Към НОЕМВРИ с ритничета - чакаме момчета и момичета!!!

• 14 937
  • 278
  •   1
Отговори
# 150
Леле , а аз от една семица трепя мравки на поразия  #2gunfire Ами сега ... Twisted Evil
Я не се връзвай на тия глупости , че и глава може да те заболи от бабини деветини Twisted Evil

# 151
Аз най-после си получих рецептата и си купих лекарствата.
Антибиотика е Аугментин - доста силен - на упътването пише че не се препоръчва за бременни, но все пак започнах да го пия. Имам голямо доверие на гинеколожката си, но все пак, ако някой знае нещо повече по въпроса, нека ми пише , моля.... Praynig
За гъбичките ми е изписано Gyno-Pevaryl - абсолютно ми е непознато като лекарство, но...дано да има ефект.

За суеверията при бременност - спокойно си бременейте и не се връзвайте на глупостите на бабите. Моята баба (лека и пръст) предния път не ми даваше да се подстригвам, че щяло да се роди момиче...Ами, подстригвах си се всеки месец и си имам сладко момченце. И други суеверия не съм спазвала, смятам го за глупаво.

# 152
  • София
Баба ти да ти разказва "бабини девитини" - бива.
Ама и майка ти....
Я ги строй малко, да не те тормозят с празни приказки!  Peace Grinning
Simple Smile Simple Smile Simple Smile  И аз мисля така, но имах нужда да го чуя от вас . БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

# 153
  • София
Мишенце, и аз пих Аугментин заради стафилококова инфекция. Прочетох доста по въпроса и навсякъде пише, че е от малкото антибиотици, които може да се приемат от бременни. На опаковката не пише, но това е така с почти всички лекарства.  Фармацевтичните фирми се презастраховат.

# 154
аман от суверия еййййййй.Дай сега и комарите да ги оставя да ме нахапят и да не ги убивам,4е погледне6 навредя на бебето ако утрепя един комар  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Ама с тея глупости само ни психясват о6те пове4е.
Тука моята съседка всеки ден ми пели на главата да съм си махнела синджир4ето от врата,4е бебето 6тяло да се роди с усукана пъпна връв.Аз пък на пук не го махам, въпреки 4е съм суеверна и някой път сама се дразня на себе си,4е вярвам на такива глупости.

Ина4е пак малко офф....от сно6ти ме по4наха  болки в зъба  Whistling
През живота ми зъб не ме е болял ама ей го на сега намери.Днес ми е малко по_добре и се надявам да отмине,4е хи4 не ми се занимава и със зъболекари ба6 сега.

Това е от мен,след малко пак отивам на козметик да се разкрасявам,4е в тея жеги съвсем се запуснах.

цункам ви много,много и ви желая лек ден
  bouquet  bouquet

# 155
Мишенце, и аз пих Аугментин заради стафилококова инфекция. Прочетох доста по въпроса и навсякъде пише, че е от малкото антибиотици, които може да се приемат от бременни. На опаковката не пише, но това е така с почти всички лекарства.  Фармацевтичните фирми се презастраховат.

Благодаря ти! Доста ме успокои !  bouquet

# 156
Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала, че все не ми остава време.
Днес ходих на лекар и съм  притеснена. казаха ми,че бебето изостава в разтежа с около седмица и че не съм наддала достатъчно килограми (само 3 засега...)
Изписаха ми Матерна, и от притеснения забравих да питам доки за потвърждение на пола.
Вие как сте с килограмите, нормално ли е да съм качила толкова малко? доколкото знам за всеки е много индивидуално, но много се притесниавам за бебо...

# 157
  • Ботевград
Здравейте мамчета!
Тази седмица в най-големите жеги ми се струпа най-много работа, свързана с пътуване по гадните горещи претъпкани рейсове  Sick Моля се да минат още два дни и събота и неделя да се отдам на сънннн и хлад!
mama_tery при мен на феталната ми казаха същото, бебо изостава с 9 дни, но при мен каза, че причината може да е в това, че бебо е момиченце и се развива по-мъничко, защото всички други показатели бяха нормални! А и можело и овулацията да е била по-късно! Така, че доц. Томова ми каза, че е нормално това!
Мишенце дано да се оправят нещата при нас лесно и БЪРЗООО!
А относно суеверията - не вярвайте, само ще Ви се усложни живота   bouquet
Приятен прохладен ден / или поне вечер/  Heart Eyes

# 158
Здравейте на всички!  Hug

От дълго време не съм се вясвала и се чуствам изостанала с бременността, че отгоре на всичко имам проблеми с форума - дава ми постоянно грешка!

Tanija, аз не давам  ухо на такива приказки  Naughty. И в същото време някои хора са много нетактични - започват пред мен да обсъждат някакви тежки раждания, разкъсвания, митове за белези, и т.н...а това, което ме вбесява е следната фраза, когато стане дума за някаква храна: ".., но айде няма да казвам какво ядох, че да не ти се дояде...." Направо се побърквам от такива глупости!  #2gunfire
ququle, за да ти се визуализират емотиконите в съобщенията, трябва да оставиш интервал след текста и тогава да вмъкнеш емотикон!
Pam, и аз си мислех че ще имаме момченце, но на 26.06 бях на фетална морфология и Давидков каза, че ще е момиче - не го остави докато не си разтвори краченцата, че да видим  Grinning. Тъй, че Цвети - аз засега съм в розово!

Момичета, имам толкова въпроси,,,а нямам отговори, че ще се побърквам...
Ще задам само някои от тях:

На мен на 19 уж ми правиха цитонамазка, а в същото време не са ми казали да отида да си видя резултатите???? Лекарят ми откри гъбички, които си имах,,и ми изписа Gyno-Pevaryl, но не каза нищо дали има бактерии???? нищо не разбирам.

