Отговори
# 465

За сокът от морки и ябълки научих след като звънях на негов телефон във форума за консултация, говорих с една жена тя ме окуражи.

Ябъ,лки ям постоянно, всеки ден, но моркови доста са скъпички тук и не купувам мн често, но щом е полезен ще почна. Само един въпрос проблемите със стомаха и хранопровода не са ли 2 различни органи ,или всичко тръгва конкретно от стомаха и към хранопровода

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 12:19 от bubulina_baby

# 466
  • София
Моля избягвайте огромните цитати.

# 467
Буболина, За да се докаже автоимунно заболяване си има специфични изследвания за автоимунни антитела. Ходи се на имунолог.
За обложения език мисля че се ходеше на УНГ. За стомашните проблеми на гастро-ендеролог (прилича ми на дисбактериоза, гастрит, рефлукс...). Трябва да се уточни какво е за да се вземат правилните мерки.
При киселини често има парене и болка в хранопровода.
Не се опитвай сама да си поставяш диагнози и още по малко да се самолекуваш. Трябва ти специалист.

# 468
Буболина, За да се докаже автоимунно заболяване си има специфични изследвания за автоимунни антитела. Ходи се на имунолог.
За обложения език мисля че се ходеше на УНГ. За стомашните проблеми на гастро-ендеролог (прилича ми на дисбактериоза, гастрит, рефлукс...). Трябва да се уточни какво е за да се вземат правилните мерки.
При киселини често има парене и болка в хранопровода.
Не се опитвай сама да си поставяш диагнози и още по малко да се самолекуваш. Трябва ти специалист.

Ходих и на ревматолог и на имунолог. Имам пуснати веднъж специфични скъпи изследвания, пращани в Плевен. Въпроса е, че докторите не вярват на тази лаборатория и затова трябва нови , а сега не смея да отида заради ковида. Имам над 50 показателя за антитела направени за имунология

# 469
Ако те спира ковида ще трябва доста да почакаш. Не знам дали състоянието ти го позволява. Може да провериш дали някоя лаборатория предлага посещение на адрес. Друг вариант е да си вземеш по хубава маска с високо ниво на защита и предпазен шлем. Така ако не пипаш устата, очите и носа с немити ръце, вероятността от зараза се свежда до минимум. В лабораториите се ходи задължително с маска, така че дори да е влизал някой заразен, вероятността да е заразил помещенията е малка. А би трябвало да се вземат и мерки за почистване на повърхностите.

# 470
Ако те спира ковида ще трябва доста да почакаш. Не знам дали състоянието ти го позволява. Може да провериш дали някоя лаборатория предлага посещение на адрес. Друг вариант е да си вземеш по хубава маска с високо ниво на защита и предпазен шлем. Така ако не пипаш устата, очите и носа с немити ръце, вероятността от зараза се свежда до минимум. В лабораториите се ходи задължително с маска, така че дори да е влизал някой заразен, вероятността да е заразил помещенията е малка. А би трябвало да се вземат и мерки за почистване на повърхностите.

нямам проблем да чакам. Сяамо стомаха ми създава проблеми, както и бъбрека, но за имунологията и ревма факторите мога да почакам

# 471
Тия рани като одрасквания, бях обещала да ги покажа. Отново излезнаха, появяват се когато поискат, без да се удрям или нещо друго, излизат за няколко часа и почват да болят като удраскано, след дни се махат.
Ето и сините капиляри по ръцете

