НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 67 958
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Повече за кетото от блога на Шоколата. Прекрасна, прекрасна статия, която ми направи деня. Надявам се, че не съм объркала собственика на блога, но е цитиран многократно на първа страница.

Заповядайте:
https://foodforthoughtbg.blogspot.com/2019/01/blog-post_28.html? … nNNz8do_b8PIFWP5k

# 586
Цитат от горепосочената  статия:

Цитат
Точно както с цикличното хранене, изглежда, че повечето хора, които имат тези оплаквания при спазване на кетогенно хранене, са жени. (Май би било доста странно, ако мъж ми пише, за да поиска съвет за аменореята си…) Почти винаги става въпрос за жени. Жени, които обикновено, но не винаги, в миналото са преминали през анорексия, вегетарианство, веганство или суровоядство. Те използват кетогенното хранене като поредния начин да ограничават храната, като се преструват, че са нормализирали отношението си към нея и към телата си.

Ай честито на бившите вегетарианки, веганки и суровоядки.

# 587
Благодаря за линка към статията! Беше ми интересно да я прочета. От месец-два правим опити за бебе и съм в голяма чуденка дали да вкарам в менюто си поне картофи и ориз. Евентуално и бобови, но пък те ми се отразяват доста зле на стомаха. Още не съм запретвала ръкави да търся информация по въпроса, просто защото не съм много стриктна с режима. Ям млечни и ядки колкото и когато ми се ядат, но не бих казала, че прекалявам. Плодове също хапвам, но там имам леееки ограничения. Първо налитах на помело, наситих му се. След това продължих с мандарини - и на тях им се наситих. Сега съм на вълна ябълки.

# 588
  • София
Не виждам причина, поради която здрав човек да не яде картофи и ориз, както и всички видове плодове, вкл. сладки.

# 589
Аз също.Стига да не е ежедневна храна.
Откакто вкарах всичко в норма и се храня по-лежерно, ям картофи 2-3 пъти месечно.Не нарочно, просто не са ми любома храна...обикновено към риба.

# 590
  • София
Аз забелязах сенки под очите.
Аз пък умирам за паста. Днес взех една лазаня, четох, четох етикета, пък си хапнах! Почти не ядох листата де.

# 591
Не ядем (поне се опитваме) въглехидрати (в това число и картофи, и ориз), за да не играе често инсулинът нагоре-надолу. При приятеля ми има ИР, при мен поне на гладно резултатите бяха горе-долу добре.

Но с тези планове за забременяване не знам към какъв вид хранене да се ориентирам.

Free Agent, сенки под очите си имам от край време, но напоследък сякаш се увеличиха фините бръчки покрай очите ми Weary Не знам рязко ли се появиха, аз ли им обърнах внимание със закъснение, има ли връзка с режима, но доскоро не ми беше правило впечатление. И сега приемам хиалуронова киселина + колаген, но ако забременея, ще трябва да ги спра.

# 592
  • София
Предлагам да продължиш с леко ниско въглехидратно хранене. В смисъл, без захар, бяло брашно, катофи и ориз, но с млечни и плодове вечер. То сега ще дойде пролетта и ще има повече режимни неща за хапване. Ягоди примерно...

# 593
Не виждам причина, поради която здрав човек да не яде картофи и ориз, както и всички видове плодове, вкл. сладки.

Извинявам се, но аз ли нещо не разбирам...?След като бавно освобождаващите се въглехидрати, които съдържат нишесте дават твърде много калории, от които реално нямаме нужда ( в повечето случаи ), за какво са ни?
Аз съм здрава, за което съм благодарна.Но искам да направя нещо по въпроса за да бъда такава и в бъдеще.
Доста четох по въпроса с режима и мислех, че цялостната идея ми е ясна...
Но може би греша Rolling Eyes

# 594
Искам да попитам по-дълго правилите режима има ли такова животно като чийт или зареждащ ден с повече въглехидрати по време на плато?
Не видях да пише за това в първия пост.
То на мен ми е малко рано да мисля за това, но все пак.
Иначе за десетина дни три килца надолу, както и в см по дрехите усещам минусчета.
С въглехидратите съм доста стриктна, без плодове, с половин кофичка високомаслено кисело мляко на ден, ядките може би са ми повече, но всичко останало е по режима.
И друго да попитам, чувствате ли се не съвсем енергични по време на тренировка?

# 595
Благодаря за линка към статията! Беше ми интересно да я прочета. От месец-два правим опити за бебе и съм в голяма чуденка дали да вкарам в менюто си поне картофи и ориз. Евентуално и бобови, но пък те ми се отразяват доста зле на стомаха. Още не съм запретвала ръкави да търся информация по въпроса, просто защото не съм много стриктна с режима. Ям млечни и ядки колкото и когато ми се ядат, но не бих казала, че прекалявам. Плодове също хапвам, но там имам леееки ограничения. Първо налитах на помело, наситих му се. След това продължих с мандарини - и на тях им се наситих. Сега съм на вълна ябълки.

За жените и техните хормони, въглехидратите са необходими. Ако правите бебеопити, не сваляй въглехидратите под 15% от дневното хранене. Важно е за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Аз спазвам този режим, но всяка седмица си имам ден, в който си хапвам и хляб и плодове и картофи и ориз (това след два месеца абсолютно стрикто спазване на режима в началото). Съвет - ако бебеправите и си започнала режима скоро - придържай се към първото изречение. Ако си от по-дълго време на режима - ползвай изречение второ. Според мен.    Само съвет. Simple Smile

# 596
  • Пловдив
Да питам...кога пиете Магнерот-а?

# 597
Вечер
сутрин - вит. Д, Е и селен

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 08:26 от Herzen

# 598

Извинявам се, но аз ли нещо не разбирам...?След като бавно освобождаващите се въглехидрати, които съдържат нишесте дават твърде много калории, от които реално нямаме нужда ( в повечето случаи ), за какво са ни?
Аз съм здрава, за което съм благодарна.Но искам да направя нещо по въпроса за да бъда такава и в бъдеще.
Доста четох по въпроса с режима и мислех, че цялостната идея ми е ясна...
Но може би греша Rolling Eyes

Защото организмът започва да изпитва липси, примерно на елетролити, калий, магнезий, калций, кой знае още какво. Показателно е, че не се чувстваш добре. Това обаче е индивидуално, някои се чувстват ОК. Просто трябва да видиш при теб как ще е.

# 599
  • София
Много жени са си увредили щитовидната жлеза поради силно ограничение на въглехидратите. Мисля, че Чоколата беше една от тях.

Общи условия

Активация на акаунт