На феталната морфология ми казаха, че матката ми е чуствителна и ми препоръчаха да пия но шпа, както и витамини Neoxid. Моят лекар нищо такова не спомена??? Някой пил ли е тези витамини?

Относно болничнитие,..момичета на мен ми е толкова зле от две седмици - имам предвид постоянно главоболие, виене на свят и болки в таза и корема,,,че направо ще се разплача пред акушерката ако не ми даде болнични!!!!

И на плаж не ми се ходи - толкова ми е зле..все си мисля, че е от обездвижването,,,,,,крайно време е да спра тази работа  newsm78

# 159
  • София
Мама Тери...

Аз също не съм наддала изобщо, но като ходих на лекар ми казаха, че това не влия на бебето. 

И на мен ми изписаха витамини, но ПреНатал. 

А на теб как така са ти изписали Матерна? Тя вече доколкото знам не се внася.. мисля че има някъде даже темичка във форума за това.

По принцип изоставането си е нормално, и една седмица не е чак толкова шашкащо, то се компенсира после към края.

Мен пък моят Доки ме кара да ми дава болнични, а аз се дърпам... нали уж сега съм добре... Ама жегите просто ме изтощават тотално и ще се позамисля за болничния.

# 160
Аз съм качила 1 кг. до сега, (като не броя тези, които си върнах след повръщането) и на мен ми казаха да не се притеснявам, че бебето си взима всико необходимо за сега от мен.
Изписаха ми витамини - ХИП НАТАЛ, но не мога да ги намеря нещо по аптеките. Има ги в 2 варианта - за бременни и за кърмачки, но тези за бременните никъде ги няма. Другите, за кърмачки струват 4 лв и са в някакво шишенце като сироп и двата варианта. Някой пие ли от тях? Чела съм някъде по форумите за тях, че ги взимат и други хора, но от къде си ги намират се чудя!! Обиколих много аптеки за тях и все казват, че ги нямат, или че са нови.. и т.н.... Thinking

# 161
Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала, че все не ми остава време.
Днес ходих на лекар и съм  притеснена. казаха ми,че бебето изостава в разтежа с около седмица и че не съм наддала достатъчно килограми (само 3 засега...)
Изписаха ми Матерна, и от притеснения забравих да питам доки за потвърждение на пола.
Вие как сте с килограмите, нормално ли е да съм качила толкова малко? доколкото знам за всеки е много индивидуално, но много се притесниавам за бебо...

Миличка, растежа на бебчо няма нищо общо с твоето наддаване на килограми! И аз се надявам да съм се задържала на +3, скоро не съм се теглила... При феталната ми излезе, че бебето изостава с 3 дена в развитието - бях 18+6 дена, а излезе 18+3... Но все пак - това са осреднени стойности за растежа на бебето, не може и при 2-метровите и при нас, тапишонките, бебетата да се развиват в растежа по еднакъв начин, нали така? Успокой се, усещам че си се шашнала.  Hug За Матерна-та - и аз се учудих, че са ти ги изписали - не ги внасят от около 3-4 месеца вече... питай за заместител  Peace.

...
Изписаха ми витамини - ХИП НАТАЛ, но не мога да ги намеря нещо по аптеките. Има ги в 2 варианта - за бременни и за кърмачки, но тези за бременните никъде ги няма. Другите, за кърмачки струват 4 лв и са в някакво шишенце като сироп и двата варианта. Някой пие ли от тях? Чела съм някъде по форумите за тях, че ги взимат и други хора, но от къде си ги намират се чудя!! Обиколих много аптеки за тях и все казват, че ги нямат, или че са нови.. и т.н.... Thinking

И аз съм чела, че ги купуват - пусни търсачката в "Майки.." и като намериш някой направо го питай на ЛС откъде се е снабдил  Peace.

# 162
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Ето ме и мен! Преди малко се претеглих и бях 51.400 кг, а миналата седмица бях 52.200 кг.
Та веднага започнаха едни терзания у мен  Embarassed да не навредя нещо на бебето... вие как се храните всъщност имате ли апетит в тази горещина - какво ядете  Thinking
Иначе момичета тези жеги и на мен ама никак не ми понасят. Ако лятото е такова... как ще я караме?
Обадих се за фетална при д-р Димитрова, тя има часове чак за 21.07 Тогава ще съм в 23 седмица Мислите ли че ще е късно?
Изобщо засипах Ви с въпроси, но аз съм една паника. Да не говорим, че на работа всичко мене чака и даже не мога да си помисля за болничен или почивка-главата ме боли, стомаха ме боли ниско долу, изнервена съм до краен предел
Как ще устискам не знам smile3518

# 163
Благодаря ви момичета за успокоението!! Още не сме напълно сигурни за пола, доки каза 70% момиче, което обяснява нещата. И на мен едно розово щъркелче засега..Фъстъчка...иначе за болничните и на мен ми дават "насила", а аз се дърпам....а вече мие все по-трудно с концентрацията на работното място..и тая жега ме мори ли мори.

# 164
  • София
Люси, не се претоварвай! Бъди малко егоист поне сега!

За витамините - на мен ми предписаха обикновен Центрум, но още не съм почнала да ги взимам. Ям плодове и зеленчуци, чувствам се добре, бебето си е точно на седмиците - не виждам зор да се тъпча с химия, било и витамини, засега.

От мен, довиждане, защото излизам в отпуска - чувствам се като абитуриентка Laughing

Ще се върна от морето към 18-19.07. и ще си пусна нета вкъщи най-накрая. Пазете се, хладете се, който тръгва нанякъде  - приятна и безаварийна почивка!

Общи условия

Активация на акаунт