НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 67 902
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • addicted
Змия и mariat - надявам се да продължите да пишете.
Не за пръв път споменавате, че темата е тръгнала в кофти посока, но точно затова има нужда от хора като вас. Напълно разбирам, ако ви е писнало да повтаряте едни и същи неща, но .. това донякъде е неизбежно, вие се храните така и сте в темата от много дълго време.
Но и въпросите на новаците не са нещо ненормално, идват хора, които са от няколко седмици на режима, месец, два.. Да, чете се нещо, но дали е било правилното, а колко точно е осмислено, а пък и теорията не е като практиката. Новите хора се съмняват в неща, които за вас са доказани истини, но така е - нищо не може да бие опита.
Има нужда от хора, които да ни вкарват в пътя, но ще го правите само ако искате, разбира се. Ние само можем да се надяваме. Тук е едно от малкото места, където все още владее здравият разум, а не АУ Simple Smile

# 661
Франсоаз*, и аз благодаря за менюто.
Радвам се, че в него има и плодове. За момента не си ги позволявам. След месец може.
Но пък хапвам с удоволствие високомаслено кисело мляко и ядки.

За колко време постигна този добър резултат?

# 662
Няма да се ровя в тубата да търся интервюто с Тим Ноукс, където той самият говори за естествена калорийна рестрикция.
В тази тема ревностно се плюят калориите, и се започва голямото фръцкане и заклеймяване на тези, които броят.
Хайде който не го мързи, и се справя с английския сам да се поитересува, ако има желание. Нямам нужда да доказвам нищо на никого.

Тази тема Е подобна на тези при Узунов. Кажи "калория" и ще изпаднат в истерия. Но момент! Те никога не броят, те са над тези неща. Та откъде да знаят по колко приемат? 1600? При височина 180см?

На 3000 кал ще отслабнеш, ако си приемал по 5000 преди това. То си е рестрикция. Като чета по какви тави са се ядяли, може и по 6000 да са поглъщали.

# 663
Това не е примерно меню и не ми се вижда коректно да се представя за такова.
Скрит текст:
Това е меню на човек, който си е постигнал целите след 2 години и вече започва толкова често да се отпуска, че най-вероятно пак ще тръгне по стария път. Толкоз.
За МЕН е нормално меню.Така се храня от самото начало, така се храня и сега.С такова меню свалих, с такова меню поддържам кг вече година.
С което не казвам, че е универсално и че всеки ще сваля с подобно хранене.
Неведнъж съм писала, че харесвам това хранене именно заради свободата, която дава при избора на храни и количества.На мен плодове и млечни не ми пречат, но има хора, които с тях НЕ свалят.
Давам менюто не за стриктно копиране, а за ориентир какви храни се ядат.
Тези, които сега започват и имат повече кг за сваляне, могат да пробват и така.Ако 2-3 месеца няма резултат, могат да пробват вече различни варианти, да махат нещо, да добавят нещо....
Няма меню, което някой да ви даде и да ви обещае, че ако се храните така, ще свалите 10 кг за еди какъв си срок.
Не и в този режим.
Ако някой търси режим от сорта
з-1 ябълка и 123 гр кисело мляко
о-1,5 яйца, 3/4 салата, половин кюфте
в-1/2 пържола, 1/3 домат, 10 гр черен шоколад
 и обещание, че хранейки се така, ще сваля всеки ден, просто не е на правилното място.

Скрит текст:
Франсоаз*, и аз благодаря за менюто.
Радвам се, че в него има и плодове. За момента не си ги позволявам. След месец може.
Но пък хапвам с удоволствие високомаслено кисело мляко и ядки.

За колко време постигна този добър резултат?
За около 2 години.

# 664
Франсоаз и аз ти благодаря! На мен пък са ми полезни точно постове като твоя. Защото помощта не се свежда само до това да се обяснява на какъв принцип действа диетата, при какви заболявания, какво се случва с тялото ти и т.н. Като виждаш и менютата на диетуващите, добиваш по-ясна представа как се прави и какъв път да следваш. Съвсем в началото ти е трудно да си правиш меню и си мислиш, че ще ядеш едно и също. А като виждаш как се хранят другите, хем черпиш идеи, хем разбираш какво трябва да присъства в менюто ти.
Не знам за Атанас Узунов и неговата тема, но тук не е препоръчително и да си казваш колко сваляш ежедневно, седмично и т.н. Защото някои се дразнели от хора, които се мерят всеки ден. Та и тук няма свобода на словото, ако мога така да се изразя.
Аз започнах този режим от неделя.

# 665

Не знам за Атанас Узунов и неговата тема, но тук не е препоръчително и да си казваш колко сваляш ежедневно, седмично и т.н. Защото някои се дразнели от хора, които се мерят всеки ден. Та и тук няма свобода на словото, ако мога така да се изразя.
Няма такова нещо. Никой не се дразни, просто подходът ви е погрешен от самото начало.
Ако наистина мислиш това, което си написала не си на прав път. Ако много обстойно е изчетена първата страница ще видиш, че това е режим, при който едни свалят бързо, други не мърдат 2-3 месеца(аз съм от вторите). Ежедневното мерене, когато няма желаните минуси (тук хората говорят само за минуси, а не за подобрено здравословно състояние) може да откаже повечето от желаещите да спазват този режим. Не може да се твърди, че първата страница на темата е изчетена, и да се пита дали хляб Вита е режимен, дали може да се закусва мляко с овесени ядки, що да не се готви с олио(давам само пример, без да визирам някоя потребителка).
Кам и Шоки заслужават повече от аплодисменти, а Краси и Жаки със своите снимки са ходеща реклама!
П.П. никога не съм мерила порции, изчислявала съотношения, или отворила дори за момент страницата на АУ.  Резултатите ми са супер!

