От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 18

• 49 716
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
И аз имах проблеми с тях но в крайна сметка от тяхна страна макар и трудно намерихме решение.

# 121
Аз имам 3 пратки пристигнали на адреса на GGBG в Англия миналата седмица, но в системата им пише, че е само една. Пиша им...отговор никакъв. Ноември една пратка ми изчезна безследно. Една седмица си я издирвах, отговора беше все: "Мадам, няма такава пратка." Беше 15 лв и лесно я прежалих.
Сега пак ще тръпна в очакване дали ще си получа всичко, че този път не са евтини пратките.
Това е последния път, който си поръчвам на техен адрес. Комуникацията с тях и решаването на проблем е на нулево ниво.

предполагам може да се оспорва "мадам, такава пратка няма" само ако имаш тракинг номер, а някои предлагат и снимка даже на подписа, получен при получаване в Англия. Тогава искат или не дължат обезщетение.

# 122
  • София
Аз имам 3 пратки пристигнали на адреса на GGBG в Англия миналата седмица, но в системата им пише, че е само една. Пиша им...отговор никакъв. Ноември една пратка ми изчезна безследно. Една седмица си я издирвах, отговора беше все: "Мадам, няма такава пратка." Беше 15 лв и лесно я прежалих.
Сега пак ще тръпна в очакване дали ще си получа всичко, че този път не са евтини пратките.
Това е последния път, който си поръчвам на техен адрес. Комуникацията с тях и решаването на проблем е на нулево ниво.

предполагам може да се оспорва "мадам, такава пратка няма" само ако имаш тракинг номер, а някои предлагат и снимка даже на подписа, получен при получаване в Англия. Тогава искат или не дължат обезщетение.
Пратките ми са от ebay от търг. Винаги пиша на продавача да ми изпрати тракинг номер, но рядко го правят. Може би е по-скъпо, не съм запозната. Купувам от продавачи със 100% полижителни оценки с по 5 години във ebay. Наистина не ми се занимаваше за 15те лева, но тоя път ще оспорвам "Мадам, няма такова нещо. На едната пратка имам и тракинг номер. Какво правите, когато нямате номер? Предполагам продавача може да провери в пощата дали е доставена пратката и да му дадът някаква разписка...

# 123
Здравейте! Извинявам се че така нахлувам в темата, но спешно трябва да поръчам. Ще правя поръчка от iherb до адрес на GGBG до Англия. това са ми сумите от поръчката Order Summary
Subtotal: $18.77
Loyalty Credit : -$1.63
Shipping:
Delivery by Local Post | Change $4.15
Rewards Credit : $0.00
Order Total: $21.29 Въпросът ми е при тези стойности дали поръчката ми ще отиде на митницата в Англия или ще я избегна.

# 124
Когато няма тракинг номер, пишеш на продавача за такъв и ако той няма, ти предлага да ти върне парите, защото пратката вероятно е загубена. В голяма част от случаите пратката обаче не е загубена, а не е регистрирана от ГГБГ. На мен така продавачи ми възстановиха парите по 2 пратки, които ГГБГ не бяха отчели. И след това си ги получих от ГГБГ. Даже едната със закъснение 1 седмица след пристигането в България я бяха регистрирали. Та така после пиша имейли на продавачите да им кажа, че съм получила стоките, пак им плащам парите и куп разправии заради това, че от ГГБГ не регистрират пратките.

Но като се сетя как на един човек преди мен му бяха пратили по собствена инициатива до Еконт в Младост 4 пратката, а той отива да си я иска от офиса на ГГБГ, защото не е задал нищо, а те му обясняват как бил задал ... има и по-фрапиращи случаи явно.

Теди, ще отиде. Всичко над 15 лири отива на митница.

# 125
  • София
Когато няма тракинг номер, пишеш на продавача за такъв и ако той няма, ти предлага да ти върне парите, защото пратката вероятно е загубена. В голяма част от случаите пратката обаче не е загубена, а не е регистрирана от ГГБГ. На мен така продавачи ми възстановиха парите по 2 пратки, които ГГБГ не бяха отчели. И след това си ги получих от ГГБГ. Даже едната със закъснение 1 седмица след пристигането в България я бяха регистрирали.
Благодаря, ще изчакам да пристигне  курса и ако ги няма ще пиша на продавачите. Разправии големи наистина

# 126
И аз имах кореспонденция  с голяма верига магазини в Англия относно една поръчка,  много спорихме изисках им да ми покажат документа при доставката на адрес но не го направиха, нито 1док не ми показаха като ме уверяваха че всичко е изпратено.От Ггбг естествено твърдяха че не е но в крайна сметка поеха отговорност за което евала ,не мога да си кривя душата.

# 127
То може да е изпратено, но да не е получено. Английските куриери се славят с това, че хвърлят или зарязват пратки на всякакви места, които след това изчезват. При такъв случай, когато продавачът не може да представи валидно доказателство, че пратката е получена, е длъжен той да ти възстанови сумата. Ако откаже, аз не бих пазарувала отново от такъв търговец.

# 128
Здравейте, момичета. Бих искала да Ви помоля за съвет. Реших да направя поръчка от ocado, но от магазина казаха че не доставят до self storage. Тъй като съм от Бургас и съм ползвала Габиели те отпаднаха автоматично.  Пробвах и с ggbg, но пак не става. Бихте ли ми препоръчали фирма, с която мога да поръчам, без значение къде са ѝ офисите, но да не таксуват за опаковане.

# 129
А защо не става от Окадо?

# 130
Изписва, че временно не доставят до този адрес

# 131
Изписва, че временно не доставят до този адрес
Е Аз онзи ден поръчай.

# 132
  • ...край Дунава
Моля препоръчайте ми превозвач от Англия и Германия с регулярни седмични доставки и без да се налага аз да си въвеждам пратките.
Редовен клиент съм на GGBG от самото начало, всяка седмица имам пратки, но наспоследък се уляха, още не съм си получила пакетите от събота, защото съм сама с детето и отбелязах доставка, телефони не вдигат, пълно мазало.

Отделно няколко пратки, получени в събота на 5ти не са ми включени в курса както до сега и тях чакам с пътуващият към Бг, който кой знае кога ще го раздадат.

Препоръчвам Лерон.бг, прекрасни са.
Влзе в сайта им и се запознай с работата им. Курсове тръгват всяка неделя от УК и Германия, най-често пристигат за 3/4 дни в БГ.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 12:51 от ╚Sisley╝

# 133
Не подвеждай Лерон и Ггбг са на 1адрес в Англия, предполагам и в др държави.Преди да стигнат до Лерин минават през Ггбг така че пак ще има забавяне.

# 134
  • София
И на мен не ми дава да избера адреса на ГГБГ и Лерон, не става за момента.

Общи условия

Активация на акаунт