулване. И каквото е оставило следа от казаното то ще покълне с времето и евентуално ще и повлияе.

Общи условия

Активация на акаунт