По пръстите и цялата длан са така, което изобщо до преди година и половина нямах

# 472
Здравейте, тъй като виждам, че много хора се съмняват в токсичността на флуорохинолоните, бих искала да споделя и моят горчив опит с тези АБ. Като начало искам да благодаря на авторката на темата, защото тя ме спаси преди 9 месеца да не изпия повече от 4 хапчета Ципрофлоксацин, който ми беше предписан за умерена уринарна инфекция. Ако бях изпила целият курс от 14 таблети, вероятно пораженията върху организма ми щяха да са още по- сериозни. Още след първото хапче, на сутринта започна ' приключението'. Изведнъж ми отмаляха краката и ръцете и се почувствах някак дезориентирана, сърцето ми започна да блъска. Тогава изобщо не се сетих, че може да е лекарството. Реших, че макар и никога да не ми се беше случвало, съм получила някаква паник атака. След още един ден ( след третото хапче) виждах всичко като през някакво стъкло, всичко около мен беше някак далечно, дори себе си не виждах и не усещах като преди. По- късно разбрах, че това чувство го наричат деперсонализация. Само да вметна, че до тогава не бях имала никакви психически проблеми. Звънях на личната лекарка след третия прием на АБ, тя каза, че лекарството се понася много добре и не е възможно да е от него. Тогава прочетох статията и не ми трябваше много, за да повярвам. Спрях на 4 тото хапче. Започна се главоболие, дразнене от светлина, летящи точки и мухички в очите, шум в ушите,умора, слабост в краката и ръцете, проблеми по цялата храносмилателна система, постоянни паник атаки. Пулса ми стоеше все на 80. Попринцип откакто съм 14 годишна имах навика да спортувам редовно. За първи път спрях на 30 години след тази отрова, защото просто не можех. Ходех на курсове по немски, отказах се. Единственото ми усилие беше съсредоточено да имам сили да отида на работа, а това ми костваше много. Сега 9 месеца по- късно съм по- добре, но онзи спокоен и безгрижен човек, който бях си отиде. За невярващите, че това може да се случи, половин година преди Ципрофлоксацина ми изписаха Левокса, пак за цистит. Завърших целия курс, нямах никакви странични ефекти. Никога не съм се интересувала от странични ефекти на лекарства. Мислех си, щом лекар го е дал всичко е наред. Но за съжаление тези неща по листовките не са научна фантастика, а при флуорохинолоните страничните ефекти се проявяват недопустимо често. Съжалявам, че нямах тази информация преди да ги пия и благодаря, че има хора в интернет, които споделят какво са преживяли.

# 473
Тия рани като одрасквания, бях обещала да ги покажа. Отново излезнаха, появяват се когато поискат, без да се удрям или нещо друго, излизат за няколко часа и почват да болят като удраскано, след дни се махат.

По пръстите и цялата длан са така, което изобщо до преди година и половина нямах
Здравейте, мога ли да попитам дали сте разбрала от какво се получават така наречените "драскотини"? От известно време и при мен се получават. От начало си мислех, че просто не съм усетила кога съм се наранила, но преди 2 дни ми излязоха 3 такива на едната гърда и 1 на другата. Като одраскано от котка седи, само че нито съм държала котка, нито пък съм се допирала до нещо, което може да ме нарани по този начин. Лекар казвал ли Ви е нещо за този проблем. На мен вече средства не ми останаха от ходене по лекари. Не мога да повярвам как от здрав човек мога да се превърна в човек с хиляди оплаквания. Cry

# 474

Здравейте, мога ли да попитам дали сте разбрала от какво се получават така наречените "драскотини"? От известно време и при мен се получават. От начало си мислех, че просто не съм усетила кога съм се наранила, но преди 2 дни ми излязоха 3 такива на едната гърда и 1 на другата. Като одраскано от котка седи, само че нито съм държала котка, нито пък съм се допирала до нещо, което може да ме нарани по този начин. Лекар казвал ли Ви е нещо за този проблем. На мен вече средства не ми останаха от ходене по лекари. Не мога да повярвам как от здрав човек мога да се превърна в човек с хиляди оплаквания. Cry

Не, никой не знае. Лекарите, при които показах драскотините си вдигаха раменете и казваха, че или имам слаби вени и капиляри или се чистя. Възможно е и да е вид изчистване, макар че според познатат ми , която учи за доктор е проблем илои с кръвта или кожата