# 666

Dara888, не знам колко имаш да сваляш ти, но Краси когато отслабваше, не ядеше в един ден и ябълка и портокал
Целите и допустимите въглехидрати се определят всекиму според нуждите и затова е хубаво да се прочете първа страница и свързаните статии

# 667
Дребни жени не биха сваляли без сметки и внимание какво и колко ядът. Спорът е безмислен. Това, че някои стартират от +20 кг/170 е нещо съвсем различно от опитите за трансформация на силуета при жени на 155-162 см с +2-5 кг.

Всички сте прави в твърденията си, но се отнасят до различни изходни положения и цели.

# 668
  • тук и там
И аз смятам че нищо в природата не се губи.Няма как да приемаш много над енергийните си нужди и да отслабваш.Просто при такъв тип хранене,изчезва или намалява глада за сладко и много въглехидрати.От там и хора,които сиситемно са преяждали със такива неща, когато намалят количествата на въглехидрати,намалят  и приетите количества храна  и съответно калориите.

# 669
Дребни жени не биха сваляли без сметки и внимание какво и колко ядът. Спорът е безмислен.
Мога да поспоря, защото съм точно дребна жена и никога не съм правила сметки.

# 670
Mariat, не ми се рови в старите теми, но имаше потребителка (от редовните в темата), която написа, че темата не е за отчитане на свалени грамове. Да, не е това целта, може и да се демотивират някои, че не свалят, но всеки има правото да пише това, което го радва и мотивира, в случая "свалените грамчета". На мен лично ми е ясно, че с този режим не могат да се очакват чудеса за един месец и да сваляш бързо, както при "диети" с количества храна, което реално си е глад. Не искам да се пораждат безсмислени спорове кой е прав и кой крив. На мен лично ще ми е адски полезно да си пишете ежедневните менюта. Знам, че никой не е длъжен, но за начинаещите като мен ще е от голяма полза. Както е и от полза за същите тези начинаещи, в темата да има пишещи, които се "връщат от там, накъдето сме се запътили ние".

Dara888, не знам колко имаш да сваляш ти, но Краси когато отслабваше, не ядеше в един ден и ябълка и портокал
Целите и допустимите въглехидрати се определят всекиму според нуждите и затова е хубаво да се прочете първа страница и свързаните статии

25 кг. искам да сваля и това е режимът, който ми допадна най-много. Чела съм не само първа страница, но и статии в нета. Знам за плодовете, по-скоро имах предвид менюто за режимните храни (кето мъфини, яйца, бутчета и т.н.), все е идея. По-лесно ми е да спазвам режима като си направя седмично меню, кога какво да си сготвя. А като виждам менюта и на други на режима, става не една, а две идеи по-лесно. Hug

# 671
За да съм сита с ВВХ изяждам сигурно около 1800ккал. За да съм сита на ВМХ ми стигат 1200-1300ккал. Така естествено се получава да приемам по-малко енергия, а да харча еднакво. Ако съм с ВВХ винаги имам място за още нещичко и преспокойно мога да ударя и 2000ккал. С Вмазнинно няма шанс. Говоря за моя си организъм. Вечерям към 19.00 и до обед не огладнявам. Това пак ми се случва естествено.  Как да посъветвам някоя с подобни мои мерки, да яде свободно мазнини и да не фаства, защото аз не го правя. Ще бъде лицемерно. Не случайно се казва, че с този режим може и да се напълнее. Както с всеки друг режим - преяждаш ли. ....излишната енергия не се изпарява във въздуха.

# 672
това е фейс-групата към темата за рецепти, има много добри предложения
https://www.facebook.com/groups/214621712291938/

# 673
Мен ме заболя устата, да повтарям, че всичко е абсолютно индивидуално! Да се чете само първа страница, там е истината, написана от хора, които разбират, някои лекари!
Тук си споделяме разни неща, но както казах преди няколко страници- всяка от нас е на различен етап от режима, на различна възраст, с болести, без, започнала от 100 кг на 175 ръст, или от 60 кг на 160 ръст, няма как да са еднакви нещата невъзможно е! Ако аз ям не по 3000, по 2000 даже ще кача абсолютно задължително, знам, защото съм пробвала.
Ще тряба да се потрудите и да си намерите правилното за ВАС, не за мен или за Краси или за  Мари.
Това което тряба да знаете и да спазвате е на първа страница! Нашите постове колкото могат да ви помогнат, толкова могат и да ви объркат.
Защото аз днес може да съм яла овесени трици, някой ще каже - а, ето може! После друг пише- ма аз пийнах вино- новите казват, а значи може!  После ябълка, банан... и така нататък.
И става мазалото.
На мен за жалост ми пречат плодовете много:( Качвам от тях, не да задържам! Качвам! Много ме е яд, но това е положението. За пореден път опитах, месец си позволявам и то не всеки ден и резулатата не закъсня, въпреки че тренирам много. Не ми понасят и това е:(((

# 674
Подписвам се със сто ръце под поста на Жаклин. Режимът е сложен с това, че не се свежда до списъче "ден първи плод, ден втори жито, ден трети картофи". Тръгваме от различно място, от различни здравословни проблеми и с различни цели. Трябва внимателно да се следи личната поносимост и сигналите на тялото. Тези сравнения с други хора, отслабнали за периода Х с менюто У са абсолютно непоказателни. Разбирам я Франсоаз, че иска да се похвали как яде всичко и е слаба, но при някои хора (даже при мнозинството) това никога няма да се случи. Ни на този режим, ни на друг.

Общи условия

Активация на акаунт