НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 67 987
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • на Мелмак
Ами не е ВМ или НВ.
И лично за мен е малко като количество!
Всъщност какъв коментар очаквате?
Това е меню, изготвено за вас по определени показатели.

# 556
Здравейте момичета Heart И браво за усилията и резултатите Ви.
Въпрос към вас , не е за по темата знам ,но не мога да направя регистрация във фитнес пала Angry Благодаря предварително.

# 557
Бихте ли коментирали и моето меню:
Закуска: 25г сурови орехи + 3 с.л. (ок. 30 г) овесени ядки или 2 яйца + 1 ф. хляб/плод
Преди обед: 1 плод
Обед: 100г месо, салата зелена с 1.с.л. зехтин
След обед: 1 плод
Вечеря: 3 яйца + 200г таратор + 1 ф. хляб (ок. 38г)

Това меню специално е от програма на Р. Илиева. Мога да добавя и салата от зеленчуци по избор, без картофи, ориз, моркови. По принцип за всеки ден храната е различна, но мразя да готвя и съм се спряла на тези, защото са ми лесни. На мен не ми писва еднообразното хранене.
Редактирам: не харесвам сирене, кашкавал и др. под. Даже кис. мляко в таратора ям през сила.

Деси, това не е НВ-ВМХ, ти изчисли ли си М:В:П?

# 558
  • България моята родина
Мисля,че някой на скоро беше споменал,но не открих из темата-от 10 дена вдигнах мазнините и намалих въглехидратите.Кг тръгнаха надолу,чувствам се добре като не съм въвеждала храната да видя кое как е,но намалих и салатите като добавки за сметка на месото и мазнините като цяло,но от вчера се върнаха едни мои стари болки в жлъчката.Имах ги миналата зима,когато се бях отдала на въглехидрати и застояване.След започване на спорт и промяна на храненето бяха изчезнали.
Възможно ли е да съм прекалила с мазнините и някакви съвети,водата ли ми е малко,да увелича ли малко въглехидратите-от днес хапвам и по 2-3 парченца черен шоколад?Имам и чести болки в главата ако също е от значение.

# 559
За жлъчката по - малко яйца и не яжте пържено.

# 560
Бихте ли коментирали и моето меню:
Закуска: 25г сурови орехи + 3 с.л. (ок. 30 г) овесени ядки или 2 яйца + 1 ф. хляб/плод
Преди обед: 1 плод
Обед: 100г месо, салата зелена с 1.с.л. зехтин
След обед: 1 плод
Вечеря: 3 яйца + 200г таратор + 1 ф. хляб (ок. 38г)

Това меню специално е от програма на Р. Илиева. Мога да добавя и салата от зеленчуци по избор, без картофи, ориз, моркови. По принцип за всеки ден храната е различна, но мразя да готвя и съм се спряла на тези, защото са ми лесни. На мен не ми писва еднообразното хранене.
Редактирам: не харесвам сирене, кашкавал и др. под. Даже кис. мляко в таратора ям през сила.
Менюто няма нищо общо с ВМНВХ.

# 561
Благодаря, момичета, за мненията.
Попитах, тъй като мотивите за точно този режим бяха, че почива на НВМХ, което предвид тази тема и вашия опит много ме изненада. С какво бихте заменили плодовете?
Уточнявам, че родих преди 5 месеца и половина и не кърмя. Посвалих обиколки, но има още и не мърдат надолу. Това е и причината да потърся алтернатива на режима и да ви следя тук.

Що се отнася до съотношение М:В:П, използвах cronometer, но понеже имаше разлики се обърнах тук към вас.

# 562
Благодаря, момичета, за мненията.
Попитах, тъй като мотивите за точно този режим бяха, че почива на НВМХ, което предвид тази тема и вашия опит много ме изненада. С какво бихте заменили плодовете?
Уточнявам, че родих преди 5 месеца и половина и не кърмя. Посвалих обиколки, но има още и не мърдат надолу. Това е и причината да потърся алтернатива на режима и да ви следя тук.

Що се отнася до съотношение М:В:П, използвах cronometer, но понеже имаше разлики се обърнах тук към вас.

Във фитнеспала може да си следиш по-добре съотношенията. Плодовете ако държиш на междинно хапване можеш да замениш със зеленчуци. Хляб и овесени ядки също не се вписват в режима. Ако прочетеш първа страница ще ти се изяснят доста неща.ВМ-НВХ е начин на хранене и според нуждите и проблемите си може всеки човек да го напасне. На първа страница има и таблица с препоръчителни въглехидарати според пола, здравословни проблеми, наднормени килограми. Няма универсална формула.Аз например съм с ИР и хашимото и почти не консумирам плодове. Има съфорумки, които си хапват по- малко. Различно е за всеки. Трябва да пробваш и да си прецениш. Не пропускай факта, че скоро си раждала и хормоните може да не са се стабилизирали.

# 563
Ще опитам да преправя менюто и да си изчисля пропорциите с фитнеспал-а. Благодаря, много сте любезни всички!

# 564
Честно казано на мен не ми допада този режим с филийките хляб. Няма общо с НВХ ВМ хранене.
Ако все пак решите да си хапвате ВГХ, по - добре малко ориз, бобови храни, отколкото все хляб.

Днес ще хапвам печена риба, броколи с масло, зелена салата с маслинки.

# 565
Как правите ориз от карфиол и броколи- ръчно или с блендер? Има ли някакъв трик или тънкост?  Hug

# 566
  • Берлин
Аз скоро открих карфиола. Пускам го в робота или чопъра. Става на зрънца. Ползвам го за блатове за пица, лазаня, пълнени чушки/тиквички/патладжан. Домочадието не отчита разлика (въобразяват си,че е ориз/брашно) хихи

# 567
Днес и аз ще правя пълнени чушки с карфиол, сирене и яйце за вечеря.Дано да ни допаднат.

# 568
Аз започнах режима преди 4 дни и нещо май прекалявам с черния шоколад. Тренирам всеки ден по 15-на мин и много ми премалява след тренировка или след разходка с бебето, ходя по 2-3км. След тренировка или разходката си хапвам по 2 блокчета от големите на Линдт. Общо на ден ми се събират 4-5 блокчета. А, вчера си омаших цяло малко шоколадче от 40г Confused Мога ли да си го хапвам всеки ден или да го избягвам и да е по-скоро лукс, да речем един път в седмицата? Да отбележа също, че и кърмя, бебето е на 11м, така че и да спре млякото няма да ми е проблем, но го казвам, защото знам, че и кърменето изразходва енергия.

# 569
Здравейте всички! И аз съм нова в диетата - започнах я с мъжо преди 4 дни. По принцип нямам много за слабеене, само "онези 3 кг" Simple Smile, но съм повече солидарна със съпруга ми, че той си има доста.

Имам следният въпрос, на който не намерих отговор на първа страница - дайте повече инфо за съдържанието на въглехидрати в млечните. Но имам предвид "нашите" млечни - кисело мляко, саламурено сирене, български кашкавал. За вносните сирена е ясно. Моят не е много по месото и все към млякото налита, но ми се струва, че не е най-добрата посока...

Още един въпрос - четох доста, но не разбрах - горе-долу след колко дни строг режим се "влиза" в кетоза? Има ли някакви външни признаци? Може ли да се поддържа кетоза с въглехидратни дни/хранения? За последното четох в някакъв чужд сайт, че след строг режим по-голяма доза В дори засилва метаболизма и спомага да не липсва някои нутриент.

Благодаря Ви предварително за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт