Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 642
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И с миналата бременност и сега, всеки ден пия сок от портокали, грейпфрут и лимон, отделно ям мандарини много. В интерес на истината съм чувала, че не е добре да се хапват цитрусови плодове, но само от уста на уста, никой аг до сега не ми е казал лично и не ми е обяснил защо.

# 406
  • Благоевград
Аз не знам още грамчета, но ми се струва нормално теглото на бебчето. В противен случай до 38-40 г.с. ще тежи 5-6 кг.
За цитрусите не съм чувала такова нещо, миналата бременност ядах мандарини с килограми, не виждам да е й е поречило нещо. Ако и цитруси не ядем, какви плодове да ядем сега?

Втора бременност ми е и не бях чувала по време на бременност,знам че пречат за кърменето. За това ви питам и вас момичета,защото и аз много се учудих. Simple Smile

# 407
  • София
За кърменето защо пък пречат? Не си спомням да съм яла по време на кърменето, ма то пък беше лято, та согурно за това. Но съм се ограничавала само от алкохол (кафе си пиех, защото не влияеше на бебето). Даже и бира съм пила, но само вечер след последното кърмене, за да има поне 4-5 часа до следващото.

# 408
  • Благоевград
За кърменето защо пък пречат? Не си спомням да съм яла по време на кърменето, ма то пък беше лято, та согурно за това. Но съм се ограничавала само от алкохол (кафе си пиех, защото не влияеше на бебето). Даже и бира съм пила, но само вечер след последното кърмене, за да има поне 4-5 часа до следващото.

Така ми бяха казали в родилното,защото видяха че пия сок от портокал. Казаха ми също и за мъхести плодове,мислех че докато родя има много време да ги спра. Но щом сега ми ги забраниха,ще ги избягвам. Дали ще ги пия сок или ще ги ям тези плодове,няма значение. А като се сетя,че миналия месец ядох по 1 чанта мандарини и по 5 6 портокали на ден. Аз казах и на АГ тя ми каза не си знаела,но сега вече ще знаеш.

# 409
  • София
На мъхестите проблема е в мъха. Белени праскови и кайсии няма проблем, аз дори на бебето давах като го захранвах. Но за цитрусите ще се поинтересувам и аз по обстойно.

# 410
Здравейте,момичета как сте днес?
Днес бях на ФМ всичко е наред с бебчо казаха ни,че ще е момче. Тежи 423 грама АГ каза,че е супер. Вашите бебоци колко тежат, струва ми се малко,но АГ си знае работата. 21с.+3 д.

Добре си е теглото, ето табличката с размерите от първа страница, за да провериш https://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

Относно цитрусите, не мисля, че трябва да се избягват по време на бременност. Втора бременност ми е, за първи път чувам подобно твърдение, също и в предишната ми отчетна тема никоя мама не беше споделяла да са й дали подобен съвет. По-скоро не трябва да се прекалява с тях, но това е така с всеки вид храна, когато е в умерено количество няма никакъв проблем, дори напротив, сега точно имаме нужда от разнообразна храна.

Ето малко повече инфо тук:
http://mamaninja.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0/%D0%B4%D0%BE%D0%B1% … eme-na-bremennost
https://gotvach.bg/n5-37631-%D0%A6%D0%B8%D1%82%D1%80%D1%83%D1%81 … D1%82%D1%82%D0%B0
https://www.youtube.com/watch?v=38b2nNfyxOA

# 411
Аз нямам търпение да дойде 4ти за да мина 2 ФМ да видим ще потвърдят ли, че е момиче аз все още не вярвам някак макар, че ме е гледала изключително добра докторка и каза 100%.
Какво стана с Пренатеста? Не са ли готови резултатите, аз от него знам пола на бебето, след това и АГ-то ми го потвърди на предната консултация.
Нищо не стана с пренатеста и втория път не се е получило разделението и няма резултат. Прекратихме и ми върнаха парите. Чудих се какво да правя дали да отида на амниоцентеза, но обсъдихме вариантите с докторката и решихме да не рискуваме с АЦ,че все пак има риск пт аборт, а пък в крайна сметка всичко е перфектно на ултразвука само кръвните изследвания бяха лоши и за подсигуряване опитах пренатеста ама явно нещо кръвта ми е проблемна за изследване и така.

