На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 23

• 122 664
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • ВАРНА
Купували сме Детралекс,

Какви пари е в Одрин?     

Голямата опаковка - ако сте купували?

# 436
# 437
  • до най-прекрасния мъж
Купували сме Детралекс,

Какви пари е в Одрин?     

Голямата опаковка - ако сте купували?

Papaone е дал линк. И аз горе-долу за толкова го взех. Купувахме много неща и накрая ми казаха 250 лири, но не дадоха  подробна разпечатка. Сметнах си после нещата по цени в сайта и излезе, че и намаление от 5-6 лири са ми направили. Но и аз купих 2 торбички с илачи.

# 438
  • Пловдив
Влизам с отчет за вчера.Тръгнахме от скука.Идеята беше Чорлу ,но се успахме и остана Одрин.На границите минахме за около 25-35 мин.На връщане нашите вадеха целия багаж на избрани коли,а един от рейсовете беше изваден целия.Питаха и гледаха за цигари.
Последното ми ходене в Одрин е било на 26,10 и не забелязах цените да да повишени.От лятото обаче определено са нагоре с 2-3 лири.
Аз нямам навика да купувам лекарства от Турция .Търсех обаче Кордибенз,защото го няма в Бг .Е ,оказа се че и там го няма.Не съм гледала цени на лекарства.
Бяхме на синия пазар-имам определени търговци от които пазарувам.Взех маслини,ядки ,нар и кори за баница.Корите са вдигнати почти двойно.Лятото 10 бр бяха 6 лири,есента 8 ,а сега са 10 лири.
В Мигрос нямаше олио от орехи,а исках да взема.Купих слънчогледово и от лешници.Слънчогледовото олио дори ,когато е на промоция е колкото тук ,та и по-скъпо,но качеството е в пъти по-добро.Рядко го ползвам ,но винаги от Турция го взимам.Със зехтин съм се заринала-и от Турция ,и от Гърция,а последно и от Италия взех,та май имам да продавам.
Нямаше много българи,но пък за сметка на това имах чувството ,че половината Одрин се е изсипал в мола на обяд. Обичав турската кухня но не харесвам ресторантите им.Много са ми бавни и инертни.Като ми казаха че за едно пиде трябва да чакам 30 мин,реших че е по-лесно да стоя гладна.Малката пък искаше мак доналдс -е и там 20мин .Събраха се трима и никой дума на английски не може да ми каже,а все млади хора.Съвсем не е бързо хранене,да чакаш 20 мин за хамбургер и картофки.Та за сетен път се убеждавам да не сядам в тези заведения.Между другото обядвали сме в мола в Чорлу и там съвсем не е така.
Не мога да бъда полезна с някаква информация за цени,защото не съм обикаляла по магазините.В мола влезнахме уж за обяд.

# 439
  • софия
Има ли проблем да внесем пералня.

# 440
  • Стара Загора
renydent,много странно за чакането. Винаги сравнително бързо ни е ставала храната, до 20 мин са пристигали порциите и точно в мола. Сядали сме няколко пъти в Tavuk dunuyasi и в Kumpir box. Последния път си взех дюнер и стана за 6-7 минути, като бях точно наобяд и в пиков за хранене час. Може да е имало повече хора в конкретния момент, но като цяло 30-40 мин за готвено никъде не сме чакали.

Масло от орех има в Била и струваше мисля 5,50 за 250 мл. Аз си взех от Лидл наскоро. Бяха пуснали в някаква седмица за 4,99 по спомен.

# 441
  • ВАРНА

Еееегати - днес го купих на промоция във Варна с карта за отстъпка  36 таблетки  19 лв. -

-  в Одрин  60 таблетки 11 лв. и 50 ст.....
във Варна такава кутия е 30 лв......ааааааааааааа! 

# 442
  • до най-прекрасния мъж
Толкова е тук, да. 30 лв са 60 таблетки. Там купих 3 кутии за тези пари.
За 250 лири взех:
1 кутия Оледро хот /тип Тайлол/
2 опаковки по 20 бр Новалгин /Аналгин/
3 кутии по 100 бр. Матофин /Глюкофаж/
3 кутии по 60 бр. Дафлон /Детралекс/
2 опаковки разтворим Магнезий по 20 бр.в опаковка
2 пръскала Илиадин за отпушване на носа
1 спрей за гърло Мажезик
Ако не пропускам нещо, при сегашния курс на лирата, съм дала 85 лв. Сам можеш да сметнеш тук колко бих дала.
Редактирам се. Към тази сметка има и 1 бр. мазило за премахване на папиломи.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 05:19 от blue.angel

