Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 43 617
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Така, сега звънях на безплатен номер за консултации 0800 88 001 към Министерството на труда - след писмено удостоверение, че съм бременна няма как да ме принудят да отработвам тези часове, ползвани в работно време за прегледи/ ЖК. Сега в момента, какво да се прави, ще ги отработя, няма как. Но на следващия ми преглед ще си взема такъв документ, ще им го представя и ще кажа, че искам да се ползвам от тези си права.

stelavi, може дори да се оплачеш или обърнеш за съвет към този телефон...няма как да трябва да ходиш на работа, след като си в болничен и тряба да почиваш.

# 511
Момичета,
Аз мисля да се следя на платен прием и отделно да се запиша и на женска консултация по здравна каса, тези дни ще ходя до личния лекар за направление.

Въпросът ми е знаете ли относно издаване на болнични по време на бременността, както и живот и здраве документи за самото раждане -  кой може да издава?
Само лекарят, който ми е по здравна каса или може и друг лекар, при който съм се следила платено?

Само лекарят който ти води ЖК

Ок. А ако например се следя само платено и лекарят, при който се следя не работи със здравна каса - тогава как се процедира?

# 512
аз се преглеждам в частна болница, не по здравна каса, нямам никакъв проблем с издаване на болничен или каквата и да е документация

# 513
Ок. А ако например се следя само платено и лекарят, при който се следя не работи със здравна каса - тогава как се процедира?
[/quote]

Аз се записах на ЖК на частно и в клиниката ми казаха, че те ще ми издадат 45-дневния болничен преди термина.

# 514
  • Сливен
Golfo_di_Orosei, адмирации. Трябва да си знаем правата. Всеки сам си решава в крайна сметка, но не трябва да позволяваме да ни използват.
Междудругото, августинките са на 4 тема и усилено я преполувяват Smile
Явно не са така работни като нас Simple Smile

# 515

На мен ми се освободи време, така че мисля да почна да събирам инфото за бебчетата довечера, какво ще кажете за: термин + потребителско име + години + първа/втора/трета бременност + пол.
За когото каквото има подадено. Ще събера и от фейсбук групата. Ако нещо от данните горе ви се струва излишно кажете.

Люси 28г
Първо раждане
Термин 12.07.2019
Пол не се знае още
София

Относно работата аз имам голям проблем, че не мога да работя вече, тъй като работата ми е натоварена и изисква да съм на крак целодневно. Но не мога да си взема болничен, защото няма основание и си плащам осигуровките и не взимам заплата и е чудесно Grin Да се надяваме , че другия месец вече ще могат да ми дадат болничен, защото не е най-удачният момент и парите си текат

# 516
Стела 31г.
Първо Раждане
Термин 22.07.2019. Но се предполага, че ще родя две седмици по-рано защото съм с близнаци 😊
Пол - не е 100% сигурен.

Здравейте, момичета! Пиша първият си пост в BG Mamma... 😀 ever. Дори още не съм разбрала как функционира 😊Бременна съм с близначета в 14та седмица 😊 след първи опит Ин- Витро. Чувствам се добре, ям постоянно, само едно постоянно главоболие ме тормози. Записах се за ЖК в болница Надежда при др. Генадиева.
Ако има създадена Facebook група бихте ли ме добавили? https://www.facebook.com/stela.lesingerova
Благодаря предварително и нямам търпение да се запозная с всички бъдещи мами дори и виртуално!
Желая ви хубав ден!

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 15:08 от StelaL

# 517
  • София
Golfo_di_Orosei, според мен говори очи в очи с прекият си ръководител още сега (възможно е той/тя да не знае за този закон) и вече ако се налага с ЧР. Браво, че си се обадила на този телефон!
StelaL, добре дошла при нас! Има ФБ група, но не съм сигурна кой може да те добави... и аз все още чакам, някой да ме адне Relaxed

# 518
Golfo_di_Orosei, адмирации. Трябва да си знаем правата. Всеки сам си решава в крайна сметка, но не трябва да позволяваме да ни използват.
Междудругото, августинките са на 4 тема и усилено я преполувяват Smile
Явно не са така работни като нас Simple Smile

Здравейте,
Първоначално моя термин беше 2.08. затова съм в темата на Августинките.. но надниквам и тук, понеже може и да стана живи и здрави Юлска мама..
Violini, в темата за августинките пиша редовно и да - ходя и на работа.. работата ми позволява да пиша и във форума.. може би Августинките сме по-мързеливички и не работим... Grinning
Благодаря ви,че споделяте полезни неща, особено за кодекса на труда нещата трябва да се знаят, аз самата още не съм казала на шефа ми.. вече съм в 12г.с.+3 дни.. и малко се притеснявам как ще реагира. Simple Smile

# 519
Здравейте бъдещи мами,
включвам с малко закъснение и аз при вас! Бременна съм в 16+6 дни г.с. и термин 2.07.2019 г. Първа и много желана бременност ми е. Не живея в България в момента, но се надявам да ме приемете при вас за да си споделяме емоциите.
От няколко дни съм се регистрирал и чета с интерес темата. Към коя от вас бих могла да се обърна евентуално за тайната група във фейсбук да бъда добавена?

Успех на всички и леко бременеене! Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 15:24 от amy123

# 520
Мами по активни ли сте  в фб групата.
Ако е така и аз да дам линк да ме добавите .😁
Днес ходих на (платен) преглед при следящия ме АГ заради болки ниски долу ...   иначе по ЗК съм на 24 след 3 дена.Както и да е след като си платих днес аг каза че не е необходимо да ходя и в четвъртък на преглед ( прегледа ми се полага по ЗК и исках пак да видя бебчо ) но трябва да ида тогава само за направления за инфекционист и кардиолог.  Нямало нужда от втори преглед толкова скоро. Съгласих се с лекаря.
Та исках да питам друго 😂
Имате ли снимки от ехограф когато ви казаха пола на бебчетата..
Днес видяхме пишленце но АГ каза че на следващия преглед на 04.02 ще се потвърди пола.
Ако може покажете ми вашите снимки искам да видя дали моята снимка е на мъж 😂 много искам да знам пола на 100% и съм много нетърпелива вече.

# 521
  • София
Здравейте момичета и добре дошли на новите попълнения! 😊🤰🤗
Първо да се отчета, защото обещах и на Gaggi пък и може да е от полза и на другите. Днес се записах на ЖК в Надежда, при др Димова. Впечатлени сме от нея, обяснява всичко обстойно, отговаря на всякакви въпроси и е много мила, дори забавна. Изчакахме с около 40 мин. повече, но за нас не е проблем чакането. А и ми направи впечатление, че ни записа на по ниския пакет, който е 500лв, което пък ме навежда на мисълта, че не иска да ни "набутва". На този етап сме доволни.
Отностно работата, за сега нямам оплаквания. Работя като търговски представител и от както казах на шефовете си, съм с 5 часово работно време (без да се променя договора ми) Като ми позволиха да си ходя на прегледи и на каквото се налага без да се притеснявам. Моята фирма някак е настроена семейно, което е чудесно. Ще видим занапред. 😊
Аа за фейсбук групата, мисля че последния път Яренце добави няколко от мамите.
BlondyDjitsy на нас днес ни казаха, че най вероятно е момче. Само че ние видяхме топчици 😁 и лекарката за това не беше сигурна и не ни е правила снимка.

# 522
  • София
Аз пък с един летен въпрос:  планувате ли морета тази година и ако да - преди Юли или след Юли или и двете Nature Sun With Face
Аз се чудя дали да не направим едно късно майско/ранно юнско море Rolling Eyes Ходи ми се в Турция, ама май ме е шубе толкова далече и ще е по близките гръцки плажове...  После септември с бебчо ще отидем пак Sunglasses

# 523
Здравейте момичета,
Относно правата ни без да мога в момента да цитирам съм чела, че имаме право, когато се налага да ходим на преглед без да отработваме и имаме право да откажем дадена задача, ако решим, че би попречила на бременноста по някакъв начин, предполагам ако е свързана с физическо натоварване.

# 524
Аз пък с един летен въпрос:  планувате ли морета тази година и ако да - преди Юли или след Юли или и двете Nature Sun With Face
Аз се чудя дали да не направим едно късно майско/ранно юнско море Rolling Eyes Ходи ми се в Турция, ама май ме е шубе толкова далече и ще е по близките гръцки плажове...  После септември с бебчо ще отидем пак Sunglasses
Ние имаме резервация на нашето море за юни месец за 7 нощувки. Тогава ще съм в края на 8 месец, дано не се наложи да раждам в Бургас. Simple Smile По принцип всяка година по това време ходим в Гърция, но сега ме достраша. То и за нашето море малко ме е страх, но знам, че след юли едва ли ще успеем да отидем, а цяла година чакам лятото заради морето. Едва ли ще се къпя и кой знае какъв кит ще съм, но ще си лежа на шезлонга и ще си пия безалкохолно коктейлче и ще си гледам басейна и морето. Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 23:39 от Sunny_happy_day_

Общи условия

Активация на акаунт