Проблеми с половинката

• 8 929
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Когато приключих 13 годишна връзка защото се беше изчерпала според мен (нямаше даже и нюанс от това, което ти чувстваш в твоята, в момента) майка ми каза "и аз как ще погледна баща му като се видим в двора на болницата (работят и двамата там), казах "никак не ме интересува нито как ще го погледнеш, нито как се чувстваш ти, нито какво мислил нам си кой".

# 46
Авторке, спасявай се! Това момче се държи с теб като със своя собственост.Така както го описваш е един мамин глезльо,който заслужава силен шут отзад,при това, веднага!!!!!! Вероятно те обича истински, но по някаква причина е решил, че ти си му като майка,длъжна да стоиш до него и да го обгрижваш. А щом е започнал да прави каквото си иска, без да се съобразява с теб-Бягай от тези отровни отношения!!!

# 47
Заради хора, които наричат "тъпа" "проста" и т.н. жена, която е потенциална жертва на домашно насилие,  се чудим после как и защо се стига до най-лошото и защо тези жени се срамуват да говорят открито за не малките си проблеми вкъщи. Жената ви иска съвет. Не ви пита дали е тъпа или какво мислите за нея или за приятеля и. Двете нямат нищо общо. Аз съвет не мога да и дам, а мнението ми не се и търси.
Утре ще се питате тук в същия този полезен форум защо жените, които ги бият, псуват, малтретират се срамуват да потърсят помощ и да говарят открито. Ами тази авторка днес не е бита, но за утре не знам.. може и да я шляпне. Как тя утре да потърси помощ, когато я шляпнат? И защо да я търси като ще чуе вероятно, че е тъпа да търпи. Ми не 4 години, а 44 ще си седи там от вашите съвети.

Със съжаление и съчувствие ни един човек, жертва на насилие не е спасен. Разтърсване, мотивиране и реална помощ /ако щеш да носиш багаж по нощите, да криеш в дома си или да дадеш някой лев за цигари докато се стабилизира жертвата/. С приказки и "ой милуту как лошо се държат с него" никаква помощ не даваш.
Раздрусай го, събуди го, накарай го да види лайната в които плува и си мисли, че е ароматна вана и така повече ще му помогнеш, отколкото да клатиш тъжно глава. Направи с него план, помогни му физически, застани до него като гада го заплашва. Това е помощ на 2-ри етап. Идва после 3-етап приеми, че жертвата се връща при насилника, носи обратно багаж, поеми някой шамар, че си се месила.... Така стоят нещата в много от случаите. Всичко приемам и давам, за да помогна, но съжаление - НЕ!  

# 48
  • София
Имаш огромното предимство на разстоянието. Събери си багажа, прибери се, смени си номера, помисли на спокойствие.

# 49
Заради хора, които наричат "тъпа" "проста" и т.н. жена, която е потенциална жертва на домашно насилие,  се чудим после как и защо се стига до най-лошото и защо тези жени се срамуват да говорят открито за не малките си проблеми вкъщи. Жената ви иска съвет. Не ви пита дали е тъпа или какво мислите за нея или за приятеля и. Двете нямат нищо общо. Аз съвет не мога да и дам, а мнението ми не се и търси.
Утре ще се питате тук в същия този полезен форум защо жените, които ги бият, псуват, малтретират се срамуват да потърсят помощ и да говарят открито. Ами тази авторка днес не е бита, но за утре не знам.. може и да я шляпне. Как тя утре да потърси помощ, когато я шляпнат? И защо да я търси като ще чуе вероятно, че е тъпа да търпи. Ми не 4 години, а 44 ще си седи там от вашите съвети.

Със съжаление и съчувствие ни един човек, жертва на насилие не е спасен. Разтърсване, мотивиране и реална помощ /ако щеш да носиш багаж по нощите, да криеш в дома си или да дадеш някой лев за цигари докато се стабилизира жертвата/. С приказки и "ой милуту как лошо се държат с него" никаква помощ не даваш.
Раздрусай го, събуди го, накарай го да види лайната в които плува и си мисли, че е ароматна вана и така повече ще му помогнеш, отколкото да клатиш тъжно глава. Направи с него план, помогни му физически, застани до него като гада го заплашва. Това е помощ на 2-ри етап. Идва после 3-етап приеми, че жертвата се връща при насилника, носи обратно багаж, поеми някой шамар, че си се месила.... Така стоят нещата в много от случаите. Всичко приемам и давам, за да помогна, но съжаление - НЕ!  
Е да чуе, че е тъпа и проста значи разтърсване ли? Тя това и вкъщи го чува от така наречения насилник и то сигурно доста по-често. Ако същото чува и когато търси помощ то тогава едва ли ще се стигне до етап 2. А дори да се стигне то етап 3 ще е 100% неизбежен.
Не казвам, че трябва да се люшка и нарича "ооо милотоо", но определено да чуе, че е тъпа няма да и дойде мотивиращо.
Подкрепата в този момент не е да я разтърсиш и айде тя е психически готова да предприеме действия. Щото като и разтърси оня един бой и знаеш ли колко бързо забравя колко е мотивирана и продължава да овчее там.
Трябва постояннство, подкрепа, разговори, за да пожелае тя самата да си тръгне. Тя да избере момента, начина и т.н. Ние лесно говорим като едни странични наблюдатели. Ние и наблюдатели не сме даже.
Острите изречение, тези в които има смисъл. Две свестни приказки на кръст, те помагат да. Разтърсват. Но обиди и други от сорта, не мисля.

# 50
..............

Категорично подкрепям това мнение!

