НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 68 009
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
И аз ядях по две яйца най-много на едно ядене с филия хляб например.
Сега ям по две, но слагам месо - пържола или пилешки бутчета (две) + сирене и понякога маслини. Ако ям само яйца с нещо дребно за "гарнитура", пържа три в около 10гр масло и след като прехвърля в чинията, изливам и остатъка от мазнината в тигана отгоре.

Ако хапна добре на обяд, после понякога мушвам само нещо дребно следобяд-привечер и/или ям чак на другия ден.

# 76
И аз ядях по две яйца най-много на едно ядене с филия хляб например.
Сега ям по две, но слагам месо - пържола или пилешки бутчета (две) + сирене и понякога маслини. Ако ям само яйца с нещо дребно за "гарнитура", пържа три в около 10гр масло и след като прехвърля в чинията, изливам и остатъка от мазнината в тигана отгоре.

Ако хапна добре на обяд, после понякога мушвам само нещо дребно следобяд-привечер и/или ям чак на другия ден.
Олеле така като Ви чета ще излезе, че наистина ям по много малко. Ще започна да увеличавам приема на храна.

# 77
Трябва да свикнем да ядем повече.
Аз почти никога не съм яла 3 яйца, ама сега си направих за обяд с повечко масло.
Има нещо такова, на мен ми отне известно време да се превъзпитам относно салатите. Обичам свежи салати всякакви, мога много да изям от тях. И като всяка жена дето си е носила повечко килограми с години, имах естествения подтик да си напълня стомаха предимно със салатата и по-малко с основното...  Сега са ми по-малки порции салата, за гарнитура само, а си ям по-стабилно от другото.

3 яйца за мен са си нормален омлет, в който ще сложа сирене, кашкавал или нещо друго като плънка и към него ще ям и салата, със зехтин и с шепа маслини в нея. Редовна вечеря ми е, че става бързо. Ако са твърде дребни яйцата, може и 4 да сложа даже, особено ако е станало по-късно и съм вече огладняла доста.

kat88, наистина опитай да си въвеждаш храната няколко дни в някой калкулатор, за да видиш реално какво е положението. Примерно вечерта като си приключила с храненията, въвеждаш всичко наведнъж. Като нищо може да се окаже че с времето си се вкарала в по-икономичен режим, поради малкото поети калории. Или пък че съотношението М/В/П не е каквото трябва да бъде. Или и двете.

# 78
  • Пловдив
Трябва да свикнем да ядем повече.
Аз почти никога не съм яла 3 яйца, ама сега си направих за обяд с повечко масло.
т.е....3 са ти много ли?

# 79
Добро утро!
Талията ми е 68 см - не е била толкова от ехее....последно като ми взимаха мерки за дрехи беше 76...

Записвам си и мерките тук, кантар в края на месеца.

Шия: 36 см, Ръце, бицепс: 33см, Гръб, широчина:46см, Талия: 68 см, ханш:132, гърди:103 см

Забележете пропорциите ми и просто..няма как да има сравнение между мен и някой с нормална фигура. Леко съм като пясъчен часовник.

Ох, така се ядосах, че го сложих тоя еритрол в бронираното кафе. Не стига, че не направи нищо за вкус, а и ми докара 4г въглехидрати. Брррр...а исках хлебче за обяд да правя хаха
Днес май ще съм на колсло с риба тон и яйца

# 80
Я кажете как си мерите талията. Обиколката около пъпа или най-тънката част, където си слагате ръцете като заставате на Ф.

Четох че подсладителите, някои май, не всички, но все пак, могат да предизвикат разстройство. Може би за тези, които са запечени, ще е полезно.

# 81
  • София
Мушнах една моцарела с домат и заминавам.
Снощи малко прегреших с боб.

# 82
  • n/a
Я кажете как си мерите талията. Обиколката около пъпа или най-тънката част, където си слагате ръцете като заставате на Ф.
Считам, че най-важното е за един човек да си мери все на едно и също място (или поне приблизително), за да се отчита прогресът. От тази гледна точка е без значение кое от двете да се избере.

# 83
  • Бургас
Някъде четох (май в сайта на Страхил), че талия се мери на три пръста над пъпа.

# 84
За "талия" винаги съм мерила най-тясната част....
А за "ханш" диаметъра около тазовите кости, изпъкналите...

# 85
И аз, като Франсоаз - през най-тънкото и най-широкото и не стягам см-чето
Винаги там си я меря

https://www.youtube.com/watch?v=0X_8R_DbHLg
За обяд ще пробвам да изпека това, че имам едни страхотни месца и искам един сандвич да си направя Heart

# 86
Питах за талията, защото в доста калкулатори за % мазнини в тялото пише талия, но в някои не е казано кое точно имат предвид под талия, а в други пише обиколката на нивото на пъпа. При мен тези две обиколки са доста различни, едната е 71см, другата 83см и естествено ми дава различни резултати.
А и да си сверя часовника. bouquet

# 87
Всеки подсладител може да предизвика разстройство, но трябва да се прекали с количеството, за да се случи.

# 88
Така е, но за всеки "прекали с количеството" е различно, а и на някои хора стомасите понасят по-малко, на други повече и някои подсладители са по-рискови от други.  Peace

# 89
Използването на подсладители само поддържа и подклажда глада за сладко.
За себе си съм приела, че сладко ям само по поводи.ИЗбирам качествени десерти, със захар.Сравнена с всички останали подсладители, май се оказва най-"безвредна".
У дома захар няма, не купувам.
При липса на поводи, сладкото ми са плод или черен шоколад.

Общи условия

Активация на акаунт