НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 67 948
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Чела съм стари теми,  не си спомням Чоколата силно да е ограничавала вх. Мисля,  че го караше по-либерално. Със сигурност мога да твърдя обаче,  че е имала периоди на плодуване преди ВМНВХ. Това си го спомням. Диетата на Байкова ли беше това?  Сигурно и това е оказало влияние. Kameloth караше на доста ниски вх по едно време,  не се оплакваше.

# 601
  • София
Още навремето когато народът лудна по Дюкан, предупреждаваха, че този тип хранене не е безвредно.

# 602
Още навремето когато народът лудна по Дюкан, предупреждаваха, че този тип хранене не е безвредно.
Дюкан няма много общо с ВМ НВХ.
Единственото общо е, че и в двата режима се яде месо.От там нататък приликите приключват.

# 603
Дори кърмата е ВМ-НВ храна. 50% е мазнини.

# 604
  • София
Кърмата е храна за кърмачета, които имат съвсем различни потребности от тия на голям човек.

# 605
Какви са твоите потребности? Какво ти липса в режима, Alexandria*.

# 606
...
И друго да попитам, чувствате ли се не съвсем енергични по време на тренировка?

По-скоро имаш по-малко сила, означава, че ако преди си правила дадено упражнение с гирички по 5кг., сега можеш с 3кг. И също бих казала, чувствам, че силите ми свършват малко по-рано, въпреки че пише, че издръжливостта ти се увеличава.
Иначе за енергичност е по-добра с режима, освен ако не си в преходен период на свикване с това хранене.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 18:33 от Sani..

# 607
  • тук и там
Липсват плодове например-основен източник на витамини и фибри.И други неща липсват.Не случайно идва период след който следва да се захранят бебетата,кърмата не може вече да покрие нуждите на тялото.
Това по принцип. На детския канал тук,върви и надпис - за добро здраве -яжте по 5 плода/зеленчука на ден.

Защо ги водите тези разговори? Всеки си има определена причина да спазва даден режим-за известен период, за цял живот,в зависимост от това  как се чувства,дали и как се отзразява на здравето му, в зависимост какви са целите му-променя или минава към друг тип хранене и т.н.

На мен също не ми достигат сили и енергия по време на тренировки.Правя колкото мога,намалила съм времетраенето им,правя и по-малко тренировки вече на седмица. Но за сега ще е така.Като поотслабна -ще помисля за промени.(ако все още се чувствам така по време на тренировки).

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 17:38 от Kaisia

# 608
Не ти достига енергия, защото организма ти още не се е адаптирал, още търси си глюкозата като източник на енергия, не е превключил да използва мазнините като енергия.  Малко ли е енергията, която си носиш под формата на мазнини в себе си? 5 кг телесни мазнини  са 45 000 ккал - стигат за 15 дни гладуване. Е , ще дойде момента когато тялото ти ще се научи да използва именно тези мазнини за енергия.
Като ги изгориш, ще дойде момента да си вдигнеш вх до 100-150 гр., да си позволиш и плодове. Фибри не ти липсват и в момента? Марули, броколи, домати, краставици, брюкселско зеле, зеле - нямат ли фибри?

# 609
Охх...аз наистина реших, че съм открила топлата вода с намирането на този режим.
След бременността, многото килограми и липсата на тренировки, имам голям % подкожни мазнини.Иска ми се да се разделя с тях.А и страшно много ме привлече идеята да се храня по 2-3 пъти на ден и да нямам нужда от един куп междинни хранения.

# 610
Ох, това с непременното ядене на плодове от малка съм го намразила... трябва, та трябва. Много малко са плодовете дето обичам и съответно бих яла, цял живот ми опяват за това. Зеленчуци пресни и под всякаква форма повечето ги обичам много и ям редовно. Плодовете са съвсем друга история, мога и с месеци да не посегна към плод, то не ми се прияжда. Не ги ограничавам нарочно, просто не ми липсват. За себе си съм преценила че фибри и прочие ще си ги набавям от зеленчуци.
Поне аз не съм забелязала да имам по-малко енергия откакто ограничих въглехидратите, дори напротив. Но това с уговорката че не тренирам особено активно, гледам просто да не се заседявам и да се пораздвижвам редовно, всичко останало го броя екстра и не съм постоянна. Не знам как би било при по-сериозни натоварвания. Също и с уговорката че започнах този режим заради висок инсулин, не само за сваляне на тегло. Струва ми се нормално да се чувствам по-добре на него, преди често бях изморена и вяла, а и свалените килограми си казват думата вече и те.
Всеки от нас си е уникален случай за себе си, ще си напасне режима според нуждите си и според здравето си естествено. Прекалени залитания не са добре за никого. То ако е там въпросът - и към 100тина грама въглехидрати  на ден пак се водят към ниски, сравнени със "стандартното" хранене. На повечето пишещи в темата ще им звучат много и няма да приемат по толкова.
"Чийт" ден не правя целенасочено, просто от време на време по някакъв повод/излизане/гости си позволявам по нещо, което иначе не ми е в менюто. Еднократно, не цял ден да ям каквото сваря. Понякога може да е един път в месеца, понякога 2-3 пъти - както се случи. Не виждам какво има да си "зареждам" умишлено с въглехидрати, тя нали цялата идея на НВ хранене е да няма съществено количество глюкоза в тялото, през цялото време, че да стои и инсулинът нисък.

# 611
Не точно по тази тема, но откакто пия ВСАА преди тренировка, доста по- добре ми вървят
Някакси мускулите работят по-добре
Не ги разбирам добавките и не ги препоръчвам, само споделям

# 612
  • тук и там
Херци,и аз пия BCAA. Ама не ми вървят много тренировките с това хранене.Вчера взех един фет бърнар-като машина бях,и енергия и всичко...Ама това-енергия със химия ! Иначе-умрЕла работа са ми тренировките.

# 613
Благодаря на всички за отговорите/ И аз си мислех за някакви добавки.

# 614
Аз учудващо откакто съм на режима все едно съм пила ВСАА . Много енергия имам, но аз само риба и яйца ям. Тази вечер хапнах гъби с карфиол. Гледам карфиола го дават че е ок, но на 100 гр има 5 гр въглехидрати дали не сгафих нещо с тоя карфиол. Сигурно около 3-400 гр съм изяла?

Общи условия

Активация на акаунт