Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 2

• 246 714
  • 4 167
  •   1
Отговори
# 3 990
https://www.youtube.com/channel/UCAieTU8dwUDhmIHPev2hvkA тази мацка ми излезе снощи не знам дали я споделяна има сравнително малко абонати още,но  ми е много приятна за сега. Пак е мами влогър( сори ама съм на тази вълна) но пък детенцето е голяма сладурана, а тя говори приятно.

# 3 991
Знам я тази влогърка, симпатична е, много прилича на Пепе визуално. Едно нещо ме дразни при нея - използва "така/така че" на всяко второ изречение.

# 3 992
  • Русе
Знам я тази влогърка, симпатична е, много прилича на Пепе визуално. Едно нещо ме дразни при нея - използва "така/така че" на всяко второ изречение.

Олелеле и на мен, и визуално и като усмивка и като външност много ми прилича на нея. Но с тази разлика, че има едно дете  и работи (като професионален готвач), но рядко я гледам, защото изобщо не ми е до бебешки неща Simple Smile

# 3 993
Моето мнение за обсъжданите влогъри-Ели,Ети,Ивана,Петканови и др. е,че не живеят истински. Те правят нещо и бързат да го качат в инстаграм, не изживяват момента.Качват снимка,колко са щастливи,обработят я и чакат лайкове и коментари, нищо че през това време са на кафе с приятелки,които искат да ги видят. Бях видяла сторита на коментираните влогърки как са на кафе и 10 се снимат и си качват сторита,една снима храната,друга снима другите как си снимат храната,трети снимат себе си. Вие сериозно ли??? Със събитията същата история. Всичко се прави и се бърза да се качи и после ми обяснявате,колко сте перфектни. Зависими са от социалните мрежи и от това дали ще спрат да бъдат известни. Лично за мен си е болестно състояние и граничи с лудост.

# 3 994
Да, така е, това е като онези, които ходят на концерт, снимат, но вместо да гледат групата, те ги гледат през екрана на телефона/апарата. После бързат да качат къде са били и какво са видели. Моментът е минал, а те са забравили да го изживеят, защото са били по-заети да го заснемат.

# 3 995
Не е трудоемко,но отнема време.А пък ако си с две малки деца,едното от които бебе,всички знаем,че всяка свободна минутка е ценна.
И едва ли е само "включват лампите,дрънкат 15 минути и воала",предполагам,че правят дубъли,монтажа..някоя ютубърка ако има в темата,нека каже колко време й коства един клип.

Като се замисля познавам няколко влогъри и по-сложните им клипове отнемат доста повече време от 15 минути. Тези които правят клипчета с грим не правят дубли, иначе трябва да започнат отначало. Ако е клип в който просто се говори може да повторят действието без да спират камерата. Дори с повтарянето на реплика или някое действие отново не отнема цял ден.

Дубли според мен прави Слави от The Clashers, той работи и със зелен екран. Други, които правят дубли са повечето канали със скечове. На Ели също изглежда й отнема повече време и полага старание - има доста разнообразен материал, прави полиекрани, снима с дрон и т.н. Павел Колев също ми направи впечатление, че имаше клип с визуални ефекти на едно много добро ниво.

# 3 996
Аз споделям тази девойка, която ми прави добро впечатление, а и предлага интересно съдържание, особено защото в момента живее в Южна Корея.
https://www.youtube.com/watch?v=Hc2QRcOtO2o

# 3 997
Има разлика между това да казваш, че ти е трудно, тежко и т.н., и да го показваш. Когато показваш "лъскаво" или лишено от дейности ежедневие и въздишаш зад кадър колко си уморена, няма как хората да ти се вържат.
Е, тя се 1 път се опита да покаже малко несгънати, изпрани дрехи и веднага я обвиниха за мърла, смее ли да показва нещо, което не е лъскаво.

Малко ми се размива идеята на тези влогове. Не би ли трябвало да ги следят хора, които намират нещо полезно или приятно в тях. Който види, че го дразни даден влогър, подминава. Явно обаче имат и други зрители тип "не мога да го понасям, но дебна да пусне ново видео, за да го изгледам" Trollface

# 3 998
И на мен ми се струва нормално да четеш и гедаш някой, който ти е приятен, и ти е полезно това което той споделя.  Или ако ти самия си блогьр/влогьр и от любопитсто следиш останалите

# 3 999
Малко ми се размива идеята на тези влогове. Не би ли трябвало да ги следят хора, които намират нещо полезно или приятно в тях. Който види, че го дразни даден влогър, подминава. Явно обаче имат и други зрители тип "не мога да го понасям, но дебна да пусне ново видео, за да го изгледам" Trollface
Точно и аз от това се изумявам,да си губиш времето да гледаш тъпи влогове и после да ги хейтваш,тук...Например тази дето само ходи и мери няма как и едно видео да и изгледам ,камо ли да я следя и да и поощрявам тъпотиите .Една готина лайфстайл коуч за личен живот и бизнес.
https://www.youtube.com/user/marieforleo