# 475
Здравейте група и съжелявам да прочета това. Аз съм в същото положение и може би ще е доста полезно за мен и вас да напиша в този раздел , защото мисля ,че и моите проблеми съвпадат и са в следствие на този Левофлоксацин! Предписаха ми го в Малта , защото имах общо неразположение , слабост , често уриниране и още симптоми. Бях в бърза помощ там и ми направиха ПКК и урина,  снимаха ми и дробовете , заради този корона вирус и PCR тест ми правиха. След 3 часа в спешното ,дойде лекар и ми каза ,че няма основание да ме задържат и ме пуснаха да си ходя в къщи. Изписа ми единствено темперетуро-свалящо и ми даде хапченца против диария и прахчета против обезводняване и ми каза ,че ако се чуствам така и след 10 дни,  трябва да постъпя в болница. До тук добре , отидох си , беше ми странно ,че ме изписват при положение, че едвам си стоях на краката и не уточниха какво ми е и потърсих помощ от общопрактикуващ лекар , който ми разгледа изследванията в базата данни и сподели ,че за него това не било нищо,  а имало дадена инфекция и ми изписа Азитромицин , който се пие за 3 дни и Левофлоксацин за 10 дни....... Каза ми ,че на 3тия ден ще се почувствам доста по-добре , което не стана и да не спирам Левото ,докато не свърши. Не само, че не станах по-добре , а откакто се прибрах в България на 7ми юли до сега,  се чуствам ужасно. Разстроен стомах,  апатия,  не мога да намеря себе си , липса на енергия , често уриниране , нямам емоции и множество прегледи , една торба с пари по лекари,  защото не съм осигурен и най-лошото висок пулс,  който никога съм нямал,  спортувам цял живот. Откакто се прибрах си правих Хемокултури за бактерии,  Пкк първи път и щитовидна жлеза хормони пуснах,  последва посещение при Кардиолог,  диагноза неуточнена аритмия и надкамерна тахикардия и ми изписа Ивабенор , който пия до ден днешен. След това бях при ендокринолог за ехограф на щитовидна жлеза и диагноза всичко е наред! Последва посещение при личната лекарка и въпрос от моя страна за този ужасен Антибиотик , след като се натъкнах случайно на информация в интернет за хора с проблеми след приема му. Отговорът беше ,че няма вариянт да е от него,  ползва се много и без това нямало много антибиотици с добро действие,  били най-много 5 и това били глупости. От там получих светкавици в очите и двойно виждане и посещение при Офталмолог , защото лявото ми око е доста зачервено и тези светкавици и двойно виждане ме притесниха доста, диагноза за очила съм 0.5 на ляво и 0.25 на дясно,  проверка на очни дъна и всичко и ми изписа капки за очи , за ползване 10 дни и ще отшумяло...е не , все още окото ми е червено , поне нямам тези светкавици вече. Последва посещение при Гастроентеролог и то добра специалистка и преглед на ехограф доста , доста обстойно и обясних цялата ситуация от началото,  диагноза раздразнено черво и нарушена чревна флора. Направих си скенер на глава,  платих си без някой да ме праща и там нищо освен малка ретенционна киста в максиларен ляв синус. Последва УНГ , който ми сподели ,че тази киста я има и той и е на 60 , ако не ми прави проблеми да не я закачам и да се стегна , защото съм на 30 и да си живея живота и да си гледам кефа...но как ? До ден днешен вече от 10 юли до сега имам 4 пъти ПКК , Асат и Алат , билирубини , хемоглобин , Б12 и туморни маркери за стомаха и PSA за простата отрицателни , ходене по мъките и дори посещение в София при доктор вътрешни болести и още един преглед на червата и ми каза , да си пусна още веднъж урина и фецес , проби за микробиология и го направих миналата седмица и там отрицателни. Общи оплаквания в момента , нито имам енергията ,която имах , а тя беше много! Нито имам емоции , освен негативни и чуство, че не ми остава много,  нито имам интерес да правя нещо и това вече ми пречи и ще загубя и приятелката си скоро , ако продължавам така , все едно мозъка ми е сменен и само тялото ми е мое. Изпадам в състояния в каквито не съм вярвал ,че може и въобще живота ми е супер различен. Ходих и на ирисова диагностика и ще си правя прочистване на черния дроб и организма с билки , започнах да търся алтернативи и мисля за Биорезонансна Диагностика и говорих с много доктори,  които казват ,спри да ходиш по лекари и почни работа,  за да се фокусираш в друго и всичко ще отмине. Мислите ли ,че може след приема на Лево-то и всички тези продължаващи симптоми и хиляди изследвания на които съм здрав като Бик по лекарски преценки и аз все си мисля ,че нещо пропускат и са ме объркали,  всичко това да е от ужасния Антибиотик? Споделете мнение моля.

# 476
Всичко може да се случи, хубавото е, че не си пил друг след този аб. А аз пих още 12 след него, положението е мн зле. Почни очистване

# 477
Ще започна от утре с билки и само печен картоф и ябълки и най-много пилешко и ще пия вода и силно се надявам да се поизчистя и да се почувствам добре. Колко дълго може този АБ да ме кара да се чуствам така и не се ли изчиства от организма след толкова месеци ?

# 478
При всеки човек е различно, затова има и такива които изобщо не получават никакви нежелани, аз преди години не веднъж съм пила аб от тази група, но съм ги понасяла успешно, но понякога тялото реагира по съвсем друг начин и дори и да не иска човек, получава някакви реакции, които с години не може да си обясни и да оправи. Може и години да отиде, може и месеци, може и дни. Аз не мога да кажа, че съм се изчистила отвсички изпити

# 479
Ужас....в какво превърнаха България...и търпи народа...

Общи условия

Активация на акаунт