Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 51

• 43 388
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • Другата България
Скрит текст:
Не знам какво иска да ми каже Вселената, но от два - три дни съм много притеснена, че имам рак на гърлото, или на ларинкса, или на гл. струни, защото имам една гадна задна хрема и гласът ми е променен. Не мога да определя носов или е паднал. Доста време е - към 15-20 дни.. Ходих на лекар, който ме гледа и каза, че нищо ми няма /в смисъл рак/ и ми даде лечение и след 10 дена пак да отида. Малко се поуспокоих, но днес четох че само с огледалце в гърлото не може да се каже дали има нещо и паниката почна пак, а като се панирам и притесня гласа ми пада още повече. Сигурно Вселената иска да ми каже да млъкна, но това ще е трудно. Даже и доктора като ме изплащаше каза да не говоря много, но тъй като съм жена нямало да го послушам и препоръката била излишна. Така или иначе притесненията ни никога не спират. Когато са ми наред изследванията от основното заболяване започвам да се чудя дали пък не се е появил друг...Много съм изтощена вече... Sad Чували ли сте за два рака при един и същи човек? Всъщност, не, не ми казвайте, защото сигурно сте чували Simple Smile Помрънках си..Много ми е натежало нещо...
Hug Прекрасно те разбирам, разбирам и Лейди и напълно съм съгласна с това
С тази болест  живея в страх...
Всички малко или много живеем в страх. Аз директно не, но покрай мъжа ми...същите въпроси задавах и аз тук, в тази тема - може ли човек да има два вида рак. Cry
Въпросът ми беше породен от една киста на панкреаса, която се видя на първия ехограф след операцията и докато не мина скенера, за да кажат, че е киста, която се следи оттогава и наблюдава, аз вече се бях вкарала във филма.

# 211
И при мен маркера играе нагоре-надолу. Преди операцията  беше в абсолютна норма - 22,8 от 25. При химиотерапията стигна до 30 /може и по-висок да е бил, но спрях да го меря/. След това започна да спада, но стойностите непрекъснато варират. По едно време стигна 24,8 от 25, при което се побърках. После стана 17,3, после пак се вдигна на 20, което си е направо висок маркер.Тези стойности винаги много са ме тормозили и питах проф.Гаврилов има ли проблем, но той ми каза, че няма никакъв проблем, ако маркера варира, важното е да е в норма /или да не е много над нормата/. Нямам идея защо така се получава. Имам познати с 2-ри, 3-ти стадий, на които маркера е все един и същ и е около 10-15, а при мен никога не е бил толкова нисък. От няколко дни се каня да пусна кръв, за да видя как е сега, но се притеснявам и всеки ден отлагам. Четох разни статии, че не е много добре да се проверява често и е излишно да се стресира човек, ама мен все нещо ме бута да проверя какви са стойностите. Спирит, на теб колко ти беше стойността при последния преглед? Видях, че коремните ти органи са супер, но не си писала колко ти е маркера.

# 212
  • София
Момичета,
Държим се! Правим каквото трябва и натикваме страха в най - тъмното ъгълче!  Ще продължаваме напред, силни сме!
Благодарение на този форум също.
Впрочем, какво е регресия? Не по принцип, а тая, дето е в София...

# 213
Момичета, благодаря за мненията ви. Казаха ми че Херцептина не влияе на ТМ.А виното  брои ли се за алкохол? Аз пия всяка вечер по чаша вино - така си оправих хемоглобина. От химиите падна и с лекарства го поддържахме поне на 90 за да върви лечението. Но от 2 мес. спрях лекарствата и пия всяка вечер вино  и вече е 100 . Няма да се тревожа ... за сега . Heart

# 214
  • София /Абсурдистан
Мери Ан, да, може едновременно човек да страда от повече от един вид рак. Майката на най- добрата ми приятелка си отиде от рак на яйчниците, но в последствие се появи и рак на кожата и я оперираха и от това. Онколога в Токуда и беше казал, че това е рак на кожата, нещо съвсем отделно от другия и че може да има едновременно няколко вида. Звучи мега зловещо. Та от нея го знам...

# 215
  • Другата България
Знам вече, тук ми казаха, не исках да коментирам заради milmich, въпреки че мисля, че при нея не е никакъв нов рак, а просто притеснение.
Но след като вече веднъж си се сблъскал с това и акъла ти все там...
От операцията на съпруга ми минаха почти три години, знам и че ако е имало разсейки, досега да са се видели на скенер, на сцинтиграфия, на ехограф. И все пак това "ако", за което говорихме сутринта, не ми дава мира.
Да не говорим и аз самата колко се попипвам всеки път като се къпя, че все си мисля за рак на гърдата и аз, не знам защо....

# 216
  • София /Абсурдистан
Ами аз си го казах, живея в страх. И не мисля, че някога ще изчезне. И при всеки с тази болест страхът се е настанил трайно и е част от живота му.
Милмич, най- вероятно си настинала, иди да те види лекар. Не мисли веднага лошото.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 18:11 от Unknown_lady

# 217
  • Варна
Спирит, на теб колко ти беше стойността при последния преглед? Видях, че коремните ти органи са супер, но не си писала колко ти е маркера.

След втора операция гледам, че е бил 6.8. Преди първата химия 8.5. Започна да играе нагоре по време на химията - мина 15, продължи да се покачва до края, със съвсем малко, но прехвърли 20. По време на лъчето как се е променял не знам, не ме и интересуваше. Година след приключването на тези две терапии го засякоха сега е паднал на 10.5. Simple Smile

Знам, че е лесно да се каже (явно съм някакъв непукист неземен и това много ми помага), трудно е да се направи, но наистина концентрирайте се върху лечението и вярвайте, че ставате все по-добре и по-добре, а маркерите, скенерите, разчитането и тълкуването на резултатите оставете на лекарите.

# 218
  • Враца
Milmich, това може да е следствие от лъчетерапия, ако си правила, алергична реакция от химиотерапия, обикновена алергия към нещо, възпаление и дори рак на бял дроб. Успокой се и след десет дни иди отново. Може и просто да си се притеснила.

# 219
  • София /Абсурдистан
Аз от химията правех алергии и преграквах доста + че пиех неестествено много вода. Може да е реакция.

# 220
  • В царството на игрите:)
Аз от химията правех алергии и преграквах доста + че пиех неестествено много вода. Може да е реакция.
Оф, правила съм химия преди почти 10 години, а лъчетерапия не съм правила.. Едва ли е от това, но ви благодаря за подкрепата...

# 221
  • София /Абсурдистан
Отивай да те види лекар.

# 222
  • Враца
Мери, съществуват повече от един рак и обикновено е по- добре когато не са свързани защото в противен случай са метастази.
Ракът на кожата е един от най- агресивните ракове което като четох и мен ме учуди. Следващият е рак на бял дроб.

# 223
  • Враца
Аз съм същата. Казаха ми, че е алергична реакция. Дадоха ми и лекарства които да пия пред и след, но като цяло нищо не помага. Също така като се притесня е същото.

# 224
  • Враца
Milmich, ако не ти помогнат изписаните лекарства иди отново на лекар. И не се притеснявай. Има всякакви вируси.

Общи условия

Активация на акаунт