# 443
  • Пловдив
iv4enceto_91,винаги много съм чакала.Аз лично не смятам за нормално във верига за бързо хранене да се чака 20 мин. Ако е рестарант-нормално.Наблюдавах ги докато обикаляме.В KFC  например започват да приготвят след като поръчаш-нищо нямат готово.На скара се печаха 2 крилца и рафтовете им празни-нищо готово.Във макдоналдс беше същото.А две от заведенията които продават хамбургери точните имена не помня бяха наредили по 5-6 табли ,които чакаха поръчките си.Това беше вчера в 14,30.
Друг път пак е било така-чакаш си сандвича например ,но чак толкова чакане не е било.Затова отидох на пиде-то е чак в дъното на мола.Нямаше хора .Готвачът правеше поръчка и като ми казаха половин час се отказах.
Знам ,че там не работят хора с висока квалификация,но млади хора да не могат да кажат две думи на английски ми е странно.Аз не искам да си говорим за Шекспир,но да не могат да кажат две думи ....Това ме кара да избягвам контактите.Няма как да се разберем.Във Уатсън или Ватсън не знам как е на турски,имах жалък опит за разговор.С две момичета се мъчихме доста време,и като се прибрах ,все пак разбрах ,че това не е балсам за коса,а олио за коса.
Не знам дали е до район ,може и аз да не съм попаднала на хора  с англ език.Но в Истанбул не съм имала никакви проблеми.Винаги съм намирала човек с руски /особено в Лалели / или английски.
Но пък си ми е кеф да си ходя и това не ми е проблем.Някак си Одрин има магнетична атмосфера.

# 444
Тъй или иначе темата тръгна в посока лекарства, ще си дам и аз моя принос. С астма съм и се налага да пия таблетки освен инхалатори. Та предписаният ми Ердомед капсули/20 бр./ тук ми струва за 10 дни 18 лв. Аналогът му Ердостин е 26.14 tl или 8,80 лв. Демек   Heart Eyes можем да смятаме всички. Между другото изключително ефикасен продукт при кашлица с жилави секрети.За магнезиите да не говорим, особено така нашумелият в момента Биолектра, не знам толкова ли е добър но имам чувството че и в училищната лавка вече го предлагат или им плащат да го предписват. А за ония гел за белези в черната опаковка съм писала на дълго за него, там пък разликата беше нямам думи 80 бг лева тук, в Турция 24 лева. Ама политика  ooooh!

Сетих се още нещо, на съседите ни дъщерята работи във верига бг аптеки и им е казала да не си купуват лекарства от Турция защото са фалшиви повечето  ooooh! дали?

# 445
  • Varna
Преди години когато за първи път попаднах в Одрин на връщане от Истанбул,
останахме за малка почивка. Не ме спечели, ама то как и да ме спечели като
бяхме съвсем за мъничко там. Явно съм имала по-големи очаквания за Одрин
и бях разочарована.
Но както бях така разочарована това градче незнам как ме спечели, че и
мъжът ми много си го обикна.
Тая Одринска атмосфера, както я нарече renydent
магнетична атмосфера. Не можеш да я усетиш от първи път. И се замислям....аджеба султаните
дали заради това са предпочитали често да навестяват града и да остават там за почивка.
Незнам, не мога да си го обясня 33uu на фона на онзи величествен и магичен Истанбул.

Завиждам благородно на тези които живеят наблизо и отиват там /пак да цитирам renydent / от скука Simple Smile

За английският....явно или нямат добри преподаватели или нямат достатъчно часове по
езика, или на децата нещо не им се учи. Въпреки, че знам, че дисциплината там е
много яка и там с учителите не се държат както се държат с нашите учители.
Моя позната която е женена там ми каза, че щерка и говори английски. Каза, че
детето и не е в лош лицей. И понеже турският ми е много слаб като се видяхме с
това девойче почнах да стрелям на английски. А то ме гледа ей, така Shocked И
ща не ща обърнах на оскъдният си турски, за да питам де е майка и.
Не е само в Одрин така. Незнам не мога да си го обясня. В Истанбул е друга бира.

Но в края на краищата се разбираме де. Дано комшиите си останат такива любезни
към нас. Че аз не само заради атмосферата ходя там, а и заради любезното обслужване.

Стана един поооост, оле, мале ooooh!

# 446
Никога не съм имала притеснения дали ще се разбера с някого там. Гледам турски сериали и съм научила някои думички. Знам числата от 1 до 10  и елементарни думи също. Нито гладна ще остана, нито жадна, нито загубена из магазините и уличките. Преди време си купих и разговорник, но така и не съм го ползвала. На английски, на български, на турски, ръце, крака....всичко върши работа. Laughing

# 447
  • Varna
Абе ние покрай пазаренето там, ще го научим комшийският език поне на някакво
начално ниво Laughing
Виждам ги комшиите когато им кажеш нещо на техният език как се радват.
Да сме живи и здрави и да се уважаваме едни други!

# 448
Винаги съм се възмущавала, че хората там не знаят елементарни думи на английски. И досегът ми, разбира се, е с хора в търговията, където най-много имат изгода да си търсят хора, които могат да мъцнат нещо на английски. Понякога си мисля, че дори става въпрос за държавна политика в тази посока... Наистина елементарни думи - пари, числа, карта, кеш, сметка...

# 449
  • Пловдив
Делтичка ,накара ме да си отворя паспорта .Миналата година от април до октомври сме ходили 11 пъти.Наистина има някаква магия-не знам каква.Единият път чакахме 6 часа на границата и си казахме край.Е, краят продължи две седмици.Но от Пловдив е час и половина.Аз и затова не мога да съм полезна тук.При тези чести ходения ,аз не пазарувам качествено.Ето днес позната ме пита за цени на прахове-ами дори не съм отишла на щанда за прахове в Мигрос. В Ераста не влезнах в нито един магазин.
Сетих се какво пропускам в предния пост-имаше 50% намаление на фолио за свежо съхранение,алуминиево и това си купих.
Всеки път се каня да спра на магазина за работно облекло и всеки път забравям.Но ето повод за следващо ходене.

Общи условия

Активация на акаунт