Ех, ако имаше кой да ми удари шамар преди година и половина, да ме разтърси, щях да си спестя огромна емоционална травма, нещо, което се наложи да изтърпя от бившия ми мъж......

# 51
  • София
Не е тъпа. Сигурно дори е интелигентно и свястно момиче, просто има проблеми в себеоценката, както и с преценката на хората. Освен това е млада и надали има 5 сериозни връзки зад гърба си. В чужда страна е (това има значение) и ето ти- хванала се за някакъв идиот.

# 52
  • София

Категорично подкрепям това мнение!

Ех, ако имаше кой да ми удари шамар преди година и половина, да ме разтърси, щях да си спестя огромна емоционална травма, нещо, което се наложи да изтърпя от бившия ми мъж......

А, шамарът е друг разказ.
Но, да потърсиш подкрепа във форум и да ти кажат същото, което ти казва този, от когото се оплакваш- че си тъпо парче, като как ще си повярваш, че не си, ми е интересно......

# 53
Същото е като да търсиш някой да ти удари един шамар, за да разбереш, че шамарът вкъщи никак не е правилен.

# 54
Момичето е объркано и търси мнение и съвет как да постъпи. Дотук всички изказали се сме единодушни, мисля. Да бяга девойката, толкова е млада.

# 55
Тя няма да избяга докато няма на кого да се опре - роднина, приятел, познат. Нали разбирате, че насилниците съзнателно и подсъзнателно си избират жетрви, които могат да отделят и манипулират. Той това и прави - иска да скъса с близките си в България, вероятно и с приятелите там я дистанцира. Сама надали ще успее да сложи край на терора си.

Трябва постояннство, подкрепа, разговори, за да пожелае тя самата да си тръгне. Тя да избере момента, начина и т.н. Ние лесно говорим като едни странични наблюдатели. Ние и наблюдатели не сме даже.
Острите изречение, тези в които има смисъл. Две свестни приказки на кръст, те помагат да. Разтърсват. Но обиди и други от сорта, не мисля.

Не съм съгласна - защото докато си излива негативните емоции, докато получава разбиране и внимание тя няма да събере сили да си тръгне. Образно казано - у дома ще се нагнетява напрежението, а тук ще изпуска парата и всичко ще си тече така с години ... Погледнете първият пост! Погледнете какво е написано - черно на бяло е написано как е жертва на манипулатор и в поста и се вижда как не е убедена дали да не го послуша, дали така е нормално да бъде!

И ако на някой от вас разговори и потупвания по рамото биха го мотивирали към пенсионна възраст да предприемете действия, то други не. Така, че нека всеки сам си прецени как да коментира.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 23:40 от the Дорис

# 56
Мога да дам пример с моя мъж, за мен той е моят истински.
Умен е и е от най-добрите в областта си. Говорим на всякакви теми, ценим и си даваме лично пространство, работим заедно (имаме двор) и знаем какво харесва другия.
Той осигурява стабилния семеен бюджет (пътува по море),  прави и дребни хубави неща - кафе сутрин, води ме на работа като е на брега и като цяло аз имам усещането за мъж, приятел и опора в едно.
Гордея се с него, разчитам на него и сега ми липсва щото замина преди седмица.
Има и още, целта ми е да видиш едни нормални отношения за да разбереш, че не ти е до него мястото.

Много се радвам, че има истински мъже, които знаят кое е вай-важнато. На мен ми е много далечно, но се надявам и аз да намеря човек, който да ме прави щастлива и съответно аз него Simple Smile Благодаря за вдъхновението

# 57

Много се радвам, че има истински мъже, които знаят кое е вай-важнато. На мен ми е много далечно, но се надявам и аз да намеря човек, който да ме прави щастлива и съответно аз него Simple Smile Благодаря за вдъхновението

Те и простаците, като твоя са истински, не са анимационни и знаят, кое им е най-важното - да унижават някой друг, пък току виж забравили, какви нищожества са.

Не ти трябва вдъхновение, а да потърсиш, къде си закопала достойнството си. Гади ми се от такива. Ако ми е насреща бих повърнала отгоре му, върху немско-италианската му муцуна.

# 58
Ами аз преценявам да коментирам, че ако поведението на насилника е сходно с поведението на помощника то тогава въпросната жена/авторка/ жертва няма никаква полза от тази помощ. Ще се махне от първия насилник за да иде при други насилници да и обесняват дали е тъпа и проста. И с думите "тъпа" и "проста" цитирам вас. Не е ли психически тормоз да ти се вменява, че си такава плюс 100% чувство за вина че е търпяла и че тя сама си е виновна да позволява да се стигне до тук, а именно тормоза от първия "насилника". Той и обеснява колко е тъпа в едно, вие и обеснявате колко е тъпа в нещо друго. Е не са ли сходни двете. Как да види тя разликата между двете. Не при натякващия мъж, а при натякващите от другата страна. От трън та на глог, че е по-висок.

# 59
Видяхме напоследък много викове за помощ.Твърдо бях против да биеш шамар на падналия,но тези жени имаха точно нужда от силен шамар и все още си стоят при насилника.Надявам се да не бъркам като мисля,че в този случай авторката няма нужда от плесник за осъзнаване.По думите и ми изглежда умно момиче нуждаещо се от малко кураж.Е всички сме тук и те подкрепяме,не чакай да стане по-зле,а действай.Виждам,че поне не се заблуждава,че ще се промени.Събирай куфарите и не чакай да премине в агресия на по-голямо ниво,защото страха тогава ще е още по-голям.На тръгване му кажи що за стока е,ако не е разбрал и не поглеждай назад.Успех и се надявам да не чакаш чак до февруари.

Общи условия

Активация на акаунт