От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 18

• 49 729
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ползвам Габиели от много години. Изключително доволна съм! Тук негативите към тях са за местоположението на офиса, от гледна точка, че градският транспорт е неудобен. Едва ли смятате с градски транспорт да носите тази пратка... Времето за транспорт от Англия им е една седмица.
GGBG не съм ги ползвала. Плюсовете им до скоро бяха по-краткото време за транспорт от Англия до България. Напоследък отзивите не са добри.
Заслужава си да погледнете и Габко. Преди години съм ги ползвала за пратки от Германия, доволна съм, но имам твърде малък опит с тях.
За Лерон също чувам хубави отзиви. Ползвала съм ги само за пратка от Испания.

# 181
Ами за Габко ..... след като ги ползвам няколко години ,чак се стреснах като получих лично обаждане по телефона от тях преди 2 дни?! Казват ми ,че офиса на Спиди който съм посочила е в отпуск за неопределено време и питат как да ми пуснат пратката?! Е казах офис Еконт и приключих.Да ама днес взимам пратката ,и Еконт ме таксуват двойно.Габко си генерирали електронна товарителница ,пуснали пратката като пощенска  а не колетна 5 кг и ето на.....меря пратката в Еконт 3.800 кг .Плащам 5 кг на Габко ,ясно защо имам 2 пратки от 2 курса и те са на започнато тегло ,ама тоя дето е генерирал товарителницата ме издразни яко.Любезен как не! Сега чакам пратка 10 кг ,ще мисля кой ще я прибира от София .

# 182
Аз платих на Еконт доставка от Габко до адрес в София 10лв и отделно наложен платеж 6,60лв за 3кг пратка. Стори ми се доста, но понеже досега винаги от офиса ходя да си вземам пратките, реших, че явно това са цените. Със Спиди пак горе-долу толкова ли е? Че за друг път да знам.

# 183
  • София
Аз да мина с отзив за доставката на GGBG до вкъщи - заявих я и на следващия ден нещата ме чакаха вкъщи. Обаче човека каза, че до половин час ще е на адреса, а се появил след 2 часа. Не е голяма драма де, просто да се знае, че за времеви интервал явно не може да се разчита Simple Smile Доволна съм, иначе щях да мъкна 8 кила по транспорта.

# 184
  • Шумен
Grinning ха-ха, калкулаторът на това нещо ми даде 218 лв за доставка до офис на Еконт от САЩ, на пратка с размери 50х50х50 см и 1 кг Joy
И по 8 лв от УК и ДЕ Grinning

На мен с Габко ми взимат от Англия 2,20лв без ДДС за 1 кг до техен склад, като си сложа и доставката с Еконт до Шумен пак ми излиза горе-долу толкова. Ако живеех в София да си взимам пратката директно от тях, щеще да ми е много на сметка..С GGBG досега ми е било най-изгодно от Англия - 1,99лв за 1 кг но ми забавиха две поредни пратки и за сега отпадат.

# 185
Ок, но доставката от САЩ е абсурдна.

# 186
Аз платих на Еконт доставка от Габко до адрес в София 10лв и отделно наложен платеж 6,60лв за 3кг пратка. Стори ми се доста, но понеже досега винаги от офиса ходя да си вземам пратките, реших, че явно това са цените. Със Спиди пак горе-долу толкова ли е? Че за друг път да знам.
В провинцията съм и от София до офис Спиди плащам 4.70лв а със Еконт 4.95лв на пратка до 5 кг. Над 5 кг не съм взимала и нямам идея колко е. Предпочитам Спиди защото служителката е супер експедитивна и любезна ,влизам и за 1 минута излизам. В Еконта служителките са 2 и само се мотаят напред назад говорят си по телефона и там чакам по 1 час и ми отива обедната почивка.До адрес не поръчвам и цени не мога да ти кажа .

# 187
  • Шумен

Диамантче, пак си зависи, само веднъж съм поръчвала от САЩ, защото с митата се оскъпява доста и ако има вариант същата стока да си я купиш от ЕС по-добре.  но моята пратка не беше обемна, а малка, 40 на 20 на 20 мисля, 5 кг и ми излезна към 55 лв транспортът. Това, което знам, е че при въздушен транспорт гледат обема, не само реалните килограми и което е по-високо, на него те таксуват.

# 188
GGBG взимат 10$ на килограм и 20% от стойността на покупката (което реално е ДДС). Несравнимо е с този румънски превозвач.

# 189
GGBG взимат 10$ на килограм и 20% от стойността на покупката (което реално е ДДС). Несравнимо е с този румънски превозвач.

Да точно е така, най-накрая се свързах с тях и поразпитах как стоят нещата с митницата и момчето, което вдигна ми обясни, че това е тяхна отговорност и всичко е включено в техните комисионни. И дори не трябва да вадя платежни, копия на поръчки.

# 190

Диамантче, пак си зависи, само веднъж съм поръчвала от САЩ, защото с митата се оскъпява доста и ако има вариант същата стока да си я купиш от ЕС по-добре.  но моята пратка не беше обемна, а малка, 40 на 20 на 20 мисля, 5 кг и ми излезна към 55 лв транспортът. Това, което знам, е че при въздушен транспорт гледат обема, не само реалните килограми и което е по-високо, на него те таксуват.

Кой е превозвачът от САЩ за 55лв 5кг?

# 191
Между другото, пуснах и аз през калкулатора на този превозвач (има го на предната страница) размерите на последната ми пратка от Щатите и излезе с 30-ина лв. по-малко от това, което платих на ГГБГ само за транспорт (без комисионната). Явно зависи от размерите, въпреки че при мен става въпрос за 52л твърда хладилна чанта, не е пакетченце. Не разбрах обаче дали се плаща още нещо освен обемното тегло.

На мен лятото ГГБГ ми поискаха скрийншот от поръчката. Според мен няма как да мине митница без това.

# 192
GGBG днес дали ще раздават? Някой ако мине, моля да пише, че са ми доста далеч и да не се разкарвам напразно.

# 193
Между другото, пуснах и аз през калкулатора на този превозвач (има го на предната страница) размерите на последната ми пратка от Щатите и излезе с 30-ина лв. по-малко от това, което платих на ГГБГ само за транспорт (без комисионната). Явно зависи от размерите, въпреки че при мен става въпрос за 52л твърда хладилна чанта, не е пакетченце. Не разбрах обаче дали се плаща още нещо освен обемното тегло.

На мен лятото ГГБГ ми поискаха скрийншот от поръчката. Според мен няма как да мине митница без това.

Благодаря, определено ще ми е по=евтино от ГГБГ, аз често поръчвам от САЩ. А как стои въпросът с допълнителни такси при другата фирма?

# 194
  • гр. София
GGBG днес дали ще раздават? Някой ако мине, моля да пише, че са ми доста далеч и да не се разкарвам напразно.

Вчера на обяд пристигна камиона, но си седеше запечатан. Дали са го пораздигали не знам. Ако разбера нещо ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт