НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 67 984
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Аз искам да попитам чашка червено винце пречи ли на отслабването? Алкохола май задържа вода в организма?
А като пиете отваря ли ви се повече апетита?

# 571
  • София
maiadate, млечните не са за всеки ден. а български сирене и кашкавал още по-малко. Да яде риба, яйца. Някои учени дори отричат напълно млечните като основна храна, ползвайте ги като подправка и то ме на всяко хранене.

# 572
Пречи алкохола на отслабването, знам го защото не съм го спряла
Не ми отваря апетит

# 573
Здравейте всички! И аз съм нова в диетата - започнах я с мъжо преди 4 дни. По принцип нямам много за слабеене, само "онези 3 кг" Simple Smile, но съм повече солидарна със съпруга ми, че той си има доста.

Имам следният въпрос, на който не намерих отговор на първа страница - дайте повече инфо за съдържанието на въглехидрати в млечните. Но имам предвид "нашите" млечни - кисело мляко, саламурено сирене, български кашкавал. За вносните сирена е ясно. Моят не е много по месото и все към млякото налита, но ми се струва, че не е най-добрата посока...

Още един въпрос - четох доста, но не разбрах - горе-долу след колко дни строг режим се "влиза" в кетоза? Има ли някакви външни признаци? Може ли да се поддържа кетоза с въглехидратни дни/хранения? За последното четох в някакъв чужд сайт, че след строг режим по-голяма доза В дори засилва метаболизма и спомага да не липсва някои нутриент.

Благодаря Ви предварително за отговорите!
ВМ-НВХ не значи че трябва да сте задължително в кетоза... Излезте от тая група на А.У. във ФБ ако там са ви вкарали тая муха в главата. Особено ако ви минават и мисли за фастове още от началото. Има страшно много информация на първата страница на темата, прегледайте я всичката, ако не сте до сега.
Кетоза нито на всекиго понася добре, нито е задължителна, нито пък за дълго, освен при много сериозни медицински показания, ама тогава предполагам бихте питали лекаря, не нас. Ако наистина трябва да сте в кетоза, никой не може да ви каже за колко дни ще стане това, хората са различни. Карате по избрания режим и така, все ще стане.
И под избрания имам предвид че вие си правите избора, НВ-НМХ е рамка само, при това доста хлабава, от там нататък всеки си го нагажда за себе си.

От млечните най-проблемно е прясното мляко, но лактоза има и в останалите, повече или по-малко. Колкото по-зрели са сирена и прочие, толкова по-малко лактоза е останала в тях, ако това ви е ориентир. Аз съм от късметлийките, на които не им пречат изобщо и съм много щастлива по този повод. Не че не обичам месо, напротив, но и млечните не си ги давам току-така. На други обаче са им голям препъникамък, ще разберете тепърва как е при вас и при съпруга ви.
 Иначе не се сещам кой нутриент ще ви залипсва ако не ядете високовъглехидратни храни, честно казано. За дефицити си е хубаво да се проверите по принцип, не заради диетата, за да може да си ги попълвате ако имате такива.

# 574
От кои храни мога да си набавя достатъчно фибри, за да не получавам запек? Мога ли например за следобедна закуска да сложа малко овесени ядки в кис.мляко?

# 575
Здравейте!Този режим е страхотен!Повече от година и половина чета за него ( първо при Атанас Узунов ) и най-после и аз узрях достатъчно за да го започна.В началото само опознавах терена, около две седмици.Но вече от седмица съм стриктна и на 99% съм убедена, че съм в кетоза.Много ми беше любопитно какво точно представлява това състояние, не е като да не съм опитвала наркотици - приличат си!
Спортувам 2-3 пъти седмично, но през цялото време съм много активна.Прилив на енергия.

П.П.Относно по-горе зададеният въпрос за сирената, знам, че ориентир е на етикета да пише / въглехидрати  < 0,5 / Това било белег за добре узряло сирене.Аз живея в Германия и лесно си намирам по магазините зрели сирена - пармезан, ементал и овче.
Гледала съм всички интервюта на кондиционият треньор Милко Георгиев, той разясни това относно сирената.
Някой в групата има ли мнение за него?

# 576
  • София
Аз си пия вино вечер.
За млечните - гледам етикета, то си пише колко захари имат.
Погледна етикета на сметаната - 4г/100 мл захари, млякото е 2 г/100 мл. Също така четох. И реших, че за мен е ок кафето с мляко сутрин.
Сега си пуснах един калкулатор. Пише, че за да отслабвам полека, ако ям 1200 калории, мога да си позволя 30 г въгл.

Последна редакция: нд, 10 фев 2019, 09:48 от Free Agent

# 577
Милко е един от първите хора в България, заговорил за режима и довел до популяризацията му с интервютата си. Супер си е Милко, следя го още от началото му.

# 578
  • София
Аз съм изпадала в кетоза само при пълен глад, състоянието наистина е еуфорично. С диета не мога, а и не искам. Смятам, че продължителното силно ограничение на въглехидратите е вредно.

# 579
  • В полите на Пирин планина
Лично на мен твърде голяма въглехидратна рестрикция не ми се отразява добре. Започвам да спя много зле и ставам нервна, цикълът ми се скъсява и става много оскъден.
Разбира се не говоря да се ядат теста и захар.

# 580
  • София
Я кажете за лошото спане или дайте линк. Че нещо взех да го усещам.

# 581
  • В полите на Пирин планина
Я кажете за лошото спане или дайте линк. Че нещо взех да го усещам.

Хапвам вечер плод или черен шоколад. Ако положението е по-зле пия Ашваганда или Симпатил.

# 582
  • София
И аз така. Плод или шоколад и Неуропан.

# 583
Има нещо такова със спането. Аз по принцип там не съм хич отличничка, но на моменти хептен зле става... И напоследък се усещам че май спя още по-зле ако съм била на много ниски въглехидрати поне ден-два.
Не че умишлено ги ограничавам до много ниски, нито имам мераци за кетоза. Ама примерно ако съм яла само месо/кюфтета/яйца и свежа салата, то колко въглехидрат да има в зелето и в моркова дето съм настъргала с него или нещо от сорта. И то салатите ми отдавна не са големите купи, с които бях свикнала преди. Ако и млечни не съм яла и те съвсем падат. Вкусно ми е, добре се чувствам общо... обаче спането съвсем ми бяга ако карам така.
На плодове никога не съм налитала, на шоколад пък само около цикъл... евентуално, та това не са ми редовни допълнения към менюто. Ако искате ми вярвайте, имам един преполовен шоколад в шкафа от последния път, загънат е старателно и ще чака още седмица евентуално да ми се прияде пак Grinning
Гледам да имам тахан вкъщи през повечето време, вкусен ми е и без нищо и не ми пречи да лапна и цяла лъжица наведнъж, но и това не е много, това ми е другият довод да не изоставям млечните щом не ми пречат. Ако се сетя и имам, хвърлям в салатата лъжица царевица да вдигне малко В в такива случаи и май това е, пак ми идват малко понякога.

# 584
За кърмещите: https://www.dietdoctor.com/breastfeeding-low-carb-diet-dangerous
С една дума - умерен режим, никакво гладуване, поне 50 г В.

Общи условия

Активация на акаунт