За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 43 158
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 463
Ами нямам друг избор, никой не отговори Simple Smile ще се жертвам.
карфиола от малка зелка още си белее Simple Smile не трябва да има зелено. Явно е пообработван с нещо. Пък и не се знае от къде е - в БГ по това време не му е сезон

Чили сос с дробчета в тава http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_21.html

# 691
  • Мнения: 11 134
Ами не съм се загледала откъде е. Много вкусен стана Simple Smile, дано няма нежелани последици, че съм правила преди тежка алергия към такива обработващи вещества, ако това му е случая на карфиола.

# 692
  • софия
  • Мнения: 2 463
Аз пък правя с моркови и лук - не ги обработвам предварително, само лекичко ги овалвам в брашно и със зеленчуците и малко бира/вино +вода и пека /първо с фолио, после го махам и поръсвам леко с кашкавал или твърдо сирене/. Зеленчуците може да са всякакви.

# 693
  • Мнения: 10 690
безумен въпрос Wink каква е разликата между обикновени и войнишки курабии и въобще има ли такава? щерката яла някъде и много желае. ама такова нещо не съм правила от 20 г.
ако може и някоя изпитана рецепта, макар че като гледам моята ми звучи добре /и класически/;-)

# 694
  • Мнения: 9 463
Никаква. Войнишките са на топчета.  Ето
https://pep-4o.blogspot.com/2009/12/6-300.html?m=0 излизат много. Но и траят много.
Иначе моя позната нарича всякакви вкусни маслени бисквитки и шоколадови - курабета Simple Smile което много ме дразни

# 695
  • София
  • Мнения: 12 222
Никаква. Войнишките са на топчета.  Ето
............
Иначе моя позната нарича всякакви вкусни маслени бисквитки и шоколадови - курабета Simple Smile което много ме дразни
+ 1.  Хм.. при 200 г масло да ги нарича маслените бисквити -  курабета...  newsm78 и мен ще ме дразни.  Wink

# 696
  • Мнения: 10 690
благодаря! като гледам няма много вариации на рецепта, класика е.

# 697
  • Мнения: 12 220
Така и не можах да ги харесам тия войнишки курабии. Баба ми правеше в огромни количества и всички казваха, че са много хубави - само като ги гледах нямах желание даже да ги опитам. Сега мъжа ми понякога си купува готови - не ми е ясно какво им харесва.
Иначе и аз обичам фини сладки - имам цял рецептурник в компютъра за коледни лакомства, и аз се дразня ако някой им каже курабии

# 698
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 126
http://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_22.html
Ей тези са ми фаворитите от последните седмица. Харесват ми повече и от "войнишките".

# 699
  • Мнения: 9 463
Е, Тези са страхотни маслени бисквитки

 изобщо не могат да се сравняват с обикновените курабии

# 700
  • Мнения: 2 118
Един наистина глупав въпрос - как варите на пара зеленчуци и каква приставка ползвате? Благодаря!

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 00:12 от Кафе с Канела

# 701
  • Мнения: 10 690
http://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_22.html
Ей тези са ми фаворитите от последните седмица. Харесват ми повече и от "войнишките".

о, не, не, защо ми ги показа Winkмаслени и аз обичам Wink
могат ли да се направят с обикновена извара, че имам една на олимпус и мога веднага да ги метна /едва мЪ навихте, ужас/?

# 702
# 703
  • Мнения: 10 690


УЖАС! Sweat Smile никогиш няма да се вталим, но пък ще сме хепи Yum

# 704
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Един наистина глупав въпрос - лак варите на пара зеленчуци и каква приставка ползвате? Благодаря!

Аз имам метален гевгир, който е с дупки само отдолу, в който слагам зеленчуците, а под него слагам касерола, която пълня с вода. Касеролата ми е широка колкото дъното на гевгира. Отгоре слагам стъклен капак когато се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт