НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 68 487
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • Берлин
Аз нещо не се справям. Не мога да въведа реалните грамажи. Не знам защо. Изтъпяла съм явно

# 511
Прави се оказахте, че като се въведе в Myfitness,  и човек се оцъкля  Simple Smile вчера хапнах мн приятно и доволно, но сметките показаха, че от 2 яйца и 150 гр барбун на скара навдишавам 50 гр протеин. На око писах 150 гр риба, но като се познавам 200-300 гр риби си ми влизат тамън ....та ще помисля за в бъдеще кое по колко.
Има такова нещо. Въглехидратите по-лесно се държат колкото трябва щото нали от тях бягаме и повече си ги "броим", но за останалото като нищо се окаже че я протеинът много, я мазнината хич не е толкова много, колкото ни се струва... или пък калориите са малко, пък си мислим че много сме изяли.
Аз мразя мерене и смятане и би ме докарало до бяс ако трябва да го правя постоянно. И заради това вероятно не всеки ден са ми съвсем правилни съотношенията, но каквото - такова, не съм супер стриктна и без това. При мен работи и така. Обаче ако някой се съмнява или не му се получава или сега започва, по-добре да мери и въвежда, че да види какво става реално.

# 512
  • София
А какъв е проблемът с 50-те грама протеин?

# 513
Аз освен ИР имам и хипотиреоидизъм, затова въведох Целите така: при калории за мен 1660, въглехидрати 15% (62 грама), протеин 30% (125 грама), мазнини 55% (101 грама). Не знам дали е правилно, но  прочетох, че при хипо трябва да са около 70 грама въглехидрати. За мазнините и протеина обаче не знам как да сложа желаните цели. Грамажите ги пиша много на око. Още навлизам в материята.

# 514
А какъв е проблемът с 50-те грама протеин?
Не е проблем,  въведох за първи път и следя изобщо храненето си за първи път. Тъй като с въгл не ми е трудно да се ориентирам,  исках да видя М и П как са.
Скрит текст:
Нали се казва по 1 гр протеин на кг,  дори някъде ми излезе 0.7  гр за редуциране на маса при слабо физ натоварване. Както и да е , приемам 1 гр да е. Все пак П се метаболизира във В и мисля, че може да не се отслабва и заради високи П, а не само поради високи В. А ако нещо ме притеснява, то е да не се окажа дюканка и да си наредя на бъбреците. 58гр протеин не са болка за умиране, разсъждавах си как би следвало да си приготвям някои морски храни, така че да е ВМ, но не и ВП и напр ще трябва да слагам повече масло на миди и калмари, отколкото до момента съм ползвала; както и в рибен ден ( с над 180 гр риба) да нямам яйца, а няколко авокада.

# 515
  • София
50-60 грама протеин не са много. Протеинът трябва да е до 2 грама на килограм активно тегло.
При никаква физическа активност 1 гр е ОК.

Но в едно яйце има 7-8 гр протеин.
В 100 гр. риба има под 20 гр.
Което значи, че с 200 гр риба и 2 яйца не надвишаваш по никакъв начин протеините.
Ако не си супер дребна, можеш и повече да поемеш.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 21:53 от змия

# 516
  • София
Аз пък често срещам съвета, жените да не поемат повече от 30 гр протеин наведнъж, тъй като другото не се усвоява. При това от фитнес спецове, които намирам за доста адекватни в препоръките.
А и друго - за смесването: месо или риба с яйца не е добра идея - някои качват от това, други предозират протеина и се обриват.

# 517
Мерси за инфото.
На мен това ми бяха 2 отделни хранения, но е полезно да съблюдавам и казаното от теб.

# 518
  • Близко съм
Добър вечер,
Да препоръчате нисковъглехидратен протеин естествено съобразен с това,че имам ИР?

# 519
Добър вечер,
Да препоръчате нисковъглехидратен протеин естествено съобразен с това,че имам ИР?
Не мога да ти препоръчам, но този пие моят син и ми изглежда подходящ:
Скрит текст:

# 520
  • тук и там
Днес ми беше ред за отчитане. Период-07.01-07.02.2019гд.Килограми -минус 1,9кг. Имам малки минуси в ханш,бедро и бицепс.-1 см . Голям минус на подгръдна -3 см. И голям + на коремна обиколка през пъпа и под пъпа(+3 +4 см). Талия -най -тънката част-няма промяна,както и в останалите мерки-гръдна,прасец и т.н. Сега не знам отслабвам ли или пълнея?! Sunglasses
А, да -да уточня , че имам да свалям 13 килограма докато стана колкото висока , толкова и широка..Blush Не е като да са последни килограми ,които да мъча..

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 10:13 от Kaisia

# 521
Кайсия, изследвала ли си се за ИР? При тази диагноза има качване в коремната област.
 лекарства няккви приемаш ли? Отслабваш, но не е развномерно. Сега може да си подута от храна, задържана вода, цъкъл, ову и така нататък. След като другите мерки и кантара са надолу, значи си ок. Ще видим другия месец.
Храната добре ли ти е?

# 522
  • тук и там
Храната ми е окей-да. Предвид това,че до преди месец се храних високо-въглехидратно.Blush.A през този месец не съм си позволява никакви ВМ десерт със ,кокосови,бадемови брашна и т.н.В петък вечер-чаша вино,и това е за седмицата.По едно блокче шоколад 87 процента -3-4 пъти до сега.Другото-режимни зеленчуци,яйца,риба,месо,сирене.Спортувам по малко.
Не приемам никакви медикаменти ,ходила съм при двама ендокринолози-и според двамата,не съм със ИР.
Скрит текст:
На там съм се запътила може би,ама нямам.

Продължавам за сега,но наистина се надявах на по-мотивиращи  резултати,предвид това че коренно съм променила начина си на хранене.

# 523
  • София
Да сте забелязали намаляване на бялото течение?

# 524
Да. И то е хормонално зависимо. Много се зарадвах на този ефект, забелязва се дори след 3-4 ден.

Общи условия

Активация на акаунт