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 14:40 от Не се сърди, човече

# 4 000
  • София
Супер, и аз така, ама гледам да не коментирам без да съм изгледла нещо, защото нямаш си представа колко тролове има в тази тема и как изкривяват нещо случило се в клипове и постове, за това е най-добре, гледаш и изграждаш собствено мнение, а не да следваш троловете.
Че и аз повечето пъти коментирам, без да съм гледала. Нали тук се казва. Отишла е в Паиж, вярвам ви Laughing

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 14:39 от Не се сърди, човече

# 4 001
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Аз съм фен на хартиения носител, но напоследък също съм в размисли дали Киндълът не е по-добър вариант. Защо му е на човек да се затрупва с прочетени книги, като може да ги носи винаги в себе си с Киндъл, ако се присети нещо. Аз лично никога не се връщам към вече прочетена книга, така че ми е по-лесно да се разделям с книги.

Преди купувах много книги. Но една полска влогърка когато разказваше за жилището си каза нещо, което много ме впечатли - аз искам да чета книги, не да ги притежавам. И за това тя чете от библиотека. Та и аз взех пример и вече 4-та година чета книги от библиотеката. И учудващо винаги има много хора там, а книги не бих изхвърлила, бих ги отнесла в библиотеката, особено българските винаги имат нужда.

# 4 002
Точно и аз от това се изумявам,да си губиш времето да гледаш тъпи влогове и после да ги хейтваш,тук...Например тази дето само ходи и мери няма как и едно видео да и изгледам ,камо ли да я следя и да и поощрявам тъпотиите .Една готина лайфстайл коуч за личен живот и бизнес.
https://www.youtube.com/user/marieforleo

И аз гледам Мари Форлео, готина е. Понякога гостите й са пълни въздухари, но в по-голямата част са интересни.

# 4 003
И на мен ми се струва нормално да четеш и гедаш някой, който ти е приятен, и ти е полезно това което той споделя.  Или ако ти самия си блогьр/влогьр и от любопитсто следиш останалите

В свободното ми време гледам други видео клипове с неща, които са ми приятни и ме интересуват. Все пак следя повече от 200 канала, най-вече чужди. Относно най-коментираните, аз нито съм им абонат, нито се сещам за тях, нито ги гледам системно. Като вляза във форума и видя, че нещо е коментирано, отивам да видя, иначе - не. Все пак ,това е Клюкарника (за хиляден път, ако някой не е разбрал).

# 4 004
Единственото лошо нещо на Клюкарника е, че прави видеооборот и гледания на неща, които са просто trainwreck.
За съжаление, това е сериозна причина да се пожелае от влогърите да се правят малоумни видеа.
Качествен влог не видях да се коментира скоро, а основно trainwrecks. Просто влаковите катастрофи не изискват мисъл, не натоварват, а са брилянтна комедия. Една момиче изморено от работа идва в Клюкарника за да клюкари и да види нещо смешно/глупаво и да се посмее на гърба на глупавия, а не да се наслади на качествено съдържание. Качественото съдържание иска вникване, което човек бачкащ и майка едновременно (примерно) като повечето дами тук, с 10000 проблема и грижи на главата може и да не може да отдели. Няма какво да ги критикуваме, защото аз съм убедена, ще стана на техния хал, като си родя бебенце.
Освен това Antoinette Pepe, Валери и подобни - това са канали с повече последователи. Колкото по е известен един канал. толкова е по-вероятно някой да не го хареса и да го качи тук. Докато не навърши четирицифрено число абонати, един блог рядко ще има "хейтъри" и критика, защото е твърде неизвестен. Хейтърите са си цел за един влогър/блогър, защото правят безплатна рееклама. Колкото по-остри са думите срещу б/влогър на някой си във ФБ, БГ-мама или под видеото в YT, толкова повече се кефи, защото острите думи привличат абонати, от които някои ще се съгласят, но има вероятност и много да се изкефят на материала и да останат. Особено пък ако влогърът има акъл да отговори любезно и умно, може да привлече повече хора. Дори материалът да е боклук. Или да отиде в другата посока и да стане хейтър сам по себе си, като Джефри Стар - той това е превърнал хейтването и драмата в изкуство.
Вервайте ми, защото съм го изпитала и на гърба си, а и съм го виждала у приятели и познати блогъри. Наука и критично мислене почна да става хейтвана страница след 10 000 абоната реално, а всеки скандал му увеличава абонатите многократно.

Общи условия

Активация на акаунт