Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 51

• 43 376
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
Поразрових се за инфо.и от притеснения,нервни състояния също влияе ТМ.А аз бях притеснена за назначаването на скенера , да отида да си подам документите и т.н.. А имам нервен стомах който веднага се обажда в такива ситуации. За сега ще приема това да е причината.

# 196
  • София /Абсурдистан
Сега погледнах, маркера ми е 28.72 Защо е по-висок, след като съм добре уж. Може ли да се влияе от Херцептин?

# 197
  • София
Мацки, успокойте се малко! Маркерът се влияе даже от фиброкистозна мастопатия, какво остава при лечение или стрес. Знаете, че само това нищо не означава. Оставете лекарите да преценяват тези неща.

# 198
  • Другата България
Сега погледнах, маркера ми е 28.72 Защо е по-висок, след като съм добре уж. Може ли да се влияе от Херцептин?
Значи преди малко ММ донесе месечните профилактични, с 8 хилядни му се е повишил маркера и на него. Confused Година седя на 0,002, което е супер, сега е 0,01. Само по себе си не е много, но има завишение.
Ще го повторим след месец, ако продължава завишението ще ходим в Сити, от миналия юни не сме ходили, но нямахме и повод всъщност.

# 199
  • София
Моя маркер не е бил повече от 15 на никой етап, пък останах без гърда и 8 засегнати възела. Той е ориентировъчен показател, но не категоричен. Пък и 1-2 единици не е разлика. Мен днес сами определили много висока захар. Също загадка, до сега в живота си не съм имала толкова висока стойност, 6.6, а няма причина. Пък и захар и сладко не ям.

# 200
  • Плевен
Не ви разбирам това с маркерите...Аз преди операцията имах маркер 10,5, след нея малко покачване заради химията, сега около 12 и така си стои, никога не съм имала висок ТМ, явно не винаги показва....Но, при мен факт, че и с тумор, и без, винаги съм била в норма! Не е абсолютен показател, според мен не се филмирайте от леко повишение, може да се влияе от всичко!

# 201
  • София
Същото с туморния маркер, като при Елифанта. При мен изобщо не се беше променил и не показваше тумор. При това съм в стадий 3с

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 17:13 от vallinna

# 202
Хора, четох разни неща за рака, че Вселената чрез него ни казва, че не правим нещо както трябва, че трябва да се променим и т.н., дълго е за обяснение. И понеже при мен се случва вече два пъти, явно аз не схващам правилно сигналите, та съм решила да се подложа на регресия. Има ли други желаещи да се подложат, да ходим заедно? За София става въпрос.

# 203
  • В царството на игрите:)
Когато повишението е в рамките на референтните стойности няма никакъв проблем. Те затова са и референтните стойности. А и както много пъти съм писала ТМ не са чувствителни при новообразования, а по - често /но не задължително/ при метастазиране. Поради тази причина много, ама много малко жени при диагностициране имат повишен ТМ.

# 204
Merry, той маркерът се влияел дори от пиене на алкохол в деня преди изследването. Не се притеснявай. На моя възрастна 80 годишна годишна съседка правиха операция от рак на дебелото черво преди 1г.и 3 месеца. Сега по Коледа на 1-годишния профилактичен и бил завишен маркера, след 1 месец пак и го изследвали и бил в норма, без никакво лечение. /не знам какъв е, CEA маркер май/. Тя се чувства добре, яде всичко, без пържено, дори ходи на гости  в чужбина със самолет.

# 205
  • В царството на игрите:)
Не знам какво иска да ми каже Вселената, но от два - три дни съм много притеснена, че имам рак на гърлото, или на ларинкса, или на гл. струни, защото имам една гадна задна хрема и гласът ми е променен. Не мога да определя носов или е паднал. Доста време е - към 15-20 дни.. Ходих на лекар, който ме гледа и каза, че нищо ми няма /в смисъл рак/ и ми даде лечение и след 10 дена пак да отида. Малко се поуспокоих, но днес четох че само с огледалце в гърлото не може да се каже дали има нещо и паниката почна пак, а като се панирам и притесня гласа ми пада още повече. Сигурно Вселената иска да ми каже да млъкна, но това ще е трудно. Даже и доктора като ме изплащаше каза да не говоря много, но тъй като съм жена нямало да го послушам и препоръката била излишна. Така или иначе притесненията ни никога не спират. Когато са ми наред изследванията от основното заболяване започвам да се чудя дали пък не се е появил друг...Много съм изтощена вече... Sad Чували ли сте за два рака при един и същи човек? Всъщност, не, не ми казвайте, защото сигурно сте чували Simple Smile Помрънках си..Много ми е натежало нещо...

# 206
  • Варна
vallinna, за да си най-сигурна повтори захарта, но изцяло на гладно. Предишната вечер ядеш каквото ядеш до 10 часа най-късно и от там до сутринта абсолютно нищо друго освен вода. Аз дори хапчетата си не пиех, взимах си ги в чантичката, отивах, давах кръв и чак тогава си вземах сутрешните дози. Веднъж ме изкараха и мен почти диабетик, два залъка закуска бях хапнала само, че чак на обяд имах възможност кръв да давам, а приритвах вече от глад и веднага надскочих границите.

Моят маркер винаги е бил в нормалните граници, дори и когато се покачваше, но ето на факт, че от гърдата ми буца с размери 4 на 2 см. извадиха, че и един засегнат лимфен възел. Наистина не му вярвайте много на тоя CA 15-3.

# 207
  • Другата България
А и както много пъти съм писала ТМ не са чувствителни при новообразования, а по - често /но не задължително/ при метастазиране.
Именно, поне при нас от това е страха - от метастазиране.
От май и юни миналата година има и скенер, и сцинтиграфия абсолютно чисти.
Преди месец нормален маркер. Сега нещо...дано да е от стрес или нерви примерно, че последната седмица кръвното му играеше и го мереше ката час ooooh!.
Merry, той маркерът се влияел дори от пиене на алкохол в деня преди изследването. Не се притеснявай. На моя възрастна 80 годишна годишна съседка правиха операция от рак на дебелото черво преди 1г.и 3 месеца. Сега по Коледа на 1-годишния профилактичен и бил завишен маркера, след 1 месец пак и го изследвали и бил в норма, без никакво лечение. /не знам какъв е, CEA маркер май/. Тя се чувства добре, яде всичко, без пържено, дори ходи на гости  в чужбина със самолет.
Силно се надявам да е нещо инцидентно, аз май ти казвах, че и миналата година имаше едно плавно покачване и пак стигна до 0,01, тогава щяха хормонотерапия да му включват, но си спадна сам и се размина.

# 208
  • София /Абсурдистан
Захарта се повишава и от химията. При мен веднъж след вливка стигна 8, после се нормализира от само себе си.
Маркера при мен при диагностицирането беше 36 и нещо. Сега ме гложди неизвестност какво става. С тази болест  живея в страх...

# 209
milmich, просто караш някакъв гаден вирус. Спокойно - всичко ще е наред 🤗🤗🤗

Като сте взели да се оплаквате и аз да се оплача...
Синковеца вдига температура от Неделя... два пъти на ден през 12 часа. Като часовник е. Утре пак сме на лекар. Егати вирусите , гриповете и ..... му лелини..... изморих се Sad

Общи условия

Активация на акаунт