# 412
Грейпфрути ми се ядат много от началото още и си правя фрешове редовно, в къщи от 4 месеца вече сме редовно заредени с 3-4кг и допълваме като намалеят. И на мен никой не ми е казвал, но реално на мен това са ми плодовете в менюто, плюс киви и зелени ябълки. Оня ден примерно и сандвич с пушена сьомга си направих, знам, че не е окау по принцип, ама за 9 месеца не мисля, че ще е проблем ако съм хапнала 4-5 парченца.

# 413
  • София
То на необработените меса проблема не е в количеството. Ако месото е заразено с токсоплазмоза и една хапка ти стига да се заразиш. Но както съм казвала и преди, аз смятам, че месата в големите вериги са проверени и не допускат да продават заразена стока. Не ям непастьоризирани сирена и не ям домашни непроверени меса. Все пак си е риск, но всеки си преценява. С миналата бременност ядях всичко, вярвам, че и сега няма да имам проблем. Ще си пусна отново токсоплазмоза след месец за всеки случай.

# 414
На мен също никой не ми е казвал да не ям цитруси. През зимния период това са единствените плодове, освен ябълките. Ям си всекидневно, закусвам с банан, а следобед ям портокал или мандарини. В чая слагам лимон. Не съм чула да е вредно.
Аз също ще пропусна един преглед заради грипната епидемия. Добре, че вече усещам бебо всеки ден, че иначе сигурно щях да се притеснявам.

# 415
  • Плевен/Пловдив
Аз нямам търпение да дойде 4ти за да мина 2 ФМ да видим ще потвърдят ли, че е момиче аз все още не вярвам някак макар, че ме е гледала изключително добра докторка и каза 100%.
Какво стана с Пренатеста? Не са ли готови резултатите, аз от него знам пола на бебето, след това и АГ-то ми го потвърди на предната консултация.
Нищо не стана с пренатеста и втория път не се е получило разделението и няма резултат. Прекратихме и ми върнаха парите. Чудих се какво да правя дали да отида на амниоцентеза, но обсъдихме вариантите с докторката и решихме да не рискуваме с АЦ,че все пак има риск пт аборт, а пък в крайна сметка всичко е перфектно на ултразвука само кръвните изследвания бяха лоши и за подсигуряване опитах пренатеста ама явно нещо кръвта ми е проблемна за изследване и така.

Много зависи колко процента ДНК на бебето, има във вашата кръв. Трябва да е над 4% за да е достоверна теста. При теб колко процента са изолирали?

# 416
На мен казаха, че ако пия за разреждане на кръвта, съм с наднормено тегло или съм била с близнаци, може да не се изолира достатъчно днк на бебето. Аз имах 18% фракция. Патенце, доколкото помня риска за даун ти беше доста нисък, не знам защо си се филмирала, но по-добре, че са ти върнали парите Simple Smile. Използвай ги за нещо за бебето.

# 417
Това за цитрусите и аз го чувам за първи път. Знам само, че не е добре да се пият фрешове, тъй като фруктозата вдига рязко захарта, а няма грам фибри, които да забавят процеса.
При мен основните плодове са мандарините. Но имам адски киселини и точно от мандарините стават още по-зле.
За токсоплазмоза се чудех дали да пускам, но имах положителен тест за антитела преди 2 години, когато търсихме причина за абортите, та не мисля, че съм толкова карък да вземе да се ре-активира.
Моите момичета в 17+2 бяха 220 и 240 грама и в понеделник (ако не ме върнат от клиниката) ще се видим пак Simple Smile

# 418
  • София
За фрешоветесега също не знаех. Токсоплазмоза с миналата бременност не съм пускала, сега ме накараха. Нямам антитела за жалост. Макар много да обичам и да ям всякакви солени, пушени и мариновани неща.

# 419
  • София
Къде бяхте или ще сте на втора фетална морфология и доволни ли сте? В коя седмица ходихте?

Общи условия

Активация на акаунт